1 COVID вирусна клетка - 3 млн.копия в организма

Всяко едно копие прави нови и нови мутации
5 ное 2020 14:00,
14
1 COVID вирусна клетка - 3 млн.копия в организма
Снимка: БГНЕС

При всяко съприкосновение на вируса с нов индивид една негова клетка възпроизвежда 3 милиона вирусни копия. И всяко едно от тези копия позволява на вируса да изпробва нови и нови мутации. Това заяви пред Нова тв д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за борба с коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ.

Към момента не съм видял доказателства, че COVID-19 е изкуствено създаден, допълни още той. "Чувал съм спекулации по въпроса, но доказателства не съм видял. Най-вероятна става въпрос за естествена рекомбинация, мутация в генома на този вирус, който е част от едно семейство вируси, с които човечеството се е срещало от векове. Става дума за нов щам и дори да има резистентност на организма към него, тя няма да много силна", обясни лекарят. 

Още по темата

По думите му мерките в САЩ се отпускат или затягат в отделните щати в зависимост от решенията на съответните здравни власти. Федералното правителство не се намесва особено активно в тази област. "За съжаление отбелязахме нов антирекорд - 100 хиляди новозаразени за едно денонощие, което означава, че тенденцията не е добра", добави той.

"Надявам се, че няма да се стигне до колапс на здравната система, защото ако болничната система рухне, това неминуемо ще повлече цялата икономика. Без болнично обслужване хората, които работят в критично важни сектори на икономиката, не биха били в състояние да изпълняват своите задължения. Затова е стратегически важно за всяка една страна поддържането и функционирането на болничната структура", категоричен е д-р Хичев.

Той обясни също така, че конкретно точно при този щам се забелязва занижаване на смъртността и повишаване на процента на безсимптомни носители на вируса или удължаване на предсимптомния период. Това позволява на хора, които са инфектирани, но без да осъзнават това, да го разпространяват. И това представлява основната пречка и затруднение в контрола на разпространението на болестта.

"При предните щамове клиничната картина бе по-драматична", обяви медикът.

"Има значение с какво количество вирус сме инфектирани. Самият процес на разпространение на вируса му дава възможност той да мутира и да се нагажда към този процес. Докато има разпространението на вируса, ще има проблеми за икономиката. Хората се страхуват да пътуват със самолети, не защото ще ги накарат да сложат маска, а ги е страх да не се заразят", обясни той.

"Чака ни зимен сезон, а това предполага струпване на повече хора в закрити помещения, а там той ще циркулира повече", каза още медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса сякаш няма класически вариант на първо/съществуване щом е бил в контакт с човечеството при срещи от векове как за среда на съприкосновение,че точно сега толкоз се проявил в рекомбинации като комбинация=мутация съответстващо на сертификация,а при туй за геном казват,че изпълнява някаква конкретна функци в динамика с развитие изразено с влияния от изработени вещества,съединения как цялост за организма по веригите от клетки предаващи някакво състояние за функционирането на други геноми поред
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът хакер.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентен вирус! Или е програмиран в лаборатории или е от извънземен произход!?
10
1
 
1
 
! Отговори
такоа преди 3 години
а жълтъците къде са?може би ако и те се съединят от самички ще се оправи таковата.
9
4
 
7
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 3 години
каква НЕВЕРОЯТНА ЕКСПЕРТИЗА в този форум, а нямало медицински специалисти! Ха-Ха-Ха
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси глупостите. Обяснения за простолюдието. Вируса е най-вече в медиите. Не ги четете, че ще заттъпеете.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1"Да, те и HIV го бяха измислили американците и заразили мaймуни в зоопарка ли, каква беше там комунистическата теория едно време : ))) Много сте ми сладки като почнете да пишете такива врели-некипели...
6
4
 
10
 
! Отговори
проф. Еделев преди 3 години
"COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, отговорни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият процент на смъртност. В природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно!"
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какви точно трябва да са тези доказателства? Някой да сипризнае, че го е направил ли?
4
12
 
12
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Важното е всички да са уплашени. Гответе се за ваксините.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква ваксина ще правят при милиони мутации или важното е пари да се усвояват и да се съсипва здравето на хората?
2
3
 
4
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Каква ""вирусна клетка"" ви гони пък вас.......Нека сте поне малко ориентирани вече - ОСМИ месец хората обясняват , и втори , и трети път !!!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз вирус е като ГЕРБ - веднъж влязъл във властта / организма = щетите са безвъзвратно нанесени