Десетки българи кацат от Великобритания с осем полета

Ще ги тестват с антигенен тест още на летището
24 дек 2020 13:54, Александър Попов
46
Десетки българи кацат от Великобритания с осем полета

Десетки българи се прибират днес с осем полета от Великобритания, след като бяха попаднали в капан след взетите мерки срещу новата мутация на коронавируса. От полунощ България отвори небето си за идващите от Острова.

Създадена е организация гражданите да бъдат тествани с бърз антигенен тест още на летището. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като от полунощ влезе в сила нова заповед на здравния министър.

Още по темата
На летище София днес се очаква да пристигнат осем самолета от Великобритания, като е възможно да има забавяне на гражданите заради вземането на проба за задължителния антигенен тест, добави Кунчев.

"Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство при това на двата терминала на летище София, но ще се справим. Вероятно ще има забавяне, за което се извиняваме на хората, но те така или иначе три-четири дни спаха по летищата. Тук предполагам в рамките на час, час и половина ще можем да обработим един самолет", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лошо да се разнообрази ковида с новия - щам
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Защото вирусът не е като грипа да развиеш симптоми и да се хваща на първия или втория ден. Инкубационният период е седмица-две, в които не те хваща никакъв тест. Затова и има карантина- да се изчака дали ще се развие, а не днес да си отрицателен и след 2 дни да почнеш да заразяваш. Ти за ски ли идваш? Точно във време на зараза? Пускат ви от съжаление, за да не мизерствате без работа, храна и пари за наем. Никой не е казал, че е за ски и празнуване.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега (30 години) поддържаха романите, сега работещите роми ще поддържат българите. Стягайте се село.
42
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще минем през карантина. Ти който пишеш, що мислиш, че не си. Има умни отвън и ни казват. Имало различни видове. Нито глава те боли, чувстваш се здрав, не отпаднал, а теста ти показва (+). Заразата е в теб, ама да се намерите да драскате и притеснявате останалите, които ви четат. Кой си ти, вие да забранявате, да не си идват в България. Задръстеняци...
41
2
 
10
 
! Отговори
офф преди 3 години
"Бедстващи".. от какво бедстват ? От това, че нямат здравни осигуровки и ако се разболеят няма кой да ги лекува там. Но те и тук в БГ нямат осигуровки най-вероятно, но тук ще се лекуват на аванта.Пролетта пак такива домъкнаха вируса. Ами никой не ви е карал да ходите там. Ще си седите там , нямате работа да се връщате и да заразявате подред близките си. Ама пусти егоизъм и тарикатлък.
40
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Идват избори и мутрите прибират гласоподавателите си от чужбина, нищо, че там епидемията се вихри с пълна сила.
39
0
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Пичове, аз бех при баба в Уиндзор и си тръгвам за Банкя. Пет-шест човека мога с джипката да ви докарам. Ама само с ръчен багаж.
38
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До СтоянДа. Точно 50 българи и 1450 "български граждани".
37
3
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Баце пак отвори портите, за да се приберат нашите сънародници "в Родината", която им е мащеха. Ама той си ги купува за изборите, а за работници ги е отдал под аренда на кралицата. Няма той да им плаща, я! А болниците след Нова година пак ще са препълнени!
36
3
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Честита Бъдни вечер на българите. Не само на тези, които са кацнали, а и на тези които все още сме живи в България. Въпреки усилията на Бойко Борисов да ни заличи като държава, ние ще пребъдем. Той да му мисли с мерките и парите си. Ако не знае колко са заемите от правителствата му, може да попита портфейла си известен като Владиславчо Горанов. Възможно е да пита и сегашния си министър на парите Кирил Ананиев. Ако и те не знаят, аз ще им кажа, че са за повече от 30 милиарда лева.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаете ли какво ще стане сега? Ами "Аз отварям, те затварят". В България на това му се казва "правене на политика" - не да убедиш и да поведеш, а да пробуташ пиниз.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плодовете ще ги берем януари. Сега баш по софрите ще се омешат хубаво и после от 4-ти децата ще го разнесат и по училищата. Весели празници!
33
0
 
6
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 3 години
Кара карантина на Сейшелите и чака Главната Тиква....
32
10
 
5
 
! Отговори
Инвеститор преди 3 години
Защо трябва да караме карантина след отрицателен тест ? Много хора сме закупили билети и почивки за зимните курорти ? Как да сме предвидили че ще наложите карантина след отрицателен тест ?
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъргаха си задниците в Лондон, сега ми кацат пълни с новият вирус.
30
5
 
17
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
да ми кацнат на дедовия, аманвече. трябваше да затворят границите за Коледа и нова година
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батаците, дето бягат на вън. После си идват тук . Защо не седите там нали уж вие добре и алабала. Аман от страхливци
28
1
 
19
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Осем самолета - 1500 пътници. Ще има ли 50 българи?
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предписания щели да дават на положителните.И това предписание с какво ще помогне? Като се качат на автобуса с още 50 човека да прекосят страната, докато се приберат и дома?
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, място има за всички на стълбите пред болницата.