Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени

"Лекарите не са единни какво и как трябва да се реформира"
341
Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени
Снимка: БГНЕС

През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се отпуснахме, във втория етап влязохме леко неподготвени и с лоша дисциплина“. Това коментира президентът в периода 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев пред БНР.

Още по темата
Като недостатък той посочи все още липсващата у нас електронна здравна карта.

"Вторият признак, че здравната система е дълбоко нереформирана - имаме достатъчно лекари, болници и пари, има сериозно модернизиране на системата, но е необходима организационна реформа", каза Плевнелиев. 

По думите му самите лекари, лидерите, не са на една и съща позиция какво и как трябва да се реформира, затова министрите нямат политическата възможност да наложат едно или друго решение.

Надявам се този сектор да се събуди след шока от пандемия и да се направят промените, като сред тях е електронното здравеопазване. Не е трудно това да се направи, необходима е воля, закон. Трябва да се разчистят неефективностите, посочи още той.

Според него, когато положението е тежко, държавата е на ход и в ситуация на сериозна криза  "кесията трябва да се развърже".

"Твърдото фиксиране на едно ниско ниво на данъци, както е плоският данък у нас, предопределя да не се правят изключения за когото и да било. Колкото повече се сменят данъчните ставки към по-ниски, толкова повече държавата събира повече пари... В криза по-добре работи не селективното намаляване на данъците на един или на втори, а селективната помощ за нуждаещите се", смята Плевнелиев, според когото бюджетът за следващата година ще издържи на предизвикателствата на кризата и няма да се налага допълнителна ревизия.

По думите му президентът Румен Радев е нарушил закона, като за една година нито веднъж не е свиквал Консултативния съвет за национална сигурност, при положение че това трябва да се случва на всеки три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Моята любовница навремето му е била дясна ръка на Плевнелиев, когато са строели Бизнес Парк с немската фирма "Линднер". Той притежавал 5% от целия Бизнес Парк. Отделно има вили по Черноморието и в Гърция поне на 10 места ми е казвала. Вие си гледайте панелките, а този не можете другари да го стигнете никога, толкова много пари има
217
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждате ли, че там, където вируса беше по - трудно контактен с хората - вече е ъпгрейднат? Напълно очаквано - като нямаше много починали и не се заразяваха деца - пуснаха нов по-агресивен щам. Това си е биологично оръжие. Няма нищо общо здравната система. Хората колкото и да спазват мерките - вируса се запазва на метални повърхности повече от 4 седмици.Зимата е много подходяща среда за този вирус.
216
3
 
18
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Роска, чудно ми е дали след всеки акт, който извършваш с устата си, защитавайки Кръстника, се забърсваш или направо гълташ. Вероятно второто, защото оставам с впечатлението, че се наслаждаваш докрай. Рецептата за оцеляването ти, явно е кожена пура, тип Винету. Да се поема перорално, в повечето случаи...
215
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леко неподготвени = първи по смъртност в Европа. Баси толупа ...
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка Ама ближеш на многополовите ,а ?Друго си е задницата на извратеняците ?Давай ,дерзай !
213
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо има държави само с един етап . Беларус Швеция Африка Азия .Щото там ги няма глобалистите от ЕС и мафията герб. А тука ще се затвара за да може да се изнудва народа да плаща.
212
0
 
7
 
! Отговори
аа преди 3 години
нали целта беше да се забави вироса?? та доиде ли втората вълна да са подготви у6 болниците та тя ква я мислиха то какво стана
211
3
 
26
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Още се чудя на Хората гласували за Президент Плевнелиев .Дали ще повторите ?
210
1
 
7
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ЧебурашкаНямам нужда нито от инструкции, нито от заплащане, за да изкажа свободно мнението си по какъвто реша въпрос.
209
0
 
20
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ВъзмутенСпециалистът по всичко пак се изказа. Явно го е страх да не го забравят и затова се появява по всякакъв повод из медиите. По-добре да вземе да коментира прогнозата за времето, но само ако вдеме разрешение от жена си.
208
1
 
33
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Защо му дават думата на това мекотело. Той използва факта че е бил президент само за собствена облага.
207
1
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Пак ли тоя многознайко?
206
2
 
16
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до Чебурашка .А ти си другата крайност бе другарю "демократ"! Продаваш ни на Америка!
205
4
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до Американофила Бойкофил! Преди много време му писах че има нещо сбъркано в теб.Изтепосал някаква сника на Американска физиономия а си поснал "ника" на Чибурашка.Съветски стил!-:) Та казваш коя колония Руска сме били? А само да те попитам Американофиле дърт! Сега КОЙ ЩАТ СМЕ НА АМЕРИКА?-:) По доло някой спомена за "коня"! Заслужаваш си го честно! Така както и " Тонката" и " СТРАНДЖАТА"! и да не изброявам!!!
204
2
 
21
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Тоя г н о м.за 4 години на държавна ясла.Освен да целуваше Амер.....и дебели з а д..Части и да Оплюва братски Русия друго правеше ли ?! И какво му беше" успешното" че нещо не схващам???!
203
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го пратят да изхвърли сметта,той пак в студиото избягал!?
202
0
 
16
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Само едно не разбирам.Като беше толкова успешен президент защо не се кандидатира за втори мандат.Да си вземе 3-4% та да се скрие и да не слушаме глупостите му сега
201
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Винаги има нужда от някой велик комсомолец,който да ни развеселява с недомислици по време на несъществуваща пандемия,и то по времето на герберастията.
200
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
др Плевналиев.Появяваш се ненадейно когато най малко някой те очаква.На по старите около твоята възраст и около тази на др Борисов.Ни е пределно ясно че играете все още в един отбор с др Борисов! Малките Американофилчета станали през годините и Бойкофилчета Не ги броя! др Борисов Те подкрепя и днес! другарката Фандъкова също! Политиката е пари! Парите са "политика"! До там я докарахте ! СДС отдавна е умрял кон! Но Ти още се навираш в полизрението ни.НЕ СИ НИ ИНТЕРЕСЕН ВЕЧЕ! НЕ СИ МИ И БИЛ!-:)
199
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амебата има повече нервни клетки.