Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени

"Лекарите не са единни какво и как трябва да се реформира"
341
Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени
Снимка: БГНЕС

През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се отпуснахме, във втория етап влязохме леко неподготвени и с лоша дисциплина“. Това коментира президентът в периода 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев пред БНР.

Още по темата
Като недостатък той посочи все още липсващата у нас електронна здравна карта.

"Вторият признак, че здравната система е дълбоко нереформирана - имаме достатъчно лекари, болници и пари, има сериозно модернизиране на системата, но е необходима организационна реформа", каза Плевнелиев. 

По думите му самите лекари, лидерите, не са на една и съща позиция какво и как трябва да се реформира, затова министрите нямат политическата възможност да наложат едно или друго решение.

Надявам се този сектор да се събуди след шока от пандемия и да се направят промените, като сред тях е електронното здравеопазване. Не е трудно това да се направи, необходима е воля, закон. Трябва да се разчистят неефективностите, посочи още той.

Според него, когато положението е тежко, държавата е на ход и в ситуация на сериозна криза  "кесията трябва да се развърже".

"Твърдото фиксиране на едно ниско ниво на данъци, както е плоският данък у нас, предопределя да не се правят изключения за когото и да било. Колкото повече се сменят данъчните ставки към по-ниски, толкова повече държавата събира повече пари... В криза по-добре работи не селективното намаляване на данъците на един или на втори, а селективната помощ за нуждаещите се", смята Плевнелиев, според когото бюджетът за следващата година ще издържи на предизвикателствата на кризата и няма да се налага допълнителна ревизия.

По думите му президентът Румен Радев е нарушил закона, като за една година нито веднъж не е свиквал Консултативния съвет за национална сигурност, при положение че това трябва да се случва на всеки три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
15
 
! Отговори
Мъж на синоптичка преди 3 години
Този който е роден да пълзи никогиш не може да полети.... Съпруг един на синоптичка, шуми и пени се за двама. Брътвежи бол. По всяка тема. Усърдие...Как кокъла да вземе? Съпруг един на синоптичка локум разтяга пред екрана, А цял народ се пита просто, кога ли ще напусне таз държава?
197
1
 
15
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Плевнелиев и Томислав Дончев са съвкупност от Лиляна Павлова и Искра Фидосова - щом си отворят Устата пред Медии , веднага Рейтинга на Боеисов и ГЕРБ се Срива .
196
2
 
12
 
! Отговори
Пук преди 3 години
Този да вземе да хване най-накрая коронавирус и да го прекара с усложнения заради съпътсващото му заболяване - олигофрения.
195
2
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
още се чудя - ЗАЩО СЕ ОБАЖДАШ ТИ ПОДЛИЗУРКО СМЕШЕН???
194
2
 
17
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Плевньо, че трябва реформи всеки знае. Но защо не питаш твоя идол Борисов как така за 10години управление не направи НИТО ЕДНА реформа?
193
1
 
13
 
! Отговори
Аз 311 преди 3 години
"Банов" да се научи да расказва прогнозата за времето че не се е изявал там а ще бъде весело
192
2
 
11
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Кой го цитира тоя?Ами това си е уродска работа!Оставете хората да го забравят , ами той травмира обществото!
191
2
 
19
 
! Отговори
бацо преди 3 години
И тоя комсомолски секретар олиза макарите на криминалния престъпник - толуп ББ.
190
24
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Кой каквото и да говори Роско е с класа над сегашния.
189
3
 
20
 
! Отговори
Кажи Роско преди 3 години
Кажи Роско - как е kaфявuяm вкус в устата след облизването на Бойко?Фигуранта Радев който има само представителни функции ли е виновен за всичко,или вожда-тиква ,повелител на чекмеджетата?
188
2
 
21
 
! Отговори
вицето преди 3 години
Да леко смахнато бившо недоразумение!
187
2
 
23
 
! Отговори
komitataе в политика преди 3 години
аз мисля че тоз човек въобще е жалко да го показвате из медиите ако има такива все още
186
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи си го направи, Ковид партитата на Фигуранта съсипаха здравето на хората. Защо да го увъртаме, руския шпионин във фигуранството играе срещу България, защо да се самозалъгваме.
185
1
 
18
 
! Отговори
Венко преди 3 години
Тази хлабава комсомолска мижетурк@,от долината на дългите ***.по течението на Места,къде отново се навира,като не може да плива и на оная ми работа вода налива!ьСмешко,*** неподобен и за президент негоден!
184
1
 
6
 
! Отговори
Козяк, обади се преди 3 години
Освен Чебурашка, има още двама оли...и
183
1
 
17
 
! Отговори
Страпонджия преди 3 години
Ковид е болест- сериозна тема!Защо трябваше това нещо да кордисате на снимка.
182
1
 
8
 
! Отговори
89593 преди 3 години
това вашето леко уби 2000 души
181
1
 
4
 
! Отговори
Мустафата преди 3 години
Драги съгражданино и колега по дълги ***,шарени и цветни ти вече на етапа на браздата ли си?Смешно е всичко това,за което си говориш,пишеш,смяташ и бълнуваш!Гледай си жената,не мисли за браздата и следвай на Тиквата ....нищетата!
180
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаСтига *** герберски ***, не се ли умори вече. Няма такъв ***.
179
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чебурашке, ветото на Президента Радев е най-правилното и единственото правомощие, което има за да спре безогледните далавери, можеше като тоя *** на снимката да подписва и да си жевее живота, но той показа че интереса на народа е над неговия и прие да понася удари в името на правовата държава. И макар че гербеското НС ги прескача и не му пука за неговите вета, то поне народа видя какво е герберско НС и закончета, отвори очите на хората за всичките герберски гнусотии.