Ангелов часове след ваксината: Няма промени, чувствам се добре!

Общо 672-ма медици са имунизирани днес в София, Пловдив и Бургас
Обновена: 27 дек 2020 19:32 | 27 дек 2020 19:30, Веселина Йорданова
347
Ангелов часове след ваксината: Няма промени, чувствам се добре!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който стана първият имунизиран срещу коронавирус у нас, се чувства добре.

Още по темата
"Всичко зависи от индивидуалната чувствителност на всеки отделен човек, от неговата реактивност и готовността да имунната системата да се справи с имуногена, вкаран в тялото чрез ваксина. Нито един от очакваните реакции не срещнах, чувствам се добре", каза той в предаването "120 минути" по bTV.

Ангелов каза още, че няма промени, които да наблюдава, включително на мястото на убождането липсва болка.

Министърът уточни, че няма проблем хората да се ваксинират и с противогрипна ваксина, и с ваксина срещу COVID-19, защото двете са съвместими.

По думите му желаещите да се ваксинират се увеличават с всеки изминал ден.

"Което означава, че разумът почва да надделява над емоциите, страхът отстъпва пред надеждата, защото хората разбират, че това е единственото спасение, за да се върнем към нормалния начин на живот", обясни проф. Ангелов, като допълни, че ще настоява всяка от фирмите производители да даде отговори на въпросите на българските граждани. 

"Постарахме се да гарантираме целия път на доставка на ваксините, както и температурния режим на доставка. Камионът, с който бяха доставени ваксините, поддържа същата температура като камиона, с който те бяха доставени в Европа. Под никаква форма не намирам шегите за уместни, напротив - те разколебават и се докосват до страховете до много български граждани", каза здравният министър във връзка с доставката на ваксините у нас с камион за кренвирши.

Следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата "Пфайзер" и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната.

Той очаква до края на 2021 година да приключи ваксинационната кампания и да бъде обхванато 70% от българското общество.

Само през днешния ден срещу COVID-19 са се ваксинирали общо 672 медицински лица -  267 души в София, още 280 в Пловдив, а в Бургас хората с поставена ваксина са 125.

Ваксинацията продължава следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 milion garanciq za decata mi i si biq vaksina
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Nqkoi rajda li mu akyla kolko pari e vzel toq da pravi tova?????? a vie bezplatno nali
218
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ...вече с имунитет ) пък и не е сигорно да ли е тая ваксина или друго ,не знам даваха по тв у на другите градове ,видях те че една жена ги биеше директно в мускола ,и нали казаха подкожно Еди колкото си градуса
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лягай си, че знаеш ли какви няманици ще ти дам с винкела в китарата.........спирай ракията ганьовец.
216
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, голяма идилия бе? Детска радост, бебешко щастие. Как да не си пожелае човек Дядо Мраз да не му донесе такъв вълшебен новогодишен подарък! А иначе това не е единственият начин за излизане от кризата, поне не и за нас, които не сме медици. Но това е единственият начин медиците да излязат от кризата на тоталния резил и позор, който ги очаква. И физиологичен разтвор да беше тази ваксина, за вас пак ще бъде добре - официална индулгенция да приключвате с мероприятията за прикритие на лъжите
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като няма, няма.Със 100 хил лв се ше изкарам некак си.И пенсия трябва да ми дадат некой лев.
214
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Без ваксина няма работа, детска градина, училище, университет, пътуване.......това е положението а вие си избирайте!!!"........и ЗАЩО точно ТОВА трябва да е положението?! че някой го е решил и има достатъчно овце да се съгласят да го изпълняват?...
213
0
 
14
 
! Отговори
Тикквоча преди 3 години
кога ще ваксинира внуците си !?цялото народно събрание - задължителна ваксинация
212
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименНе сме докачливи..чалгари,ами началниците ти возеха чалга момета с нашите данъци..ама си забравила удобно,енчирството не е ценност по нашите земи...въпрос на време е ...но ще ви съдим строго...жестоко...както вие и господарите ви се отнасята към Народа ни,децата ви...внуците ви...нашите ги убивате ...Справка История на България...1400 г. сме устояли на империи...армии...тонове злато...предателства...та вие ли безбожници,Бог да пази България!!!
211
0
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Давайте бря ваксинирайте съ.Нъл е без пари? Авантата чиста печалба.*** дъ не ревете утре?
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука да не правите социологическо проучване за IQто на българина? Като чета неграмотното и смотано мнозинство, сте с отрицателен резултат. Пък тръгнали акъл да дават
209
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох колко са докачливи българите с какво е пренасяно кашончето с ваксини. Слвдващият път да се назначи фейсбук комисия и да реши как да се извозва пратката. Чалгари
208
8
 
10
 
! Отговори
Super преди 3 години
Дали е вакссина или витамини в инжекцията?
207
5
 
9
 
! Отговори
Песимист преди 3 години
до КонстантиносСега! Към теб едно предложение.... Официална информация за ваксините мРНК е че носят РНК код към твоето ДНК как да се справя клетката с вируса. Обаче какво е закодирано реално никой не знае. Частника Бил много чернички в Африка е избил. По същата логика дай право на някой да ти се разпорежда у вас с парите и имотите ти, БЕ УМНИК! Както частника чрез ваксината се разпорежда с ДНК-то ти!
206
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До КонстантиносЕ пак как всички "ваксиниращи"се умници не зададохте въпроса...Кои създаде вируса???Защо позволихте да убива невинни човешки същества???Не ви плащаме през данъците си да ни убивате...това е геноцид...модерен политически фашизъм..до кога офшорните ви сметки ще са по важни от животите ни???...Ще ви бесим безмилостно!!!Както ни убивате вие за...пари!!!Справедливост или Смърт!!!
205
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве, колко плаща Пфайзер за тази реклама?
204
15
 
9
 
! Отговори
Константинос преди 3 години
Чудя се как такива форумни умници не се събрахте да измислите ваксина и да спасите човечеството, а сте тръгнали да ръсите акъл, без някой да ви го е искал...Човечеството се развива, нормално е хората да залагат на екологични решения във всеки аспект на живота!За *** са важни ракията, салатата, 20 годишна S класа пред панелката, да гори гуми и пластмаси за отопление и да си мисли, че е прецакал останалите.Ами не, себе си прецаква!На никой не му пука за българите, тръгнал някой да ви чипира!
203
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за вас проф. Ангелов, че участвате в изпитванията на толкова важен продукт!
202
3
 
19
 
! Отговори
Песимист преди 3 години
до КонстантиносНа тези които правят целия този цирк никой не им трябва. Те имат финанси за 200 живота напред. Искат власт. Много голямо стадо не им трябва защото трудно се управлява, а и трябват повече пазванти, съответно повече разходи. Скоро ще разберете връзката между ваксините, глобалното затопляне, СО2 квотите, забраната на твърдото горивогориво и екоравновесието. Само почакайте, догодина..
201
9
 
5
 
! Отговори
Константинос преди 3 години
За какво да ви убиват, вие сте си убити отдавна...Избирате крадци и мошеници да ви управляват, ядете най-отровната храна в света, горите *** на Европа и внасяте неизправните им автомобили и този въздух го дишате...Ще тръгне да ви бие някой ваксини, че сте много ценни кадри и му пречите...глупости!Напротив, вие сте овце и сте нужни на западноевропейците и американците!За какво да ви убиват, трябвате им живи, за да им слугувате, докато умрете!