Приятелите на DJ Emotion: Планината прибра Орфей!

Последният пост на Тодор е видео с красив залез, след като е покорил вр. Ботев
5 яну 2021 06:50,
49
Приятелите на DJ Emotion: Планината прибра Орфей!
Снимка: Facebook

Приятелите на починалия в планината диджей от Варна - Тодор Желязков, са в шок и още не могат да повярват, че той вече не е сред тях. Помнят го като човек, който обича да рискува и не се страхува от предизвикателствата.

Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion, е емблематична личност в музикалните среди във Варна. Той е един от основателите на групата Deep zone project. Макар и роден край морето, бил страстен планинар. Приятелите му казват, че обичал екстремните преживявания - често карал сноуборд и предприемал дълги и трудни походи в планините.

Още по темата

"Планината Хемус прибра отново диджей Орфей - това можем да кажем за Тошко, защото той беше истински Орфей и докрай беше екстремен в нещата, които правеше с музиката, с любовта си към бързите скорости", спомня си Милен Минков пред БНТ.

"Той беше една постоянна емоция, идеалист по детски - нещо, от което изкуството и културата се нуждаят във всяка една епоха. Прекрасен човек беше!", каза Иван Чешмеджиев.

Седмица преди инцидента, Тодор Желязков споделил пред приятелите си, че заминава за хижа Тъжа в Стара планина, където ще посрещне новата година.

"Тъй като и аз съм бил на същото място в планината, разбира се в друг, летен сезон, преходът, който са предприели, наистина е, меко казано, сериозно екстремен - като дължина и като трасе, особено в зимни условия", допълни Иван Чешмеджиев.

Последният пост на Тодор в социалните мрежи е точно в 17.17 ч. на първи януари. Той публикува видео с красив изгрев, след като е покорил връх Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Както обикновено... преди 3 години
...след подобни трагедии опитите на някои да яхнат лайк-вълната зачестяват драстично. Само за протокола, визираният човек може да бъде Орфей само в ушите на стопроцентови музикални инвалиди. Не би било лоша идея "приятелите" лайколюбци да не спекулират с паметта на покойния. Нека почива в мир!
39
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
До АнонименСамолетите са нужни за други цели, а хеликоптерът за съвсем други.....нотой не предполага да си ходим където искаме и когато искаме, няма как до всеки да имахеликоптер.....светла му памет на момчето, жалко е, но ....какво да се прави, вече нищо не може!
38
0
 
5
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Винаги съм се питал как ли се чувства един DJ на работното си място...... нещо като "повелителя на друсаните"!Жалко за него, заминал си преди да осъзнае че професията трябва да е и полезна за обществото.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това му се казва да умреш от скука и самонадеяност.
36
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До до Krom - 32 - и още нещо. Човек е това което носи в сърцето и душата си. Да, аз съм християнин. Какви са дните не е важно, ако вярваш в нещо - то за това няма "почивни дни". Питам се ти какъв си, защото от "гневния" ти и по скоро - злобен пост, не виждам в теб да има друго освен дребна злобица. Ти си от онези, които в Средновековна Европа наричали бюргери. Те осъждали "неугодните" обществени деяния но тайничко вършели същите. Преди да съдиш другите, в себе си се вгледай.
35
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До до Krom 32 - виж сега, опростяването не е подход. Аз, както и ти предполагам съм православен християнин. Било за добро, било за лошо - тук нито кръстоносни походи са правени, нито Света Инквизиция. Да, има тъмен период и тук - Богомилството, но сравнен със Западна Европа - няма сравнение. Krom е герой - бог- от романа на един фентъзи автор от 30-те - Робърт Хауърд. Този с децата е Хронос и е персонаж от гръцката митология. И не ме наричай лицемер. Не ме познаваш. И не си особено начетен.
34
0
 
3
 
! Отговори
лекомисленик преди 3 години
Стара планина е сурова и силна планина!Там нямаш право на грешка!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са ли сега точно "мръсните дни"? -------Мръсни дни означава, че се яде месо, тьпчо.Това означава мръсно на няколко български диалекта
32
0
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Тази писаница е изцяло неверна и глупава! Орфеевата планина е Родопа!.Стара планина е сурова планина и прибира тези които се мислят за по велики от нея. Иначе още Панайот Хитов е зимувал и то САМ в стара планина , но я е познавял като къщата си , а този седнал да с е репчи на планина от която носи името си цял полуостров на континет Европа.
31
4
 
1
 
! Отговори
до Krom преди 3 години
Ще се чудиш после, че християнската религия е най-кървавата в човешката история. Щом човек е създаден по божий облик и подобие, значи твоят Господ е най-големият некадърник. Krom не беше ли оня тип, дето е изял собствените си деца? Но щом си тръгнал да се правиш на християнин - не са ли сега точно "мръсните дни"? Защото до Йорданов ден не е бил покръстен? Всичките сте едни лицемери. А тоя надрусан *** кой го е бил по главата да се прави на герой? Господ? Или си е пил по рождение ***?
30
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
Планината дава много , но и много взема .особено от самонадеяните.
29
0
 
7
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Kromникой не омаловажава трагедията. но, на хората им стана навик да редят дитрамби след подобни случки, което е жалко, и изисква реакция. няма смисъл да напомням на никой за милионите "приятели" на милен цветков, които бяха забравили, че съществува след като го свалиха от ефир, за хилядите "съратници" на димо от пиф, които не се поинтересуваха тоя човек как е и кво става сега някви бият на колене и редят нонсенс за пет лайка повече. аман.
28
2
 
2
 
! Отговори
Фин преди 3 години
До БогомилМного добре написано, според Рудолф Щайнер, Орфей е инкарнация на Аполон и един от дванайсетте бодисатви. Последния музикант е Рихард Вагнер, всичко след него е музикоподобно. Музиката е инспирация от други невидими светове. Съвременната цивилизация е потресващо изродена, дано Боговете вземат по радикални мерки.
27
1
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Светла Му Памет на човека! Отишъл си е от този свят. Ако не можете да споменете нещо добро, по добре да замълчите. Гледам много експерти по планини и музика са се "изказали" - главно - за миг "слава". Недейте хора. Един човек е загубил живота си. Тежко е и за близките и за приятелите му. Запазете жлъчните коментари за себе си. Така е по човешко и по християнско.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както чета и по-долу - никой не смята, че да пускаш чужда музика от флашка те прави музикант. И аз праскам гитархиро на барабани, ама и през ума ми не минава да се нарека барабанист, нали? С планината шега не се прави. Разни полирани паркетни лъвчета нямат място там. И колко дена ще ни занимават с тоя? Филм ли ще правят? Или книга по филма? Как се надруса и умре в планината - сърцераздирателна истинска история за ОСкар.
25
1
 
1
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Анонимен29ти не разбираш, това е друго
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа и Dreben - G
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не правеше ли парчета с Мишо Шамара, Конса и другите през 90-те години?Фенки-фенки, Гимнастички и разни други?
22
0
 
7
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Както се казва- в морето се давят тия, дето могат да плуват! Тези дето не могат-стоят си на плиткото! Та-планината прибира най-често глупаците!
21
5
 
8
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
айде да не пресоляваме манджата, ако и пускачите са творци, то тия дето метат улиците са служители от сигурността.