Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
ИванКиров преди 1 година
"КОИТО СТЕ РОДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИ/ НИ ВАКСИНИРАХА И НЯМАШЕ ХЪКАТА - МЪКАТА. ПРИ ТОВА - С ЦЯЛА ПОРЕДИЦА ОТ ВАКСИНИ, ВКЛ. И ЖИВИ, АТЕНЮИРАНИ ВАКСИНИ / КАКВАТО Е И РУСКАТА ПРОТИВ КОВИД, СЪЩО И ПРОТИВ МОРБИЛИ/. НЕЩО ДА ВИ Е СТАНАЛО? ПОВЕЧЕТО ВЕЧЕ СМЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ С ДЕЦА И ВНУЦИ." Абе не помня някой да е пострадал от соц ваксина, ама от тия експерименти пострада бая народ. Почти два милиона регистрирани странични ефекти в Европейската агенция, и още толкова в САЩ.
155
0
 
0
 
! Отговори
ИванКиров преди 1 година
"Много сте ербап всички антиваксъри ама питайте роднините на жертвите на вируса дали трябва да се ваксинира.И знайте че недосегаеми няма, доста млади и здрави хора преминаха в отвъдното."За тия дето пукнаха от ваксината нищо не каза. Вече са 6 цифрено число.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есин ще има Нюрнбергски процес за палачите на медицинския фашизъм!!
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бъде задържан, арестуван и наблъскан в тъмница!За престъпление срещу човечеството!Не*астник!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата заплаха сте вие и някой ден ще бъдете съдени заубиството на много хора!
151
1
 
7
 
! Отговори
Фактолог преди 3 години
Отказът на хората да си вкарат нещо в себе си скалъпено за няколко месеца е най-разумното нещо.Ваксинацията е най -неразумното в момента ,не се знае какъв коктейл от ГМО и отрови е забъркал Гейтс.Нека уважаемият преда-тел на снимката си забие 10 ваксини за назидание!
150
4
 
9
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
тоя трябва да бъде ваксиниран с олово в главата и всички като него
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказът от ваксинация бил най-голямата заплаха за човечеството.-------Забележете докъде са се издигнали в представите си тези лекарски социопати: те са спасители на цялото човечество, те са властелини на пръстените, те са богове, те са пътят, истината и животът! Маджаров, отказът от ваксиниране ще доведе само до сгромолясване на голямата лъжа за страшната инфекция Ковид 19 и пълен позор за лекарското съсловие. От това се пазиш най-много, нали?
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините били част от съвременната наука.-------Да, ваксините са част от съвременната наука и то преди всичко на съвременната молекулярна биология, а не на такова посредствено явление като медицината. Маджаров, а храните ГМО не са ли постижение на съвременната наука? Даде ли заето, поне малко? Съвременната наука, голямата наука никога не изисква безпрекословно подчинение, манипулации и индоктринации като инструменти за въздействие. Но ти си лекар, свикнал си да се подчиняваш и аз те разбирам.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сме си съмнявали във всяко постижение на съвременната наука, къде сме отивали като общество?--------Ето един от примерите на *** лекарска манипулация. Маджаров, съмняваме се само във ваксините за Ковид и от тяхната необходимост, а не в цялата наука. Не съмняваме в IT технологиите, в електромобилите и в още куп други съвременни научни постижения. Но нашето конкретно съмнение се екстраполира за всичко, прави ни такива, каквито не сме, а после несъществуващти ни образи се критикуват.
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей фашисти мръсни...мислите че някой ще ви спаси ли !?!???
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините спасили много човешки животи.-------Маджаров, очаквам цялата истина и ти задавам въпрос. Има ли случаи, в които СЗО е прекратила изцяло ваксиниращи мероприятия (да кажем в Африка), защото прилаганите ваксини са водели до по тежко протичане на заболяването и дори до смърт.
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личният пример на водещи фигури бил много важен.-------Маджаров, не съм овца, за да се захласвам по личен пример на политици и особено на лекарски първенюта като теб. Още повече, че когато говорим за политици, мога да кажа, че разбирам малко повече от тях какво е ваксина. А няма да се учудя, ако дори и някои лекари са с много повърхностни представи за ваксините.
143
1
 
9
 
! Отговори
Нали? преди 3 години
Този чичко каква честна и неподкупна физиономия има...
142
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И двете ваксини, които в момента са на пазара се базират на така наречения месинджър РНА материал. С него се вкарват определени части на вируса на клетъчно ниво (в случая със Коронавирус-а това е спайк протеина) , като се променя генетичната информация в човешките клетки. Когато месинджър РНА материала достигне до клетките те образуват имунен отговор и намаляват риска от тежко боледуване. Това, което е важното в случая е, че се ПРОМЕНЯ генетичния материал. Правете си изводите сами.
141
0
 
4
 
! Отговори
За мнението .. преди 3 години
мнението е като задни ка, всеки го има ...
140
1
 
10
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Още един политдоктор,който се опитва да всява страх у хората.Това е отвратително и абсолютно не хуманно.
139
3
 
3
 
! Отговори
авиатор преди 3 години
Самолетът се е повредил и пада и пилотът призовава пътниците да скочат, защото летят над ливада с купи сено и който уцели купата ще оцелее. Купи няма за всички, но шансът за оцеляване остава - ерго, ваксинирайте се.
138
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
С други думи *** са заплаха за човечеството, понеже считат, че вирус няма, всичко е измама и отказват да се ваксинират.
137
1
 
17
 
! Отговори
Дилдо Бегинс преди 3 години
не се прави на улав, говорим за тази конкретна ваксина, изкарана набързо без необходимите тестове, никой не говори против ваксините по принцип. Айде бегай

Спонсорирани публикации