След 100 дни протести: Каква е равносметката?

5 Велики народни въстания и 4 министерски оставки се случиха за тези дни
16 окт 2020 20:15, Красимир Ангелов
227

100 дни или 2400 часа протести срещу кабинета и главния прокурор.

Началото беше поставено край резиденцията на Ахмед Доган в парка Росенец, където акостира гумената лодка на Христо Иванов. Стигна се до арести, последвани от остър спор между институциите – кой командва Националната служба за охрана?

Още по темата
5 Велики народни въстания, 4 министерски оставки, протести в десетки градове по света и у нас, стотици ранени и задържани. Такава е равносметката за последните 100 дни гражданско недоволство.

Според Арман Бабикян от т.нар Отровно трио още в началото на протестите Бойко Борисов избрал себе си пред партия ГЕРБ.

Журналистът от агенция ПИК Ива Николова се превърна в мишена по време на един от протестите. Днес тя твърди, че протестиращите, организирани от Отровното трио, защитават корпоративни интереси.

Кой финансира протестите? И наднича ли зад главните действащи лица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков? Този въпрос търси своя справедлив отговор от Ден 1.

Протестиращите са категорични в едно – демонстрациите ще продължат до постигането на целите. Вероятността това да стане преди редовните парламентарни избори на 28 март обаче изглежда все по-малка с всеки изминал ден.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато държавата, такъв и спортът. При Боко България за пръв път в историята си загуби от Финландия, а гаврата на Васил Левски , която си направи Англия с нас, е пълно отражение на духовното падение, което достигна управлението тиквено.
97
19
 
1
 
! Отговори
до 119 преди 3 години
Кухи чутури имате герберастите и догодина ще се забавляваме с вас като ви затворим в клетки в зоопарка.
96
3
 
18
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Какъв Цвък те гони ,А ?! Ти прочете ли човекът какво е написал , А ?! Факт е ,че в България над 50 % от хората не гласуват, но е факт ,че са е потрес от вандалите и простаците и да тези избори ще бъдат тяхното отмъщение и за бездомниците и за това първеню с юмручето .
95
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не е толкова лесно това стъпало този път, да ти кажа... Преди Бойко лесно го взимаше, ама сега нещо не иска.
94
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сравнявам ти с минало - преди десетина години бяхме пред Румъния, сега сме доста зад тях. Като си отидех с българската заплата в Словакия или Чехия, беше съвсем добре. Сега са на светлинни години пред нас. Ясно ми е, че си гербер, ама я кажи, ти наистина ли вярваш, като ти казват, че магистралите ни са като немските?
93
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвък вече не прави изборите, така че не избързвай с прогнозите кой ще гледа тъпо :)
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 100 дни протести аз не чух нищо смислено като алтернатива.Не чух идеи и концепция ,не видях лица и намерения,не усетих внушение към оптимизъм.Къде е проекта,кое е началото??Оставката е първото стъпало,то е най-лесно....,а нагоре по стълбицата?Кой ще ни задърпа?Това да кажат протестиращите!Ако един компромат е по-силен от фактите,то значи живеем във фалшива държава със сбъркан механизъм.Без да съм "гербер" ще попитам протестиращите кой се справи по-добре от Борисов досега?Сравняваме с минало
91
2
 
19
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Кой какво иска е без значение , но е факт , че над 50% от не гласуващите и аполитични хора са отвратени от терорът на безполезните търтеи и гласуването до година ще бъде наказателно за безобразията по време на пандемия и когато Борисов 4 стане факт , толкова като теб ще се държат за кухата чутура и ще гледат тъпо.
90
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолова и Кутев също говореха за милиони българи, а сега даже не могат да съберат 2-3 автобуса хора за 1 май.
89
0
 
15
 
! Отговори
помашки мелез преди 3 години
ЛекитеРушофилки в кая палатка са?
88
20
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 3 години
Баце - доживотен цар на България! Негово Величество Тиквоний Първи? Това ли искаш?
87
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асансьори, тераси, калинки, суджуци, кюлчета, пачки, ***-та, Барни Ръбъл, празни язовири, ограбена КТБ, 700 милиона минус от хазарт, 65 милиона подкуп от Черепа, 111 място по свобода на словото, кървавата сряда, експроприация на бизнес и пенсионни фондове, фрапираща тъпотия, незачитане на правото, *** каскет, фалит на на ЦСКА и Левски, местен феодализъм, къщи за тъщи, подслушване, репресии... На всичко това скоро ще бъде сложен край, благодарение на протестите.
86
3
 
16
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Но това си е само твое "мислене", което не е меродавно за милиони българи.
85
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко си мислеше, че ще е доживотен цар, а сега знае, че ще стане любовница на бай Ставри. Това е благодарение на протеста.
84
0
 
18
 
! Отговори
знам ви аз преди 3 години
Смешни сте с вашта корупция ,а забравяте кой я създаде...или трябва да ви се напомня,че червената боржуа я сътвориха ...РУШВЕТА ЗА ТЯХ БЕШЕ НЕЩО НОРМАЛНО И ПРОДЪЛЖИ И ПРИ ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЙКАТА ,КОЯТО ИЗМИСЛИХА ОТ СТРАХ ДА НЕ ПОСЛЕДВАТ УЧАСТТА НА ЧАУШЕСКО.Четете бе ПРОТЕСТЪРИ И разни ми там новоприети студентчета ,четете историята...
83
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Група безмозъчни, водени от ***... Хм... Бих казал ГЕРБ, ама и партията на Цвък доста отговаря на описанието. БСП също... Сложничък ти е въпроса.
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин:Вечно мрънкащ и недоволенМързелив ,но иска висока заплатаВзема пари на ръка ,но иска после висока пенсия Гласува за разни руски партии ,но иска България да се развива Ходи тъпчи гърците с пари за да не дава пари на нашите хотелиери
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб какво се мъчат да си изкарват мандата и да се разпускат и Меркел да дойде българина си остава българин!През деня краде и подкупва а вечерта излиза на протест вечно мрънкащ и недоволен
80
0
 
16
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Не зная кой е посъветвал Борисов да потисне вътрешните си пориви за трета оставка, но явно е хитър и пресметлив човек!Най-спокоен и неподдаващ се на емоции от коалицията ми се вижда Симеонов, най-вероятно той е ударил по масата и заявил че ще свали доверие от кабинета,ако не изкара докрай мандата си.Предполагам че в края на март ГЕРБ,Обединени патриоти, НФСБ и СДС ще се явят на изборите като коалиция,като предварително подпишат споразумение.А Корнелия ще прави отново като вятъра..
79
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, БСП ще си останат бивши. Както и СДС, както и НДСВ. Както и ГЕРБ. Това е съдбата на всички лидерски партии.