Въведение Богородично – Ден на християнското семейство

На този ден малката Мария е била въведена в храма
21 ное 2020 08:29, Елка Василева
36
Въведение Богородично – Ден на християнското семейство
Снимка: архив, БГНЕС

Православните християни честват Въведение Богородично. С решение на Светия Синод от 1929 г. празникът в България се отбелязва и като Ден на християнското семейство. Посланието към родителите е да запознаят отрано децата си с Христовото учение и да ги научат да посещават църковните богослужения.

На този ден Църквата чества изпълнението на даденият от Йоаким и Анна обет - да посветят дъщеря си в служба на Бога. Когато малката Мария станала на три години, нейните родители я завели в Йерусалим, за да я въведат в храма Господен. Оставена на първото стъпало, за почуда на всички Дева Мария сама без чужда помощ изкачила 15-те стъпала и стигнала до най-високото. Благословени от свещениците родителите ѝ се върнали в Назарет, а Мария останала в храма, където се научила на много добродетели.  

Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и за библейските събития, и така да ги възпитават в християнски дух.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До модepacтаХяайде стига си кълнял хората, нищожество!
16
3
 
1
 
! Отговори
До модepacта преди 3 години
Уpoд, като гледам "коментарите" ИСКРЕНО ти ПОЖЕЛАВАМ децата ти да yмpaт в страшни мъки пред очите ти, обаче noдмити и оправени!!!!!!!На собственика ти също!!!!!!!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайката на бойко борисов съсипва искат да живеете в безбожие и неподчинение на Бог в окулт и вие слушкатеДа бе, по време на на тошовия рай Бог беше на първа линия след БКП, нали!Отрядниците и милиционерите слушалки записаха всеки който посещаваше черква защото беше одобрено от червената помийна партия, нали! :)))))))))
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС ни тика ,,техните права,, не правото да се наричаш Божие дете,поради Божията любов,която Бог има за всеки човек Бог обича тирани борисов хайкаТикаш си го сам защото си плиткоумен!!!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" моето тяло, моите права!" - да! Но и тялото на детето в майчината утроба, си е негово и то си има права- правата му са да живее и да бъде родено! Определено абортаджийките и тези, които подкрепят абортите, не са за правата на децата. И надписът трябва да бъде изтрит от църковната стена!
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, храма Свети влмчк. Георги Победоносец, намиращ се на ул. Патриарх Евтимий (близо до петте кьошета) е нарочно надраскана църковната стена със следния надпис " моето тяло, моите права!". Мисля, че жена е надраскала кощунствения надпис, като с това тази жена показва, че е " ЗА" абортите и убийство на неродени, но живи в майчината утроба деца, както и подкрепа и феминизма и е ПРОТИВ разумното мнение на Църквата, която е в подкрепа на раждаемостта и човешкия живот.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е Архангеловден по Стар стил, почита се свети Архангел Михаил. Хората, които носят името Михаил днес са именяци. Православната Църква почита Празника Въведение на Пресвета Богородица и Дева Мария на 4 Декември, а не днес! Между другото, храма Свети влмчк. Георги Победоносец, намиращ се на ул. Патриарх Евтимий (близо до петте кьошета) е нарочно надраскана стената с надпис " моето тяло, моите права!". Мисля че жена е надраскала кощунствения надпис, и че тя е " ЗА" абортите и феминизма
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано семействата на са такива като това в Сандански.
9
7
 
8
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 3 години
Никъде в Божието слово не е казано, че Бог е хетеросексуален. Ако беше хетеро, Бог щеше ли да оплоди Мария непорочно и да я остави незадоволена девица? Четете Божието слово, изучавайте Го, не Го изкривявайте. Който отнема Божието слово или прибавя, или Го изопачава, върши грях.
8
6
 
9
 
! Отговори
вярващ в Господ преди 3 години
А родените гейове които нямат право да имат семейство и деца кога и е празника
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички вие, които пишете тези простотии и гнусотии, грях нямате ли? Не се ли чувствате поне малко неловко и сконфузно? За пореден път се убеждавам колко много психопати има в нета! По-добре незабавно се обърнете към подходящ специалист, докато все още не е станало късно!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит имен ден на агент вълчо арабаджиев. Да е жив и здрав дълги години и да разкаже защо шиши и баш суджука му духнаха под опашката.
5
14
 
9
 
! Отговори
Стойна преди 3 години
На днешния празничен ден е редно всеки да се подмие отдолу със светена вода за полово дълголетие.
4
18
 
9
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Традицията повелява на днешния голям празник за здраве да се пръдне звучно пред иконата на Богородица.
3
8
 
11
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Честит Празник и Бог да благослови всички ни и семействата.
2
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все по-малко хора вярват на такива примитивизми. Църквите се пълнят, да, но повечето са лицемери и фалшиво вярващи. Аз съм искрен вярващ и затова не стъпвам в църква. Не и с патриарх - доносник от ДС.
1
28
 
13
 
! Отговори
Нова преди 3 години
Семейството е отживелица, бракът е фалш, децата са лукс, не задължение.