Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
27
 
! Отговори
Лили Ванили преди 3 години
вие ваксинираните нали ще сте защитени, как точно ние неваксинираните ви застрашаваме? Имате ли семки в тиквите или само пулпа?
95
2
 
35
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
А умно ли е да се набодеш с неизвестно какво, само защото някакъв платен сюртук ти е казал, че това е вълшебна отвара?
94
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
COVID ФАШИЗЪМ. Добре дошли във фашистка България, кажете сбогом на правата и свободите си. Можете да се обесите "безплатно" на държавни разноски.
93
1
 
27
 
! Отговори
Кон Конъри преди 3 години
а бе вие като ще се ваксинирате какво ви пука другите какво ще правят, че оревахте орталъка? Ааа аман от ревльовци
92
2
 
21
 
! Отговори
До88 преди 3 години
Що бе погледни,погледни статията по рано! "55% от Британците се притесняват,че ваксината може да има странични ефекти" Най вероятно и техните глави са пълни със........?
91
0
 
10
 
! Отговори
Мунчо 93, преди 3 години
Само едно ще ти кажа - много точно си отговаряш на името, което сам си си сложил.Бягай си набоди зад.ника с поне десетина имунизации сега и да не забравиш да се наредиш за платата от писането тук.
90
20
 
3
 
! Отговори
Слънчарски преди 3 години
Антиваксърите искат да ни върнат 200 години назад, когато всеки 5-ти е умирал или поне доживотно засегнат от болести като детски паралич, варицела, морбили, заушка, туберкулоза, малария и т.н. Лесно да се говори, когато въпросните са почти изчезнали за последните 50 години именно благодарение на ваксините. Просто потърсете имената на някое от горните и вижте снимките в гугъл и пак си помислете дали сте против ваксините.
89
20
 
3
 
! Отговори
Myнчо преди 3 години
не се ваксинирайте другари! Ако некой се разболее ше го лекува другарката Нинова в незнайната болница, в която е доброволка!
88
2
 
6
 
! Отговори
Буги Тарабата преди 3 години
"Я да вземат да ги направят с пари,ама 1200лв ваксината,да видите как няма да останат!"да, защото Лойко ще я изсупи за 2200лв народни пари :)))))))
87
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш--------Амче аз не очаквам такива работи.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да вземат да ги направят с пари,ама 1200лв ваксината,да видите как няма да останат!
85
4
 
6
 
! Отговори
Джаго Близъса преди 3 години
"Пyтинопитеците си оплюха мониторите от яд, че Западът както винаги ги изпревари и създаде действащи ваксини"какво се плюнчиш бе, тъкмо ще има повече ваксини за теб и семейството ти, по една на ден си бийте, няма да липсвате на никой
84
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На повечето коментиращи главите им са пълни със сърпове и чукове :)))
83
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 3 години
Добре тогава, аз ще почакам поне една ваксина да бъде одобрена за употреба от европейската агенция по лекарствата, както и от българската ИАЛ, пък тогава ще мисля дали ще е разумно да се ваксинирам, какво ще кажеш другарю Маджаров?Или си доктор? Това д-р като "другаря" го разбирам, само че се пише като "др." а не "д-р".Забий си ваксината в gluteus maximus, ако ме разбра!
82
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успокойте се бе другари! На вас ще ви бият ваксината през каскетите!
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой някъде го написа! В тоя свят където всичко е Пари,ако ти предлагат нещо безплатно,значи стоката си ти!
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тури си я сам любимата ти ваксина.
79
2
 
6
 
! Отговори
Кастрираният певец преди 3 години
тази ваксина е за евро и като такава се тества в движение :)))))))
78
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се мре леко лошо няма бе.Така или иначе ще се мре,по-добре неусетно от ваксина,от колкото да се задушаваш от вируса.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мили Ивановаабе вие хубаво ще ваксинирате някои наивници, ами ако почнат да се тръшкат и да мрam, тогава мислили ли сте какво ще правитетва да не е руската ваксина за *** *** другарко :)