Въпрос за вота: Докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов?

Политолог: Все още може да има и предсрочни избори
Обновена: 3 ное 2020 14:13 | 3 ное 2020 10:10, Веселина Йорданова
320

Всичко може да се случи, все още може да има и предсрочни избори. Това коментира политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Според него обаче е все по-вероятно да има редовни избори. Симеонов коментира, че най-логично изглежда от "Отровното трио" да правят нещо с Мая Манолова в политиката.

По думите му идват избори и всички играчи на политическата карта се преориентират в предизборен режим, което е нормално и не трябва да ни учудва.

"Имаше моменти, в които хората бяха на различни кръстовища - всеки си имаше различна барикада. Но врагът беше общ. Генералната репетиция беше миналата година на местните избори в София. Въпреки че оставка няма, много трудно ми се вижда Борисов да бъде припознат като основен управленец в страната в следващите години. Това е един от успехите на протеста. ДПС също успяха да ударят управленския модел. Те по някакъв начин успяха да изтласкат статуквото", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов изрази мнение, че традиционно българското общество е срещу управлението си. Либералната общност подхождала с известно политическо високомерие към всички останали. Мая Манолова пък успяла да намери своето място на площада едва в последната фаза на протестите.

"Най-важното за мен е докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов. Другото голямо нещо е президентът Радев. Всеки авторитет в обществото се оказва в някакъв момент застрашен. Президентът като че ли остана единственият авторитет, който остана на плюс. Хората, които не обичат тая власт, ще продължат да не я обичат. Аритметиката ще остане същата в крайна сметка", допълни той.

Изпълнителният директор на "Галъп" прогнозира, че вероятно от ГЕРБ ще продължат да раздават пари до края на управлението си. Коронакризата щяла да намали някои от различията в обществото. Автентичният лидер на протеста в най-силната му фаза бил Христо Иванов, а не Отровното трио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докъдето стига олиго.френията на българина.
49
9
 
10
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Новото правителство ще бъде БСП+ИТН+ДПС с премиер Корнелия Нинова!Ще изкара до август догодина, а от септември до ноеври ще има служебно правителство и предсрочни парламентарни избори ведно с президенстките. След тях Радев няма да е президент, а БСП, ДПС и ИТН ще имат общо окло 80-90 депутати.
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Костов, Емилия Масларова, Сергей Станишев - все хора за затвора!
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато дойде момента Славчо да вземе субсидийка от държавата, телевизията му ще фалира, затова е това драпане, да маже държавна пара.
46
0
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 45. Дрън-дрън, фантазии на търкалета. Щом и такива църввули като теб взеха да правят прогнози???
45
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов ще ни даде пушки в ръцете и ще узтреоеме всички бивши и настоящи членове на СИК и ВИС!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва д сума наказания! Знаете ли колкото ннарод има за затвора ?
43
4
 
9
 
! Отговори
Какво говориш бе! преди 3 години
Не ми обяснявайте, че положението е лошо - много е лошо - навсякъде са поставени посредници, средни хора - вършещи абсолютно нищо - търговец на енергия, енергоразпределителен, БЕХ в ролята на държавата купува за държавата - сега навсякъде има посредници източващи хазната, включително и поповете с тяхното вероучение - Конституцията от 30 години става само за тоалетна хартия, докато чл. 13. ал.1,2,3,4 бъдат заличени изобщо! Не ми говори това е работа на Сакскобурга, а С.Т. е се.ля.ндур без опит.
42
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз цялото ми семейство и роднини ще гласуваме за СЛАВИ! Той ще измете гербавите мутри!"Тези сме ги чували от Сидер ефенди и от Качак воевода, не вярвай на глупости
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38Официални данни за това няма, а единственият източник е "вестник", който пише статии възхваляващи житието и битието на господин Пеевски (така пишат там за него "господин Пеевски).
40
18
 
3
 
! Отговори
40 преди 3 години
Стратегията на Слави е да саботира парламента и да не може да се формира гербавата коалиция. След това на нови предсрочни наесен служебното ще изтрие мъртвите души и по този начин ще изметем ГЕРБ
39
0
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
Първанчу надува балона Славчу. Не казва от коя страна го надува. Аз се досещам.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВерваш ли си?!С премиер Мая костинбродска това едва ли ще се случи, а тъкмо напротив!
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си плащам 78 стотинки.. а ти си плащаш по 300лв за цигари.. кой е по глупавият?
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов ще получи властта... И ще настанят. И ще настааанааат.. И ще настанат интересни времена! Ще се гонят хората виновни за ореходаЩе се бесят виновните за кеажбитеЩе се накажат всички крадливи политици!И ще се оправи нашата страна!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22. И как точно ще стане това изритване???
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали българите са дотолкова изпростяли,че да изберат неграмотния богард отново...
33
3
 
13
 
! Отговори
висок преди 3 години
Напишете колко абонати има телевизията на чалгаря? Колко човека плащат по 78 стотинки!! за да го гледат, и тогава пишете за някаква подкрепа!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да гласувате за чалгар, сглупил да направи телевизията си платена, само няколко месеца преди изборите
31
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз цялото ми семейство и роднини ще гласуваме за СЛАВИ! Той ще измете гербавите мутри!