Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ

Надявам се да сме доближили пика на заразата, каза той
16 ное 2020 09:18, Анисия Иванова
103
Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В "Пирогов" са приети много млади хора, които късно са потърсили лекарска помощ и много от тях са в недобро състояние. С увеличаването на броя на заразените в коронавирус се е увеличил и броят на починалите. Това се дължи на късно лечение или на много бързото развитие на болестта. Това каза пред bTV проф. Асен Балтов, директор на болницата.

Той е категоричен, че пациенти не са връщани, има създадена организация. Според него фургоните, поставени пред много болници в страната, извършват успешен триаж и намаляват натиска върху здравните заведения.

Когато в "Пирогов" се докара пациент от Бърза помощ, той се насочва веднага към съответната клиника, ако не е от центъра за спешна помощ отива във фургона. Според резултатите от направените изследвания и клиниката болният се насочва за лечение вкъщи или се приема в болница.

Още по темата

Проф. Балтов съобщи, че в неделя през фургона са преминали 220 души.

Според него трябва да има отделения за лечение на ковидинфекцията в специализираните болници - онкоболните с ковид трябва да се лекуват в ковидотделения в онкоболница. Когато се спазват определини мерки, максимално се ограничава заразата. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В "Пирогов" от 450 души само 7 са заразени.

"Надявам се да сме доближили пика на заразата. Маските са най-голям враг на заразата и разпространението й. Аз работя с маска 25 г. - тя не ми е отнела свободата. Трислойната маска не пропуска аерозола. Носейки маски, намаляваме натоварването на вируса, малка доза приемаме. Вече 8 месеца си говорим за тези маски - а те предпазват, лекарите правим всичко по силите си, молим хората да спазват мерките", допълни проф. Балтов.

Според него не трябва противопоставяне - в момента нацията трябва да е единна. Всеки хубав нов път и магистрала е предимство дори и за болните - пациент от провинцията може да влезе в "златния час" и да бъде спасен.

Бързите антигенни тестове в момента са безплатни. PCR и антигенните тестове трябва да бъдат приравнени първо в ЕС после и у нас, каза още шефът на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
9
 
! Отговори
Дейвид Айк 3 преди 3 години
... Ваксина отдавна има. Да сте забелязали някой Световен Политически лидер или някой Милиардер да е видимо притеснен от КОРОНА КРИЗАТА ?!?! Пример : Двамата Кандидат Президенти на САЩ ... Да видяхте , въпреки възрастта им , някакво притеснение в тях ?!?! Само нормалните "празни приказки" за пред Медиите относно Пандемията... Да ! Тя НАИСТИНА Е ОПАСНА. Но НЕ за такива , като тях. Тя е страшна за обикновените хора ! След като НАМАЛЯТ СТАБИЛНО НАСЕЛЕНИЕТО , ще я пуснат... НЕ се притеснявайте !!!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дейвид АйкАми той все пак е военен. Можеше да се предположи по китайската реакция. Те взеха безпрецедентни мерки, значи са били наясно. В момента в Нова Зенландия, заради една заразена студентка са карантинирани 100000 души. При нас градът е пламнал с някакъв по-милостив щам. От два дни с жената сме с температурка 37.2. И сме сигурни, че дойде от дъщерята, която се разбуха и хремяса 5 дена след като тръгна на училище. Пред всички аптеки са опашки. Гепито рече, че инфекциозното е пълно.
48
3
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕ носенето на маска е сигурен критерий за липса на мозък. Пазете се от тези!!!
47
3
 
14
 
! Отговори
999 преди 3 години
Благодарете на БЕНАТОВА, МАНГЪРОВ, ПЪРВАНОВА, ТОДОРОВ и сие, които ви докараха до тук.
46
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема никакъв вирос, абдаали. Носенето на *** на носа ще ви предпази колкото станиол от атомна бомба.
45
1
 
20
 
! Отговори
Майна преди 3 години
И АЗ НОСЯ МАСКА ОТ 38 ГОДИНИ ПО РАБОТА И ОЩЕ НИКОЙ НЕ МИ Е ОТНЕЛ СВОБОДАТА!!! СВОБОДАТА Е В ГЛАВАТА, НЕ В МАСКАТА.
44
5
 
