Борисов доволен: МВФ одобрява разходите ни, на прав път сме!

Всеки ден трябва да се опровергават лъжи, рече премиерът
158
Борисов доволен: МВФ одобрява разходите ни, на прав път сме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Международният валутен фонд одобрява по-големите разходи на правителството в отговор на кризата, свързана с пандемията от Covid-19. Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес.

Видеото с премиера е от залата, в която в МС се провеждат заседанията, след като вчера той обяви, че се е излекувал от вируса.

В доклад на Фонда за България се казва, че увеличаването на пенсиите и заплатите в публичния сектор е мярка, която ще е от помощ за овладяване на кризата. Аз винаги вярвам на международните и финансови икономически институции. Необходимо е всеки ден да се опровергават лъжи и манипулации, които целят да плашат хората и да създават усещане за катастрофа, коментира той.

Борисов е категоричен, че мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни. "Това се посочва в заключенията на мисията на МВФ в България, което означава, че сме на верен пъ", казва още той преди началото на правителственото заседание, което се проведе онлайн.

Премиерът Борисов подчерта, че в доклада на Фонда се препоръчват още повече средства да се дават за образование и че следващата година в тази сфера ще се инвестират допълнително още 700 милиона лева.

Мисията на МВФ у нас не очаква рязко увеличение на безработицата благодарения на мерките в сферата на заетостта. Според експертите фискалният дефицит ще бъде по-нисък от планирания, а салдото би следвало да остане на излишък. Затова министър-председателят Борисов призова министрите да продължават със социално-икономически мерки, които са в полза на бизнеса и гражданите.

"Важно е да има и мерки за фискална консолидация в средносрочен план, когато пандемията е зад гърба ни и когато икономическото възстановяване е силно", отбеляза премиерът пред министрите.

От МВФ са отбелязали, че страната ни е направила още една крачка за интеграцията си с партньорите от Европейския съюз, като се присъедини към Валутния механизъм II и Банковия съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд за националните предатели ГЕРБ и ДПС!
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една мафиотска организация одобрява разходите на друга мафиотска организацияхахахаха
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво увеличение????? Живея в Канада минималната заплата е 1700$ минималната пенсия 1400$ и цените са 1 път по ниски от България и човек спокойно живее.....Вие преценете с колко трябва да се вдигне стандарта на живот в България за да може човек спокойно да живее.........А не да преживява.....
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този клоун на про'стотията си плаща навсякъде за да бъде потупан по рамото ! Абе до миналата година нямаше пари за нищо, отказваше повишения на пенсии, заплати, отказваше всичко което се свързваше с подобряването на жизнения стандарт на живот на българинът, 'днес' под заплахата да бъде премахнат, вади и раздава пари "на ляви и дясно", спасява "кожата" с нови милиардни заеми които простата овца ще плаща, че не само тя ами и поколения след нея ! Наивници купува на "кило", дал Бог много в България!
119
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Само да обясня за това "недоразумение," в БГ политиката......... "Когато те хвалят чужденци, а собственият ти народ те мрази открито----обикновено ти си НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!!Никога не защитаващ националния интерес, а си слуга(пионка) на чужди интереси...... някои хора знаят и на кои чужди интереси защитава бб (цар Тиква) .....
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да одобряват като им ставаме длъжници на тия международни финансови акули. Бойко разпродава бъдещето на България и после се хвали че кредиторите му казали браво.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
питай завряния ни зет Костов-Григоров да ти обясни, че си на грешен път
116
2
 
2
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Лъжец!
115
2
 
0
 
! Отговори
Е сега.... Илон преди 3 години
Как онзи играч победи твоя алгоритъм мисля, че ще обедини и Deepmind - играеше глупаво нали, още в началото направи пълна глупост с тежки коствени и алгоритъма задейства протокол за лесна победа и влезе в добре поставен капан. Тоя играч Илон, Елин беше самата игра, беше едно с играта и вкара алгоритъма ти в много тежък и много труден за довеждане до край капан, защото и най-малката грешка и алгоритъма ти печелеше, но той беше предвидил собствената си грешка, а алгоритъма не .... Mental human dev
114
5
 
1
 
! Отговори
браво преди 3 години
Дръж фронта Бойко! Първо уволни Мутафчийски!Пускай децата в час, на училище!
113
2
 
0
 
! Отговори
Предайте на Илон преди 3 години
Твоя алгоритъм нали знаеш, че победи всички човешки играчи победи 99 от тях, но един го победи!
112
4
 
0
 
! Отговори
Само четири думи: преди 3 години
Важат за съда в Страсбург, Европейският съвет, Еврокомисията, САЩ и Симеон 2 Сакскобурготски:ШАХ И МАТ СТЕ ГОСПОДА!
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя предния ден лъже,а на другия ден опровегава лъжата.А като го гледам комай живее в друга държава.
110
3
 
10
 
! Отговори
ибахти уруда преди 3 години
тоя друса яко да знаете
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пише де Одобрява с О.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като ходехте лятото *** протедти и се гъчехте един в друг тогава не беше геноцид, а?
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа пенсионери от вас нищо не зависи
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХААХХАХХАХААХХХАХАА
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбира се че удобрява нали са лихвари,ако вземат още заеми и МВФ още ще удобрят,докато съвсем не ни угробят....
104
4
 
5
 
! Отговори
Много правилни? преди 3 години
Сигурно са били правилни, щом стигнахме до 4 хиляди заразени на ден. И сега вадим фургони, ще им прекарваме вода, ток и т.н. А единственият кръвен център, който има техника за получаване на кръвна плазма, може да приема само по 10 (десет) дарители на ден.Когато нещо се прави без а'къл, тогава нито парите, нито МВФ могат да помогнат.