Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират

Фандъкова хвърля прах в очите на хората, заяви той
24 окт 2020 18:08, Нели Христова
327
Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират
Снимка: БГНЕС

"Фандъкова хвърля прах в очите на хората и Столична община си измива ръцете с нас като най-удобен бранш", това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред "Фокус", след като столичният кмет обяви, че Софийският оперативен щаб е решил от утре нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, да бъдат затворени за две седмици заради резкия скок на заразени с коронавируса.

Още по темата

"Първо, все още нямаме заповед. На този етап няма заповед. За нас това е абсолютно е хвърляне на прах в очите на хората, че нещо се прави и се бори с пандемията, което няма да доведе до никакви здравни резултати. Видяхме в Европа, че трета седмица числата се покачват", подчерта Алибегов.

Според него ограничаването на работата на заведенията няма да продължи само две седмици.

"Откровена лъжа е това, че ще бъде само 14 дена. Всички знаем, че стигне ли се до затваряне, ще отидем до март месец. Ако първия път не успяха да фалират целия бранш, то този път ще фалират всички. Нощните заведения няма да издържат така. Не съм убеден, че след 10 дена няма да кажат да затворим и дневните", допълни той.

Председателят на УС на Сдружение "Българска асоциация на заведенията" обясни, че след 10 дни това затваряне ще струва хиляди работни места.

"В момента няма никакво доверие между нас и Столична община. Тази заповед на Фандъкова е прах в очите на хората, колкото да каже, че прави нещо. Този прах в очите на хората на този етап ще е около 120 000 работни места, защото ще затворят в цялата страна нощните заведения, а след 10 дена ще струва 450 000 работни места. Без никакви показатели, без никакво основание, без нито едно огнище в заведенията ти решаваш, че нощните заведения са проблем. Има огнища в училища, в цехове, във фабрики, в старчески домове. Как така изведнъж ще затворим заведенията, където няма нито едно огнище. Събирали се били хора. Това не води до зараза, може би сме си взели правилни мерки. Нямаме болни бармани, сервитьори и готвачи. Шивашките цехове са пълни с болни, общинските предприятия са пълни с болни, при нас няма. Защо някой си измива отново ръцете с нашия бранш? Не е доказано, че това ще спре пандемията, доказано е точно обратното. В Европа вървят нагоре числата всеки ден, при условие, че всичко е затворено, има вечерен час до 21, 00 часа и ресторантите затварят в 21.00 часа, а Франция вчера с пореден рекорд", изтъкна още Алибегов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
0
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Мисля че не трябва да ги затварят дискотеките защото това ще намалее работата на хората които работят там мисля че трябва да има ограничения поне минимум 30 човека не повече защото така заразата нараства мисля че не не е правилно да съдим човека мисля че трябва да разберем че и той има нужда да работи като нас да има пари да този бизнес ще рухне повярвайте ми и тоя коронавирус не стигаме до никъде правим си извода че трябва да да слушаме глупавия тиквар Бойко мисля че трябва да се осъзнаем
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходя по ресторанти и заведения от години.Но не виждам никакъв смисъл да бъдат затворени.А персонала?Да си намерят друга работа,казвате,но замисляте ли се как се търси работа у нас?И не всеки иска да работи с болни,за да ги пращате егоистично в ковидотделенията.
279
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Рядко противен тип. Както междувпрочем, повечето собственици от бранша. Не спряха да реват. Сякаш само те са засегнати от кризата. Ддс им намалиха. Мярка 60/40им дадоха. Грантове лапат. Все последни ги затварят и първи ги пускат, спрямо колегите ом от ЕС. Но те все с претенции. Най-жалкото е, че действително ще пострадат обикновените сервитьори, бармани и готвачи. Чорбаджиите си прибират своето чрез грантове и ддс, а за барабите остават жълти стотинки от борсата.
278
0
 
2
 
! Отговори
A преди 3 години
Ще фалират наркоразпространителите.
277
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа фалшивия алкохол, той не е проблем ?
276
0
 
2
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Алибегов закривай!
275
0
 
5
 
! Отговори
МОТОРОЛА преди 3 години
ДА ФАЛИРА ЦЕЛИЯ КРАДЛИВ БРАНШ. НЕЧИСТОПЛЪТЕН И БЕЗ НИКАКЪЯ КОНТРОЛ. И ТОЯ АЛИБЕГОВ КЪПЕ ЛИ СЕ ИЗОБЩО
274
4
 
4
 
! Отговори
Скубе якооо преди 3 години
Злобни коментарчета от дребни душички.
273
2
 
17
 
! Отговори
Димитър Данчев преди 3 години
Този отявлен фен на Бочко да вземе да се скрие, защото скоро бях точно в неговото заведение и видях как се спазват мерките. Всичко е проформа, никаква хигиена
272
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка мярка, която Правителството отпуска за сектора е за съхраняване на работни позиции и не виждам защо казвате, че е лошо, когато се предотвратява претоварването на регистрираните в Бюрото по труда.
271
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aбе разкарайте го тоз келллеш, стига го вряхте на хората в очитв. До кога ще му играе цяла държава по свииррката. На този наглистта е безгранична, ще падат умрели пред кръчмите му но ще ги пидритва само и само да влизат други да му върви печалбата.
270
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират!
269
2
 
25
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ми фалирай бе мутренце помаческо... Нема целата държава да ходим с маски, всякакви ограничения, хората не могат плановите си операции да правят, лекарите *** като мухи... за да могат кръчмарите да бършат банкнотата у косматата мазна гуша и да викат "охааааа"АРЕБЕЖ БЕ ....
268
2
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Всичко започва от употребата на езика: "не успяха да ни фалират". Кои са тези, дето не успяха? Правителството? Здравните власти? Или всъщност американските демократи и уханските комсомолци в Китай, от които идва проблемът? Или целият свят да налага ограничения, а ние да си разпашем пояса, а после да се наредим за евросубсидии пред същите тези, които участват глобалното изнудване? Има този човек връзка с главния мозък?
267
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 3 години
Мутрите се оплакват, че държавата не им пуска аванта, за сметка на народа.Абсурдистан.
266
1
 
23
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Алгебров пак ли ти бе *** с вълнен потник .!.
265
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов: Ако първия път не успяха да фалират целия бранш, то този път ще фалират всички.Народа: Ако първия път ни излъгаха да ви отворим, сега няма да ни излъжеш пак!!
264
3
 
20
 
! Отговори
Хайде алибег преди 3 години
Намятай ямурлука, грабвай гегата и върви по баира след овцете.
263
6
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Айде Бегай.
262
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да му вярваш с тази мутренска физиономия!!!Какъвто е председателя,такава е и организацията му!!