Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
11
 
! Отговори
Плесен Ревнелиев преди 3 години
управляващите не са добър избор за тестване на ваксината - те и сега са geбили и реално няма да се усети страничния ефект
115
0
 
3
 
! Отговори
с Градина преди 3 години
Градинска ***!
114
0
 
12
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Иване и тивзе да лъжеш яко! Явно е за финикийки и то доста .
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На печелившите честито,първите 120 хиляди дози ваксини са тук,очакваме 60 хиляди желаещи!
112
3
 
18
 
! Отговори
личен пример преди 3 години
Маджаров,зай личен пример !Васкинирай семейството си с ваксина с ефикасност 64% и неяснота за странични ефекти .Кой продажен ******* ни превърна в опитни мишки ?Аз с тази ваксина няма да се ваксинирам,ако се наложи ще си намеря руска.
111
1
 
13
 
! Отговори
бялото мишле преди 3 години
Между две мишки:- Ще се ваксинираш ли...?- Ааа да бе,ти луда ли си...? Те, опитите върху хора още не са приключили...!- Ваксините са безплатни!- То и сиренцето в капана за мишки е безплатно,но после плащаш с кожата си!
110
2
 
20
 
! Отговори
Мони Деп преди 3 години
"Съгласен съм, антиваксърите са заплаха"обясни как неваксиниран е заплаха за ваксиниран
109
1
 
13
 
! Отговори
някой преди 3 години
Само да поясня, че предишният ми коментар го написах с мисълта, че другарите доктори отново поставят каруцата пред магаpeто, образно казано. Правят си оглушки за задължителните имунизации, като същевременно ни убеждават в ползата и необходимостта от нещо, което още го няма!!!Да се ваксинирам с новата ваксина е все едно да ми дадат котка в чувал!!!
108
4
 
13
 
! Отговори
някой преди 3 години
Съгласен съм, антиваксърите са заплаха.Затова нека първо другарят доктор Маджаров да ни обясни на нас, недокторите, как ще се справи с масовия отказ на ромското население да ваксинира децата си със задължителната ваксина против морбили?Много ще ми е интересно!Когато синът ми попадна в инфекциозното с ротавирусна инфекция като малък, отделението беше препълнено с ромчета с морбили! Добре че беше ваксиниран, та не прихвана!
107
2
 
22
 
! Отговори
Шут Колева преди 3 години
той навремето и Москов рекламираше ваксините с живак дето ги беше докопал евтинджос, ама не му се получи.
106
1
 
21
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Неуважаеми другарю Иван Унгаров,Би ли ми обяснил по какъв начин феноксиетанолът, формалдехидът и живакът засилват имунната система?Извод: неуважаемият другар Иван Унгаров не е лекар, а самозванец.
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По лицата им ще ги познаете.
104
1
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
До ДръндерТъ*помера!
103
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Този счупи ***!
102
1
 
19
 
! Отговори
Мики Стораро преди 3 години
ваксърите да дадат тон и да ваксинират себе си, децата си, кучетата и рибките си. Догодина по същото време тук контролен преглед, ако са живи и ходят - действаме
101
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Докторе,какви ваксини те гонят,ти не Четеш ли? Вождът"разпореди"на 21 декември всичко почва да работи,което ще рече с вирусът беше"дотук"!!! Ама Ха,ще ми чупи тая гад Държавата!!!!!
100
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Маджаров да спре да порка уиски и да придобие нормална мисловна дейност!
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден другарят комсомолец Борисов и нощаджиите ще трябва да отговарят - защо са закупили милиони дози от нещо, което няма лиценз и не е тествано за странични ефекти.
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите да се ваксинират и ще могат да ходят без маски, а реши да не се ваксинира - с маска.
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще ходя с маска, за да ви пазя, а вие се ваксинирайте. Вие ще може да ходите без маска, а аз, невсксинираният, ще ходя с маска - за да ви пазя.