Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
11
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКИ ВИЕ, преди 3 години
КОИТО СТЕ РОДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИ/ НИ ВАКСИНИРАХА И НЯМАШЕ ХЪКАТА - МЪКАТА. ПРИ ТОВА - С ЦЯЛА ПОРЕДИЦА ОТ ВАКСИНИ, ВКЛ. И ЖИВИ, АТЕНЮИРАНИ ВАКСИНИ / КАКВАТО Е И РУСКАТА ПРОТИВ КОВИД, СЪЩО И ПРОТИВ МОРБИЛИ/. НЕЩО ДА ВИ Е СТАНАЛО? ПОВЕЧЕТО ВЕЧЕ СМЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ С ДЕЦА И ВНУЦИ.
135
0
 
13
 
! Отговори
бай Пешко преди 3 години
Маджаров, готов ли си да носиш отговорност са?! Щото производителя не е готов.Айде всички демократи на редичка и да си изплющят по две безплатни ваксини произведени от стожера на свободата - САЩ.Всички без изключение искам да допринесете за свободата, равенството и братството, като запретенете ръкави. ГЕРБ-ерите и демоноктатите са с предимство.Аз си сипвам една ракия и ви гледам от страни.
134
0
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Ама, разбира е, как? Хитър е Яга Албасти, хитър алп. Каква грижа за човечеството, какво човеколюбие! Яга обича хората. А знаете ли, защо? Защото те са средство за осъществяване на целите му. 6.6.6. И какво бе казано, още? Който не притежава Белегът на Дзверот, нема да може да купува и продава, т.е. той се десоциализира. Социумът ще е само за тия дето имат белегът 6.6.6. Иначе, такива като този дофтор, отдавна са продали душите си, не само телата си!
133
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Като му гледам физиономията на тоя бая кра-де-не е паднало... Но ние вече не сме простият народ, който се управляваше лесно до преди 20-30 години.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то затлъстяването се получава при отказ от спортуване.Какви са тези несвързани твърдения.Този човек в ред ли е? Или си прави пиар?
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава гърбавият тролаж - подизпълнител на световната нездравна организирана престъпност, да разкрие и народен съд за неваксинирани. Хичняма да се изненадам. До тук всичко, което сме обсъждали като причини и последици от цирковете се потвърди.
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичките *** да се ваксинират първо! Тях главата бездруго не ги слуша!тъкмо ще се отървем от тях...
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта беше да се принудят хората да се ваксинират.А за последиците от ваксините тепърва ще гледаме, стига да сме живи след тях.Понеже повечето след прекарано заболяване от ковид си оцеляхме без последици.
128
1
 
1
 
! Отговори
др Куин преди 3 години
НАЙ- ВЕРОЯТНО ВАКСИНАТА ПРОТИВ МОРБИЛИ ПРИ ДЕЦАТА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПО- ЛЕКОТО ПРОТИЧАНЕ НА БОЛЕСТТА ПРИ ТЯХ.
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност грамотните хора са наясно, че думата "конспирация" не означава лъжа или измислица,а система и методи на нелегална дейност за запазването й в тайна. Тази дейност си е напълно реална.Та кови.ид.иотите,които си умираха да наричат съвсем логичните и разумни предположения на нормалните хора за целите на паниката и цирка,свързан ковид, с наименованието "конспиративни теории" или "конспирации",дори не са наясно в какво всъщност ги обвиняваха.Обаче си излезе истина това, което сепредполагаше.
126
2
 
4
 
! Отговори
ХАА преди 3 години
РАЗБРАХ БЕ! АЗ СЪМ ВРАГ НА НАРОДА!ГАТИ ***, ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ СМЕ 1954 ИЛИ 1984!
125
3
 
11
 
! Отговори
Мърсуващият с вълци преди 3 години
усещате ли как полека ви го нахлузвam? Преди три години никой не е предполагал, че ще иска да бъде затварян вкъщи, задължителното ваксиниране беше конспирация, а днес вече се натискате да сте първи? Какво ли ще искате другата година по това време? Бар код на челото сега изглежда абсурдно, но да не прибързваме...
124
1
 
10
 
! Отговори
Джо Кокъл преди 3 години
- За пари ли, Маджаре, за пари ли?- Не, за много пари...
123
1
 
16
 
! Отговори
Набил Гейтс преди 3 години
боцкането ще е на ваш риск, защото ако ви стане нещо нито производителят, нито вносителят носят отговорност. Завъртете колелото на късмета сега!
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А докторите-търговци не са ли заплаха?Защо защитаваш си се изтъранил да защитаваш продукт на определена търговска марка ? Морал имаш или и парите са по-важни ?
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторче ,с ти що не си биеш първи на живо по тв
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, аз не ваксинирания, с какво съм опасен за псевдо-доктор Маджаров? Ще го заразя с covid-19 ли?И твойта майка също...
119
2
 
17
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Д-р Маджаров ще гарантира ли, че няма да се появят негативни странични ефекти от тази прибързано пусната свободно на пазара ваксина ? Жена ми е фармацевт и казва, че досега всички ваксини са били тествани поне 5 години преди да излязат на пазара. Ще гарантират ли производителите, че ще плащат неустойки при явили се по-късно негативни последствия ? Има много такива случай, и в Япония, и в Африка, с ваксините на Бил Гейтс.
118
1
 
18
 
! Отговори
защо ги освободиха преди 3 години
да отговори защо фирмата пожела да бъде освободена от отговорност, от съдебна отговорност и ЕС я освободи, като всичко е прекрасно? Защо се бърза, като за доказване на безопасност се изискват понякога 5!? години? И къде при Джи Пи има хладилници за - 70 градуса, най-вече по селата, та ни говорят смешки? Това е същият човек, който мълчи по въпроса за източването на държавни пари от ЧАСТНИ болници, които и сега се покриха? Такива трябва да бъдат публично порицавани, защото май не работят за обще
117
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този по погледа му личи, че вече се е ваксинирал с нещо 40% от бутилка дето не се търкаля :)