Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили

Те ще струват около 50 млн. лв., правят ги у нас
Обновена: 18 окт 2020 17:07 | 18 окт 2020 16:28, Веселина Йорданова
95
Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили
Снимка: МО

Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани машини на Специалните сили. Той е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на около 150 машини, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата
По думите му машините ще се правят в България. 

Военният министър участва в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин.

Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад "Народно събрание" в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани.

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта усилията, които в последните години се полагат за модернизирането на Специалните сили. Той даде висока оценка за нивото на окомплектованост:

"Когато се обяви конкурс за военнослужещи, за едно място при Специалните сили се явяват най-много хора. Обществото оценява значението и възможностите на Специалните сили и службата там в очите на много млади мъже и жени е предпочитана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации