Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечествотоФигуранта и той е против империалистическите ваксини! В руското посолство тайно са го ваксинирали със съветската ваксина за *** Спутник-5.
75
3
 
8
 
! Отговори
Мили Иванова преди 3 години
абе вие хубаво ще ваксинирате някои наивници, ами ако почнат да се тръшкат и да мрam, тогава мислили ли сте какво ще правите
74
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не насила,но като кажат без ваксина няма да може на самолет,да се мине граница и други подобни,ще се ваксинираме.Ваксината ще стане като личната карта.Нищо няма да може да направиш ако си без ваксина.Стой си вкъщи и толкова.
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж ваксинираш ли се става като при грипа, всеки нов щам на вируса като пуснат и трябва да се ваксинираш. Да живее фармацевтимната мафия.
72
2
 
17
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
През 1976 година в САЩ набързо бива одобрена ваксина срещу грип и започва масова ваксинация на масите по време на управлението на президента Джералд Форд... Едва 25% от населението на САЩ се ваксинира и има невиждан бум на редки изключително тежки автоимунни заболявания като синдрома на Гилен-Баре и масовата имунизация бива прекратена заради тежките и с голяма честота странични ефекти...
71
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажници!Жалки мишоци!За едните ки.рливи пари са готови държавата и себе си да продадат!
70
3
 
16
 
! Отговори
Баба Ляга преди 3 години
"абе нали похарчихте парите вече, прибрахте комисиона, какво ви пука кой ще се ваксинира. И да излеете ваксината в клозета, ефектът ще е същия"Комисионната е по-голяма при по-голям осигурен процент опитни мишки.
69
3
 
10
 
! Отговори
Баба Ляга преди 3 години
абе нали похарчихте парите вече, прибрахте комисиона, какво ви пука кой ще се ваксинира. И да излеете ваксината в клозета, ефектът ще е същия
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВА ПОЛЗА АКО ПРИДОБИЕШ ЦЕЛИЯ СВЯТ А ЗАГУБИШ ДУШАТА
67
4
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
искам да знам кого ще съдим при смърт или осакатяване на българин и къде ще сесъдим
66
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е няма как,България е от по-старите държави и сме патили,затова е и недоверието.Цар Борис със сила е наложил Христос за Бог.После турците със сила и кланета са наложили Аллах.Комунистите и те със сила и репресии налагат социализма.Не сме държава като САЩ на два века и половина и имаме преживяно, има и недоверие.Трябва малко време за нас и винаги е било така.Нали не си представяте,че всички държави ще се ваксинират,само българите НЕ!?Как ще стане това?Няма как!Каквото за другите,това и за нас!
65
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маджаров, да се задавиш с това, дето ти плащат за тази смъртоносна античовешка реклама!Нищо добро не те чака с такива пари!Нищо!Нито теб, нито близките ти!
64
3
 
24
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Вирусът вече е мутирал многократно.Затова ще е много трудно да се създаде ефикасна ваксина и това,в което ни убеждават е пълен въздух под налягане.
63
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А натискът за насилствено поставяне на неизпитана ваксина и то за заболяване, което повече го изкарахме безпроблемно, включително психологическият натиск, е престъпление против човечеството, отре.пки!
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЦЖ - да, ДТК - да, ваксина против съществуваща опасна болест - да.Да се чипирам против КОВИД-19 - НЕ!
61
2
 
27
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Първият,който каза,че няма да се ваксинира е професор-вирусолог.Последваха го много други лекари.Така че,не се опитвай да ни зомбираш и обиждаш,защото си личи твоят интелектуален потенциал и твоята заинтересованост повече хора да се ваксинират.
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Маджаров, как не те е срам да лобираш за ваксината? Утре вирусът като мутира, какво правим? Всяка година нова ваксинация ли ще минаваме? Самло след 2-3 ваксини и ще бъдем като п арцали и готови да гушнем букета.
59
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, тръгнахте ли, подл.изурко мазен, да заплашвате хората вече?Колко сте жалки и прозрачни!Няма да ви мине номера!Гледаме чужда телевизия. Германци, англичани - не са тъй заспали, като българите, масово се вдигат на протести срещу новото колониално "здравно" робство.Ще бъдеш изметен, заедно с цялата продажна шайка не.годници м.изерни!
58
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Този да си набие ваксината отзад.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РНК базирани ваксини се разраборват от 2014г . Не е никаква тайна, които иска да се разрови. Нещо разработките за ваксината предшествуват вирусчето май.