10
 
! Отговори
Дейвид Айк 2 преди 3 години
... Явно на по - високите МАСОНСКИ ЕТАЖИ се знае доста повече за този ужким "непознат вирус". Информация , която явно НЕ достига до обикновения човек. А имам предположение , че на най - високите МАСОНСКИ ЕТАЖИ в Световен Мащаб се знае сигурно и от коя Лаборатория е изпуснат "непознатия Вирус" ... Намаляването на Населението - и в частност - по - възрастната му част върви с пълна сила... Тази част , която вече НЕ им е полезна на "Господарите" ... Не им работят , а само им взимат пари за пенсии...
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, обоипай костюма и отивай при болните, стига си обикалял телевизиите
42
4
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Е, аз не съм лекар, но вдявам от медицина що- годе и бях абсолйтно сигурен, че ще стегнем до тук благодарение на МАНГЪРОВ и НЕносенето на маски. Сега пак ли ББ ви е виновен???
41
0
 
7
 
! Отговори
До39 преди 3 години
Тарльо,квалификациите(***)които ръсиш наред по значим и недосегаем(от ковида) те правят? В една Белгия която вече има най голяма смъртност на милион население,най вероятно всички са "***"
40
6
 
8
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 3 години
Бенатова изключително подло и "журналистически" подлъга Мутафчийски преди няколко месеца да изпусне онази знаменита реплика , че ще "МРЕМ ЯКО" през Зимата ...... После вероятно е бил ядосан , че се е изпуснал така ... Но въпроса беше , че ИЗПУСНА ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ !!! И сега. Няколко месеца по - късно - Думите му стават реалност ... И ето го ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС - ОТКЪДЕ ГЕНЕРАЛА ИМА ТАКАВА НАГЛАСА ЗА ТАЗИ ЗИМА ?!?! Все пак става дума за непознат и непроучен Вирус?!?! Как ПРЕДПОЛОЖИ , че ще "МРЕМ" ?!?!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Нидерландия се проверяват по около 20 симптома. При тестване се попълват доста подробни въпросници. След излизане на положителен тест се свързват веднага по телефона и събират допълнително информация, както и дават препоръки как да се действа. А и тестовете са безплатни.
38
4
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
И кой е казал, че не излизам?! Спазвам някаква дисциплина. Защото, ако тръгна да си щъкам насам-натам, знаеш какво става. По-скоро май изобщо не осъзнаваш защо ВСЕКИ, който има възможност да работи от вкъщи, трябва да го прави. За да може да осигури по-спокойно придвижване до работа на хора, които не могат да рабоят онлайн (лекари най-вече). Няма какво на един *** да се обяснява, няма смисъл. Затова и *** е опашкар по всеки положителен критерии и така ще е винаги. Защото много знае.
37
3
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ако Балтов не се качи у джипката на мутрата, на следващия ден вече ще е безработен. Голям яд ме хваща на тия със скарите и песньовките. Отблъснаха хората. Протест така не се прави! Справка- "жълтите жилетки ". Които апропо се разбраха с Макрон.
36
4
 
20
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До АнонименДо 24"Имам позната, 32 годишна жена, без придружаващи заболявания, без наднормено тегло, в четвъртък и извадиха тръбата от гърлото в Пирогов, май ще прескочи трапа. Пазете се."Да, ама *** продължава да се бие в гърдите: "Нема такова нещо, *** само "съчките!" На тези, докато не им умре някой роднина, нито ще спазват мерките, нито ще мирясат.А, и чакам да ме изтрият, както обикновено правят, без да съм употребил обидни думи.
35
7
 
5
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Само като погледнеш коментарите и ти става ясно защо положението е такова. Абсолютно противоположни/само виж 22 и 21/ умни и глупави, безмислени и верни ...Но Това е нормално . Което хич не е нормално все някой друг да се търси виновен и все още да има хора, които да не спазват задължителните мерки и да не им пука дали ще заразяват други . Това е престъпление
34
7
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе тя схемата е ясна от 50те години на миналия век. Пускаме вируси, после антибиотици, обаче те ебббават фауната, та ще продаваме и пробиотици, а след това и следболнични медикаменти... Законен наркотрафик - общо взето плащаме, за да умрем купувайки си хапове. Не знам кое генерира повече пари? Колата или фармацевтиката? Или те май са едно и също?
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лакей на властта нека да отговори каква работа имаше той в джипката на Мутрата да се разхожда по пътищата, да го снимат ида си говорят за маркировка, за мантинели и за асфалт, когато болницата му е препълнена с пациенти?
32
8
 
5
 
! Отговори
До29 преди 3 години
Рано или късно ще ти се наложи да излезеш от"бункера" (високо обществена класО)
31
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Лесно се дава акъл от страни.Ама тези млади дето не са извадили по няколко стотин лева, за да тестват себе и семействата си са виновните?!? Ако тестовете бяха безплатни и пълните болнични се плащаха от държавата, нямаше да потърсят помощ толкова късно. Ама при тази система е така. И не са виновни младите, а системата.