Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите

Няма да се затварят градове, категоричен е той
193
Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да посмеете ....
162
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато за първи път Радев излезе и вдигна юмрука като Че ГеРадев, беше някъде надвечер и с него беше Методиев.Така се е заразил екс началника в кабинета на Радев - Калоян Методиев. Така, че на мястото, за което спорите, че се събират много хора и няма заразени - не е вярно. Това е лъжа. Има хора с безсимптомен коронавирус и те си го носят без да вдигат температура.Безсимптомните са много по-заразни защото дори не подозират, че можат да заразят някого.Те не знаят, че са виросоносители.Пазете се!
161
9
 
2
 
! Отговори
до 162 преди 3 години
10 000 протестиращи няма през 2020г.Най- много бяха 5 или 6000 на 2 септ. 2020г.ВИКТОР ДИМЧЕВ БРОИ ХОРАТА ПО ПРОТЕСТИТЕ ОТ 2013г.НЕ ЛЪЖЕТЕ - НЯМА 10 000 ПРОТЕСТИРАЩИ.ИМА ЗАПИСИ В ИНТЕРНЕТ ПРИ ИВО БОЖКОВ ИМА ЗАПИСИ ОТ ЛАЙФОВЕТЕ НА ЖИВО.КОЙТО ИСКА ДА ИДЕ И ДА ВИДИ ДАЛИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 8 000НА ПЛОЩАД "БАТЕНБЕРГ" НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОБЕРАТ ПОВЕЧЕ ОТ 8 000 ЧОВЕКА.АКО ИМАШЕ 120 000 КАКТО ПИШАТ ВЪВ ФАЛШИВИТЕ САЙТОВЕ НА СБАБИКЯН -ТЕ ЩЯХА ДА ОТ ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА ДО ПЛИСКА. ТЕЗИ ПСИХОПАТИ ЛЪЖАТ.
160
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е на печено а мерки нямаааааа защо? Кой ще поеме отговорноста?
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа Ужасена никой не може да я спаси. За да бъдеш спасен трябва да си жив, а такива като нея отдавна не са, но не го знаят. Всъщност ковидзомбитата ги е страх от живите,както всички зомбита по принципDDD
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасена: "Само жестоки мерки ще ни спасят, дори съм съгласна на бой с пръчки като в Индия! Глоби и затвор за неносене на маска!"......Словесните изтъпения на Госпожа Ужасена всеки път ме изпълват с успокоение, че има много по-зле ментално от мен.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Райнер Фулмич,юрист който е част от колегия,която готви Международен трибунал за разследване на пандемията и назаконообразността на мерките.
156
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: "Щом живееш в общество, трябва да спазваш здравните изисквания." Ааайде бе! не думай .. ами то обществото е 80% срещу измислените мерки! Кво праим ? А иначе здравни изисквания ще спазвам ако има нужда. В момента няма нито пандемия нито епидемия даже дали това е нов вирус или е сред нас от години също е под съмнение ..
155
2
 
6
 
! Отговори
До мъжките... преди 3 години
Обръснете тия грозни бради, с които се мислите за мн мъжествени, че една предпазна маска не можете да сложите.. всеки втори мъж с брада, отврат
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** смешниците честно :) Тая снимка си я сейвнах! От днес маска и в Лидъл на входа няма да слагам даже .. като цяло така или иначе глобата пада директно в съда така че моат да ме фанат за шнура .. Подминавайте "новините" за КОВИД и магически ще изчезне "пандемията" ..
153
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вече е пределно ясно че струпването на много хора на едно място води до увеличение на заразените."---.....------И кое му е пределно ясното, след като при струпването на много хора през юли по време на големите протести, и то десетки хиляди, ден след ден, стана ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЕНИЕ на заразение!?...Ама че безкритично папагалстване.
152
0
 
9
 
! Отговори
До млада и модерна преди 3 години
Госпожо/госпожице, ако сте добре информирана,щяхте да знаете за решението на иконом.форум в Давос и плана на ООН за налагане на НСР.Препоръчвам Ви да се запознаете с филм Гатака което е бледо подобие на това което световният елит иска да въведе,това в случай че не ви се чете. Иначе ако добрата ви информираност е от телевизията, няма смисъл да обяснявам.Единственият начин да научиш нещо е сам да търсиш и анализираш инфо.Приятна вечер.
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтърваха се наднормено три поколения в бг демокрация и ето го днес разпасаният резултат: кои превъртели от недоимък, кои съвсем се смахнали от хиперимък като с вълшебна пръчка, но с обща характерудтика - атрофирали мизъци, доколкото ги е имало.От дума не разбират, тоср видя, ами по-скоро да се обръща страницата. За спасението на каквото нормално е останало, Боже.
150
5
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Аз съм млада, модерна и добре информирана личност, ежедневието ми е постоянен контакт с хора. Като се има предвид здравната ситуация по света и в нашата страна, не ми пречи да използвам маска когато не пътувам сама с колата си,а с обществен транспорт, когато събеседвам и когато пазарувам, както и да спазвам възможната дистанция.Тези неща са част от аксесоарите ми, като очилата и чантата ми.Ако всички бъдем поне минимално отговорни към себе си и другите хора,със сигурност ще преодолеем епидемията
149
1
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
До УжасенаКакво им е на Италия ? Та те са по добре от нас в момента, не ви разбирам. САЩ е много по зле от Италия
148
1
 
3
 
! Отговори
Ама че съм УМЕН преди 3 години
*** много *** народ пишат тук! :)
147
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз отказвам държавата да превръща дома ми в затворНикъде не пише,че имате това право.
146
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предупреждаваме Кунчев, че може да има увеличаване на гражданското недоволство при скок на администртивните издевателства.Спрете с аграрната политика, ние не сме ***, който има нужда от грижите на пъдар и овчарски кучета.Най ме вбесявате като се престаравате в грижите за моето здраве повече от мен. С тоявирус променихте и презумпцията за невинност- вече всеки Е БОЛЕН до доказване на противното. До въвеждането му в правото има само една крачка.Това е много висока цена за мнимата грижа
145
11
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Вече е пределно ясно че струпването на много хора на едно място води до увеличение на заразените. Тук е заровено кучето.
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от здравеОпазване! ншите чиновници-доктори пак ще ни затворят под домашен арест и ще лапат по 1000 лв. отгоре всеки месец защото са многозагрижени за нас...хахахаТръмп как го излекуваха за 2-3 дни, а за нас не може...