Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората

Собственикът на частна болница я дава за лечение на COVID-19
9 ное 2020 08:53, Елка Василева
71
Д-р Мазнейков: Плаках, защото не мога да помогна на хората
Снимка: архив, БГНЕС

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, пред БНТ.

Негова позиция във Facebook предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

Още по темата

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница, новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше доктор Мазнейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Май трoловете на ГЕРБ го оплюват защото критикува правителството, че през лятото не се е вслушало в гласа на разума да се подготви за епидемията, което е факт.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
плаче защото частните болници не са включени в ковид далаверата
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазника плакал....Ха-ха-хаааааааааааа. Ще плачеш ,като те вкарат в пандиза, където ти е мястото. Бай Ставри те чака....
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този и жена му взимат над 1 милион лева годишна заплати, а сега плаче.Ако отдели част от парите за заплати , ще има повече хора да помагат.
64
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 3 години
Жена му е получила близо 900К лева от заплати за една година! Виждате ли как се прави частна болница? Използваш държавната база известно време, трупаш милиони, и после ставаш частник. Сега в истерията си започнаха да обвиняват някой друг за ситуацията в здравеопазването. На фона на смешните заплати и мизерното състояние на болниците, на които са директори. Само една нещо искам да попитам - как не ви е срам?!
63
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тъжният плач на един от мошениците, които са получавали милиони от държавната база през годините. Направиха си частни болници, но продължават да източват държавата като пиявици. Видя се какви заплати са взимали и продължават да взимат. Докато останалите медицински работници са на ръба на мизерията. Не им вярвам на сълзите и приказките. Сега този крадец се опитва да измести фокуса, и да хвърли вината на някой друг. Не се връзвам на тези номера!
62
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 3 години
:)))) Излезна информация за парите, които е получавал като директор на ДЪРЖАВНА болница, и изведнъж започнаха мелодрамите. Ама то не бяха сълзи, ама то не бяха сополи. Някой друг бил съсипал здравеопазването, а пък той как се бил борил, приказки, приказки, приказки. Като им гледам заплатите на тия откровени лъжци и мошеници, голяма борба е паднала. Всички разбраха, че тези "големи специалисти" всъщност са се облагодетелствали от хаоса в здравеопазването и са едни от главните виновници.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правих си операция преди една година в болницата на Мазнейков. Нямам оплаквания - оперираха ме, лежах и една седмица след операцията. Плаща се, но предишните ми операции бяха за друго нещо и нямах добра база за сравнение. После имах пак операция в друга частна болница и за нея платих шест пъти повече
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко разсипника на България докара системата до това положение!!!Престъпник срещу народа - трябва да бъде изправен на трибунал!!!И децата и внуците му да носят отговорност за противочовешките му дейности!!!Бойко - Предател антибългарски!!!
59
1
 
7
 
! Отговори
мм преди 3 години
Ще повърна като ги чета тази, нагъл, по-нагъл, лекар.
58
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
със заплата 137 бона, бие тия от хелп карма
57
2
 
4
 
! Отговори
фалитии преди 3 години
Време е ВСИЧКИ ЧАСТНИ болници да се финансират само от приходи от частни застраховки и с пари на акционери...да видим как ще си раздават милиони?
56
1
 
5
 
! Отговори
колко удобно преди 3 години
Колко удобно, *** с 1 милион заплата годишно, които си е определил май от парите от клинични пътеки от НЗОК не реве?
55
0
 
6
 
! Отговори
Bob преди 3 години
Аз съм ходил в болницата на мазнейков. Това е ОПГ източващо здравната каса...Оказа се че съм 3 дена в болницата по пътека без да разбера, даже на работа съм си ходил тези дни...Предолагам боницата е строена от тези дето строят магистралите. Асансьора е със стъклена стена, но асансьорната шахта няма отвори... т.е. през стъклото на кабината виждаш стената на шахтата...
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз плаках като видях какви доходи получаваш
53
1
 
8
 
! Отговори
Служебен ревач преди 3 години
Мислех плака тъй бе докторе. Нидей, ча и аз са разплаках бе а плача само като кажат и платят
52
1
 
12
 
! Отговори
Плаче преди 3 години
Защото е на път да се разбере че НЗОК трябва да плаща само на държавни и общински болници. Само те могат да лекуват в държавата ако има криза. Частните са бутици за богати.
51
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Мазнейков прави на всеки (няма значение дали има нужда) операции за пари. Някак си се съмнявам да е плакал. Това, че си дава болницата си е жест обаче.
50
4
 
5
 
! Отговори
!? преди 3 години
Що за глупост е да се разкарват по цяла софия и всички болници? Да отварят 2халета и да ги събират там , ако може да ги държат гладни и на студено, та дано хейтърите-неверници да разберат че има ковид и трябва да се пазим едни-други.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как мислите, откъде идват фамилиите на хората? С какво трябва да се е отличил прадядо му, за да му сложат прякора Мазнейко?