Смъртността от вируса заради късното търсене на лекар

Открити са 3000 допълнителни легла
Обновена: 5 ное 2020 11:04 | 5 ное 2020 10:54, Александър Попов
103
Смъртността от вируса заради късното търсене на лекар
Снимка: БГНЕС

Повишаването на смъртността у нас не се дължи на натиска върху здравната система. Българинът продължава да търси лекар късно, това е причината и за все по-младите хора, които губят битката с коронавируса, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Идвали в болници, когато белият дроб е силно увреден. Министърът посъветва всички, които имат леки симптоми да потърсят мнението на лекар.

Още по темата
Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пък обяви, че са разкрити 3000 допълнителни легла, от които 250 са за интензивно лечение.

По думите му в софийските болниците натискът е най-голям.

"Много хора се обаждат по телефона да питат какво да се прави - при първите симптоми на неразположение си останете вкъщи, а ако проблемите се засилят - обадете се на личния лекар. Трябва да има диференциране на лечението на пациентите. Ако личният лекар поеме лечението на леките пациенти от първия ден на контакт с тях, до момента, в който трябва да постъпи в болница, това много ще ни облекчи", каза още проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
16
 
! Отговори
Абе тия нещо? преди 3 години
Този *** ли е или да? Късно търсене на лекар, като гледам лекарите как се отзовават нямам думи, принудиха хората са се лекуват по домовете. Приятелка е а температура, болки в мускулите. Звъни на лл онази и казва не мога да те прегледам направи си пср тест и готово. Тоест плащаш 90 лв за пср имаш нямаш и лежиш у вас самолекувайки се. Ай фак оф..,данъкоплатецо.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е *** бе? Скоро не е aкал пред камерите!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа 43 седмици на тази година починалите на 100хил. са 1 245, а за миналата са 1 249.а това, че са намалели катастрофите заради блокадата през зимата и че носенето на маски предотвратява и грипа отчиташ ли го?
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ всичко заради една жипкатц, заради един зеленочорапест неадекватник.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопоДемек : Идвайте при нас да лапнем парите !!!за умници като теб са приготвили друго за лапанe
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 48Радев ,ти Новогодишната реч,ли репетираш ?
44
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Починали хора в България през четвъртата седмица на октомври:2019 година - 1867 човека, средно по 266,7 човека на ден2020 година - 2320 човека, средно по 331,4 човека на денВидими резултати от Ковид-19.*Манипулаторите винаги дават данни от началото на 2020 година за сравнение с 2019, за да включат началото на годината, когато епидемията още не беше започнала и да "докажат", че през 2020 въпреки вируса, умирали по-малко хора в сравнение с 2019 година.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая коледа ще е черна и вместо белобрад старец в червено, дърта черна баба с коса ще ни е на гости. И всичко заради една жипка и един неадекватен човек в обкръжението на партия от алчни хищници. Голямо влияние има и една посланичка, но това е просто пипера в манджата. Жалко, много жалко но глупостта иска кръвен дан.
42
1
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Оевидно ти е трудно да вденеш, че тези 15% от населението на практика мерки не ги ловят. Няма кой да им пусне болнични, да им даде направление за ПСР, да ги карантинира даже. Ще си щъкат на воля сред останалите и ще заразяват, докато всички не го изкараме. Каквото и да правиш с останалите 85%, тези 15% са като волни птички.
41
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Демек : Идвайте при нас да лапнем парите !!!
40
0
 
19
 
! Отговори
Джо преди 3 години
И тия дето умряха пред болниците неприети ли са закъснели?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 42 ДокАми дано не се влошиш защото ще те чакат да умреш.Оправяй се!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 43 седмици на тази година починалите на 100хил. са 1 245, а за миналата са 1 249.Данните са от сайта на НСИ.
37
0
 
13
 
! Отговори
Док преди 3 години
От четири дни съм с Ковид. В понеделник, след бая пазарене, едвам се навиха да ми пратят линейка, щото аз нямах сили да стана от леглото. Това бе след 5 дневното ефективно лечение на личната по телефона. Добре, че бяха подготвени и само за 30 минути ми направиха PCR, снимка, ПКК, ЕКГ. Коригираха ми лечението и сега съм вкъщи. Проблема беше, че без тест никой не иска да се доближи до теб, сякаш си прокажен. Незнам, не ми се мисли ако стана по-зле и се наложи да ме приемат в болница как ще е.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 36И какво общо има това с личният лекар и здравните осигуровки?Ти визираш ромите те не се осигуряват повечето за здраве.
35
5
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Какъв лекар те е ял бре! Вчера поредният "лекар" заяви "Няма грип, няма туй-онуй! Всичко е ковид!" Само пропусна да каже колко хилядарки гушва на месец като шеф на нещо в софийска болница от това, че всичко е ковид.А лекарите съветват познатите си - "Не отивайте в болница да си направите тест, защото ще го изкарат положителен и после в самата болница ще се заразите, дори и не сте били болен!"
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ви е срам да прехвърляте вината върху хората. СРАМОТА!
33
0
 
13
 
! Отговори
Това са подробности преди 3 години
Важното е да пълните Чекмеджето
32
1
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
И като съм задължен какво? Ти мяй не схващаш, че тези 700 000 свободно щъкащи потенциални вирусоносители на теб ще ти вземат здравенцето, тяхното ще е каквото е рекъл господ.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравния министър каза,че проблем нямало,разкарването на линейките било заради това,че след като от коорд.център разпределят болен в дадена болница,докато този болен стигне там,вече някой го е изпреварил!Е толкова ли е трудно да се резервира мястото му директно от операторите в центъра?Или идеята е тук да има едни местенца за по-специални пациенти?