Защо руски дипломати шпионират България?

Не смятам, че говорим за реално шпиониране, смята Милен Керемедчиев
27 сеп 2020 21:24, Нели Христова
122
Защо руски дипломати шпионират България?
Снимка: Pixabay

Усилване на работата на руските служби на Балканите. Това смята бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той и журналистът  Георги Милков коментираха пред NOVA сагата с руските шпиони у нас.

Керемедчиев припомни, че за последната 1 година шестима дипломати са обявени за персона нон грата.

„За да проследим цялата сага, трябва да се види как Българската армия се превъоръжава или как създава тревога в руските служби. За последните 4 години най-сериозният търг беше за F16. Другата важна поръчка е за бойните машини на пехотата, която също е голяма. Очаквам отново САЩ да са водещи в доставката на тези бойни машини. Реално притеснение в руските служби няма относно рязкото повишаване на бойния капацитет на Българската армия”, коментира Керемедчиев.

„Не смятам, че говорим за реално шпиониране. За мен разковничето е в това, че има голямо усилване на руските служби на Балканите, а това става през Сърбия. Виждате колко се активизират в Гърция, в Македония, в Черна гора. Ние сме част от цялата тази инвазия. България реагира рязко, защото сблъсъкът става неминуем”, смята Керемедчиев.

„Руснаците не шпионират България. Интересува ги единствено какво американците могат да направят у нас. Нищо друго. Това е игра между Русия и САЩ, тази битка е навсякъде, по целия свят”, заяви Георги Милков. Той обаче не очаква сериозни последствия от последния случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Чиба Рашка преди 3 години
Чиба бре, Рашка - стига ни краде !
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тъпотоНие ги платихме 5 години предварително на петорна цена, защото така Бойко си мислеше, че си купува индулгенции...на наш гръб, разбира се!
85
3
 
2
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименА ти като си бил :и до днес с Румен Гадев: най близък сателит на Москва: искаш най модерните самолети продадени най евтино и платени 5 години след пристигането им....
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
толкова ли далеч от мозъците ви, че просто е казано на държавите в НАТО през 6 месеца да инсценират една такава постановка и да гонят по един или двама дипломата. Така се поддържа огъня за руската заплаха. То пък сякаш западните служби са се изтеглили от Русия и хич не ги интересува нищо там.
83
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Анонимен..... Защо ли на руснаците им са притрябвали и шпиони в Б-я ?.... И аз това се питам, но сигурно не вярват напълно на руският шпионин Румен Радев и проверяват сведенията получени от него.
82
3
 
7
 
! Отговори
до Азазел преди 3 години
един голям наивник си човече, птомит моьък приемаш всичко за чиста монета.Разузнаване има всяка уважаваща себе си държава, дори в НАТО държавите една друга се следят, разузнавст ,пишат се сводки добесения за обстановка и т.н. Гледай си розовите сериали и вервай на вестниците.
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли на руснаците им са притрябвали и шпиони в Б-я ?Така е по-театрално все лак, де. Изгонваш двама-трима и всичко е 6.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чете, човек може да си помисли, че само руските дипломати шпионират. Всички дипломати го правят в една или друга степен.Колкото до българската армия днес, не мисля, че тя буди у някого притеснения.
79
7
 
9
 
! Отговори
Азазел преди 3 години
Ние не сме изключение. През последните две години руски дипломати са изгонени за шпионаж в Унгария, Чехия, Естония, Черна гора, Румъния, Словакия, Гърция, Полша и пр. След като не е в състояние да подобри хала на своите поданици, Путин гледа да направи мръсно на колкото се може повече хора и държави.
78
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умрях си от смях! Шпионирали за "новите" F-16! Че руснаците знаят всичко за него още преди 40 години- не забравяйте, че F-16 е разработен в далечната 1968 година, или с няколко думи- купуваме много "модерна" техника за милиарди!
77
4
 
9
 
! Отговори
Дрон в чекмедже преди 3 години
Защото по принцип тази работа е скучна и досадна и понякога има нужда от нещо леко и хумористично като доклад за превъоръжаване и модернизация на бг армията.
76
6
 
20
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Най-големият проблем на руските шпиони е, че не могат да намерят българската армия :)
75
9
 
9
 
! Отговори
Е преди 3 години
Те кого не шпионират ?!
74
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е турски !
73
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом дивацитерусофили и небългари се губят и си изпускат нервите, значи сме на прав път.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
93Ами, прочети какви изрази употребявате. То си лични, кой кой е.
71
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
71 За небългарите-комунисти, невинно избити те са "клишета"!?
70
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
89 От всички форумци, на-големите простаци, са феновете на руската БСП.
69
8
 
8
 
! Отговори
Педреот преди 3 години
До Чебурашка "До Българин"Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!" Съгласен съм."Истинските" българите са туркофили,англофили,скотофили и (О-О-О-О!!!) САЩофили.
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
87Свидетели сме на глобална, икономическата миграция, а скоро и климатична.Много държавни имат този проблем. ГЕРБ не са виновни за него, както и за пандемията.