Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
16
 
! Отговори
Мъни Моней преди 3 години
И тоя като го видя ми идва да извикам "Наздравеее!"Откъде ги вадят с тоя типичен фацие на непиещи вода....?
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам автоимунно заболяване.Кой ще ми гарантира безопасна ваксина и кой ще ме насочи към най-подходящата?От сега ви казвам-няма такъв.Всички са много объркани и дават разнопосочни сигнали и никой не може да ви гарантира,че ваксината е ефикасна и без странични ефекти.
14
0
 
30
 
! Отговори
Глобалисти Сатанисти преди 3 години
Никога няма на Приема Новото Ви Нормално!!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя тая планета е направена за рептили и е мислена за динозаври да живеят на нея.Хората сме плевелите на нея и сме изместили истинските и обитатели.
12
1
 
36
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Уж ваксинацията ще е доброволна, а вече наричат тези, които не искат да се ваксинира ЗАПЛАХА!! То така се почва, и вече понеже си ЗАПЛАХА ще те изолират или ваксинират на сила. Обработката на мозъци върви с пълна сила!!!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме" Аз като нормален софийски *** смятам, че е по-разумно да не се ваксинирам.
10
2
 
9
 
! Отговори
Novus Ordo Seclorum преди 3 години
ще бъде наложен с ваксини или не! Големият Рестарт е скоро!!
9
30
 
6
 
! Отговори
Човечен демократ преди 3 години
Ваксинирането трябва да стане задължително за да спасим човечеството от най-голямата заплаха! Антиваксърите трябва да се обявят за престъпници, а децата им да бъдат отнемани и давани за осиновяване на демократични хомосексуални семейства. Демокрацията не означава свободия всеки да си прави и говори каквото си иска. Защото ако заплашим демокрацията и човечеството как ще се радваме на живота да ходим в мола със щастливи лица да си купуваме красиви неща, кака ще ходим на почивки в чужнина?
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламната кампания тече с пълна сила
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя се загрижил за цялото човечество.А не вижда,че българите *** като мухи и без тая пандемия.Заради "много добрата" ни здравна система.
6
3
 
31
 
! Отговори
ммм, да преди 3 години
Само като гледам алтруистичния фейс на този доктор ме обзема силно доверие към всичко, което излиза от устата му.Папкаш ли, гуци? Ама още много ти се папка, нали?
5
3
 
23
 
! Отговори
Бизнеса преди всичко преди 3 години
За тези всичко е бизнес.
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маджаров,докторе,ами ваксинирай се,бе.Кой ти пречи?Други твои колеги пък отказват ваксинация.Е,на кого да вярваме?
3
2
 
37
 
! Отговори
Лалугеров преди 3 години
Слушай Маджаров, искам да видя първо как се ваксинират управляващите , техните деца и роднини и тогава ще се ваксинираме и ние !!!
2
3
 
44
 
! Отговори
ФК преди 3 години
Фармац. компаниите са го подковали здраво този.Ваксинирай се бе!
1
0
 
22
 
! Отговори
ШабосОтДавос преди 3 години
зависи как дефинираш Човечество!