Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ

Надявам се да сме доближили пика на заразата, каза той
16 ное 2020 09:18, Анисия Иванова
103
Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В "Пирогов" са приети много млади хора, които късно са потърсили лекарска помощ и много от тях са в недобро състояние. С увеличаването на броя на заразените в коронавирус се е увеличил и броят на починалите. Това се дължи на късно лечение или на много бързото развитие на болестта. Това каза пред bTV проф. Асен Балтов, директор на болницата.

Той е категоричен, че пациенти не са връщани, има създадена организация. Според него фургоните, поставени пред много болници в страната, извършват успешен триаж и намаляват натиска върху здравните заведения.

Когато в "Пирогов" се докара пациент от Бърза помощ, той се насочва веднага към съответната клиника, ако не е от центъра за спешна помощ отива във фургона. Според резултатите от направените изследвания и клиниката болният се насочва за лечение вкъщи или се приема в болница.

Още по темата

Проф. Балтов съобщи, че в неделя през фургона са преминали 220 души.

Според него трябва да има отделения за лечение на ковидинфекцията в специализираните болници - онкоболните с ковид трябва да се лекуват в ковидотделения в онкоболница. Когато се спазват определини мерки, максимално се ограничава заразата. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В "Пирогов" от 450 души само 7 са заразени.

"Надявам се да сме доближили пика на заразата. Маските са най-голям враг на заразата и разпространението й. Аз работя с маска 25 г. - тя не ми е отнела свободата. Трислойната маска не пропуска аерозола. Носейки маски, намаляваме натоварването на вируса, малка доза приемаме. Вече 8 месеца си говорим за тези маски - а те предпазват, лекарите правим всичко по силите си, молим хората да спазват мерките", допълни проф. Балтов.

Според него не трябва противопоставяне - в момента нацията трябва да е единна. Всеки хубав нов път и магистрала е предимство дори и за болните - пациент от провинцията може да влезе в "златния час" и да бъде спасен.

Бързите антигенни тестове в момента са безплатни. PCR и антигенните тестове трябва да бъдат приравнени първо в ЕС после и у нас, каза още шефът на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мре народа,стар, млад - ковид не прощава!
69
14
 
7
 
! Отговори
MUXOBOIKO преди 3 години
Пандемия няма, има тежка ционистка ПЛАНдемия!
68
2
 
8
 
! Отговори
Чeбypaшка преди 3 години
Няма да оставя пост, преди да платите. Боко, 12:30 стана в понеделник, а още не сте отворили касата за изплащане на хонорари. Ако продължавате така, отивам в другата централа. Не се търпи вече.
67
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клатиме влака да изглежда, че върви. Пълен блокаж на държавата, всички институции са в ступор и чакат човека от джипката да им каже какво да правят. А той освен да ги прати да асфалтират, за друго не може да се сети.
66
18
 
11
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
Пандемия няма, има тежка ционистка ПЛАНдемия!
65
24
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Абе кух, ако имаше такава опасност за каквато ти говорят правителствените калинки, защо тогава не затвориха границите март месец и никой да не можеше да влезе в България. Щеше да излезе много по евтино да плащат издръжка по хотели дори на няколкото хиляди българи извън страната. ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА И САМО ТЪПАААЦИ ВЯРВАТ В НЕЯ!
64
20
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
А сега, де! Джамбазки ви го каза. Доброволец е във ВМА. Видял в е COVID-отделението лидери на протеста, в интензивен сектор на кислородно дишане. Представяте ли си, колко още хора са заразили тези "умници", защото всички те крещяха без маски, даже ги горяха. Останалите безумци продължават да вършат същото, докато и те не влезнат там.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли статистика за наркоползващи? Или ползващи стимуланти?
62
8
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
*** комунистчета, нали ако Бойко само си помислил да затвори всичко щяхте да грапвате сопите :) Явно Бойко ви е чул и се е уплашил и затова ви остави свободно да си щъкате и да горите маските, защото такъв вирус няма. И Мангърчо ви го каза и вие бяхте много доволни от него, а Мутафчийски го оплюхте. Бъзикахте се: Къде са камионите и чувалите с трупове? Е, ей ви на, спасов ден дойде, другари и този път Бойко не ви е виновен, а вие самите
61
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А некадърно, ти цяло лято прави протести и се бута нагъсто в хората, сега правителството виновно.
60
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърното правителство не направи нищо за здравето на хората. Крият Ремдисивира. Няма лекарства, няма места в болниците, карат те да си плащаш тестовете. ОСТАВКА!
59
2
 
17
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ми като лекувате по телефона, така е.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ЖороНищо не мислят, слушат Мангъров от телевизията.
57
6
 
10
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 50 преди 3 години
Да. Вижте как добре го казахте. ТОЙ Е ВОЕНЕН. А освен , че е ВОЕНЕН. Е и МАСОН. А познайте сега с каква Информация разполага той. И с каква разполагат такива , като нас! ТЕ не боравят с "Предположения". ТЕ НАПРАВО ЗНАЯТ !!! ..... Особено съчетанието - Висш Военен и Масон !!!!!! Това , което приказват пред услужливите медии си е прах в очите и празни приказки ...... Вирус има. Лабораторен и опасен. Но НЕ за такива като тях. А за такива , като нас. Обикновени хора. И го "пускат" на етапи!!!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен До Дейвид АйкДа добавя, че гепитата тук вече изписват 5 дни отпуска за инфекциозно заболяване без пращане за тестиране, защото ако излезне реалното състояние ще се получи скандал и паника. Според мен, заболелите вече са над 2 милиона, вкл. почти всички ученици. Както лекарите, така учителите илизат един по един. Дигнаха заплатите на милиционерите за да са сигурни, че ще са на линия за потушаване на бунтове.
55
4
 
8
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Доста повече пази маската. А под брадата може да се свали без проблем, когато си навън и няма наблизо хора. Това е добре, за да дишаш чист въздух и да не се намокри маската и да те пази добре тогава, когато е нужно това - в аптеката, в магазина или когато има по- наблизо други хора.
54
9
 
4
 
! Отговори
ТРИТЕ СТЪЛБА преди 3 години
ВИРОС НЕМА! ВЕТО ЗА МАКЕДОНИЯ! ДОЛУ БАЙДЪН ЛЪЖЕЦА!
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда.Нямало е кой да им направи чайче, да им даде аспиринче, и да ги гушка, че да се чустват по-добре.мангър, къде бля бе? По телевизиите ли се перчеше?
52
5
 
16
 
! Отговори
До Жоро преди 3 години
Младите са твърде самоуверени, че на тях вирусът няма да се отрази супер зле и затова Не носят маски и Не се предпазват. Факт. Затова и късно търсят помощ. Мислят се за безсмъртни, защото са млади.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маската пази на около 40% и сега висша математика колко ли пазят 2 маски на различни муцуни а ако маската е под носа за какво ви е , по добре я махнете да не ви печи