Математик: Смъртността от COVID-19 тепърва ще скочи с 50 до 100%

Смъртните случаи реално са над 200 на ден, но има нерегистрирани, каза Петър Велков
25 ное 2020 09:07, Ния Христова
231
Математик: Смъртността от COVID-19 тепърва ще скочи с 50 до 100%
Снимка: Pixabay
През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скочи с 50 до 100%. Тази седмица ще има и нов рекорд на починали. Това прогнозира пред bTV математикът Петър Велков. 
 
"В момента смъртните случаи от коронавирус на ден реално са над 200, защото имам нерегистрирани. Това показва и статистиката на НСИ - 1800 души повече са починали през изминалите две седмици в сравнение с последните пет години", обясни той.
Още по темата
 
Велков е на мнение, че една от основните причини да се взимат твърди мерки в държавите е невъзможността на здравните систими да поемат нарастването на случаите, а това от своя страна води до смъртност от всякакви заболявания. 
 
"Във всички страни, в които се прилагат строги мерки, между 14 и 28 дни има рязък спад на новите случаи. От там задължително спада хоспитализацията и със закъснение спадат и смъртните случаи", обясни още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам ието на държавата, където мерките маски и затваряне са премахнли виуса!И не ми казайте Китай, да не ви пратя там да живеете на хубаво... под комунизъм!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И медиите трябва да ги затворят, това РЯЗКО ще облекчи медиците. Не се шегувам.
35
3
 
3
 
! Отговори
Ковид-19 преди 3 години
"Тоя майтап взе да става все по-голям :D"Така е. Изчакай малко. В един момент ще се посмея и с теб. :D
34
7
 
4
 
! Отговори
хаха преди 3 години
колкото и да пискате и да се възмущавате и да обиждате, фактите са си факти. Каквото прогнозираха, че смъртността ще надвиши над 100 души на ден, стана. Същите тия математици, които плюете, просто ви изчисляват процента на смъртност от заразените, който е приблизително еднакъв по света, а за България се оказва, че е даже повече по редица причини- заболяло население,липса на здравна помощ . Така, че никак няма да се учудя ако са 250 души умрелите следващата седмица, болниците са пълни.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво сега? Тези дето умряха в Пловдив от корона ли умряха, заради корона, със корона или заради лекарско безхаберие?
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До голям смях"Лекарите не правят аутопсии" - ми да, то човек без аутопсия направо си е жив!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо ви куцат опорките, скъпи гербаджийски ***!Ами айде да караме без молове и кафета и фитнеси!Абе вие у ред ли сте? Ковида ви е увредил явно!НАстройваме хората един срещу други!Това е вървяло преди хилядолетия, ама в 21 век мутрата да си смени тактиката.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзнервенаТочно така - стига лъжи, че мерките срещу епидемията не помагат! Стига лъжи, че вирусът си отивал прес Юни! Стига лъжи, че втора вълна няма да има! Стига лъжи, че няма проблем със епидемията!
29
6
 
15
 
! Отговори
голям смях преди 3 години
Тоя майтап взе да става все по-голям :D.. Лекарите не правят аутопсии, математиците ни смятам колко ще измираме. Болшой театър ! Най-големият майтап ще е след като лъсне истината тия математици да ги вкарат в съдилищата за психозата, която правят
28
6
 
10
 
! Отговори
Хай Буй преди 3 години
Поредният глуупак с изява. Ако беше истински математик щеше да взима 20 000 долара в някое от предприятията на Мъск, а не да плаши бабите в Подуяне. ***.
27
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 3 години
Сополанко ...и тези ,които те пръскат са същите нисши твари .Ако имаше малко ум ще си зададе въпроса : "Гальба туй дето ми се дава като данни ,ажеба става ли за туй ,което аз правя?" Или го прави с умисъл? Накрая ще докажат ,че повечето хора са умирали от съвсем друго -срив на имунитета от страх и паника ,...
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математици, политици,Бил Гейтс, всички разбират от имунология и вирусология.Айде спрете се...
25
3
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Хората умират, защото лекарите се изпокариха. Личните лекуват по телефона, някои не вдигат, даже. Зъболекарите ги няма. Приемат само с Ковид19 в болниците . Е, как да не умират хората? И всички умирали от коронавирус, ха - ха.
24
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
абе и без кафета и молове можем (между другото сега хората се обличат тепърва за зимния сезон, което никак не е маловажно, ***),ама без Негово Величество Тиквий Велики Банкянский не можем, без него ще счупим държавата!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Начо Културния" проф.Чорбанов, изключително ерудиран специалст, говорещ с гласа на разума. "По-точно : проф. Чорбанов, микробиолог, лъжещ за това как в страните със строги мерки нямало спад в заразените и смъртността.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого и с какво плашите? Всеки случай не тези, които са виновни за създаване и поддържане на нездравословна среда. Ще стане година, политците няма да проумеят, че трябва да се променят стандартите за обществени помещения. Кой ни принуди да правим офиси като американските халета, в които въздухът и болестите се разпределят равномерно за дни наред, защото няма отварящи се прозорци? В съдилища, в училища, в предприятия, в магазини, в обществения транспорт - навсякъде. Рай за фармаиндустрията.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- ми е жал за фитнесите като не работят и то цял месец.Къде ще ходиме батките? И като не работят и дискотеките - то това живот ли е?Всички математици, учители и лекари - вън от държавата!Тука оставаме батки да си тренираме, сервитьори да си работят в кафенцата и продавачки в молове! Готините пичове!
20
3
 
7
 
! Отговори
пиянство преди 3 години
За съжаление се оказа, че "бизнеса" е само кръчми и чалготеки, а аявно българинът си дава основно парите по такива места, щом съществуват толкова много. Пропаднал народец, после реват, че нямат пари, като си изхарчват заплатата по такива места.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ккви са тия анонимници? обратен ефект - още повече ни настройвате срещу себе си!
18
7
 
6
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 години
Хекимян си връща за вчера. Днес поканил себеподобен стра.хливец. Вчера в същото студио гостува проф.Чорбанов, изключително ерудиран специалст, говорещ с гласа на разума.