Починалият под връх Жълтец е популярен диджей от Варна

DJ Emotion бил предупреден да не тръгва по опасния път
Обновена: 3 яну 2021 13:57 | 3 яну 2021 13:55, Александър Попов
136
Починалият под връх Жълтец е популярен диджей от Варна

Загиналият турист при вчерашния инцидент в района на връх Жълтец е Тодор Желязков, известен в музикалните среди като DJ Emotion.

"От този връх, вчера 02.01.21г., пада и загива Тодор Желязков, амбициозен, начетен, млад мъж от Варна, тръгнал със свой приятел (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Беклемето за 2 дни. Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в различни сложни ситуации, но оцелявал. Живот, изживян на пълни обороти, с максимални скорости. И ето тук, на този връх, намира смъртта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен ги разубеждаваше да не предприемат този безумен преход (преход, който щяха да правят за първи път), да не подценяват обстановката и факта, че не познават планината, че са с неподходящи за зимата обувки и без котки...", пише във Facebook Снежана Миронова.

Още по темата
Думите на Снежана и Пламен явно не са успели да разубедят Тодор и неговият спътник от намеренията им.

Част от трасето между връх Ботев и хижа Добрила, известен още като алпийското било на Стара планина, е изключително сложен и опасен в зимни условия и преминаването му изисква специални алпийски умения и екипировка.

Фаталният инцидент се е случил още при слизането от вр. Жълтец. Тодор се подхлъзнал и е падал 300 метра надолу по заледения склон.

По-късно е установена смъртта му, а днес спасителите се опитват да свалят тялото му, заедно с още трима спасени туристи.

Родните музиканти вече изказват съболезнования към близките на загиналия диджей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: DJ EmotionТодор Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не подценявайте Планината. Там времето е различно от това в равнината. В планината, времето може да се промени само за един час. Ако прехода ти е 2 часа, трябва да си готов с всякаква екипировка и много да внимаваш. Не е като да прибягаш до кварталния магазин за 5 минути и да се върнеш.Ако тръгнеш при слънчево време на преход в планината и по средата на пътя излезе буря - НИКОГА не продължавайте напред.Или се върнете или най-добре намерете място, където да се скриете докато отмине бурята.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KromБъркаш, за да се използва хеликоптер, пак е нужно на терен да има хора, а слизането в този обледенен дол е наистина опасно приключение. Да не казвам какво може да се случи на хеликоптер в толкова тясно място при гъста мъгла и мощни ветрови пориви...Успокой нервата и позитивните халюцинации, хеликоптерите са полезни, но не са панацея. Особено при спасяване от болестта "глупост". Тя е нелечима...
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Този ще влезе в историята с това, че е първият, въртял възможно най-*** рап докато се пързаля по 300м леден улей!Рекоорд за Гинес, секция "Дарвин"...
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с какво е популярен, че аз за пръв път го чувам, а съм от Варна?
106
1
 
5
 
! Отговори
Teo преди 3 години
До Анонимен От ПСС казаха ,че той е загинал още докато е падал - това са 300 метра свободно падане или търкаляне по алпийски склон. Нито хеликоптер, нито нищо не е щяло да му помогне. Те 3 дена не могат да стигнат да извозят тялото му от пропастта. Опеределено е подценил планината и е бил с неподходяща екипировка.
105
5
 
2
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Докога о неразумний и юроде ще ся срамиш,че си от провинцията?!Че нали всичките тарикати дет си джиткаме по Витошка сме си баш братчеди от Коматево,Долно *** и т.н.Хеликоптер са поръчали наскоро,а има още 100 закупени от омразнитеми комунеги по времето на Сатанишев.Само че и той не би могъл да ти обясни защо е напазарувал толкова Пантери и Кугари,които не служат и за *** за зеле?Та пак лошата тикваще трябва да ги преустройва с парите на данъкоплатците,а вие да го овиквате,че крадял!?
104
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Krum - Спасителен хеликоптер/ летяща линейка - е необходим както и за туристи закъсали в планината, така и за ранени при катастрофи, болни живеещи в отдалечени места и още много други случаи. В този случай, спасителите нямаше да рискуват живота си за тленните останки на това момче. Това с жълтите павета издава в теб озлобен провинциалист, който "умнее" по темата. Въобще не разбирам "идеята" на писанието ти.
103
8
 
5
 
! Отговори
Krum преди 3 години
Какъв хеликоптер ве ***??!!Риването и ви се прехвърлиха от жълтите павета,на магистралите и планините!!Споменавам жълтите павета защото те са символ на неподчинение,чалгизация и про,ста,щината на определени индивиди!!Мислите си,че както своеволничехте не носейки маски,замеряйки с домати и яйца,ори,нирайки в центъра на София и ви се разминаваше,така и ще карате с 200км по магистралите и ще катерите върхове по джапанки,а някой друг ще ви спасява с ХЕЛИКОПТЕРИ??!
102
3
 
13
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Светла Му Памет! Планината трябва да се уважава! А връх Ботев въобще не е за подценяване, особено зимата. Там за много кратко време става ад. Жалко за момчето, но самонадеяността му е причинила тази трагедия. И за пореден път показва жалката истина, че сме единствената европейска планинска държава без спасителен хеликоптер. Което е безпардонно и грозно.
101
0
 
1
 
! Отговори
Bulgaria преди 3 години
До Анонименмного си ***, дано медицината ти помогне
100
5
 
4
 
! Отговори
Вълчан преди 3 години
Жалко! Явно е бил боен, стойностен мъж с място в обществото. Бог да го прости!
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е повече няма да тормози съседите си с шумни купони и силна музика
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробищата са пълни с добри момчета.
97
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 3 години
Жив и здрав да е но другия път повече да внимава.
96
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На глупавия, простия и мързеливия все Държавата му е виновна.Или комшията.Или Ран ЪтИли климата.Тоя е загинал от собствената си глупост и самонадеяност.
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента Фигуранта да поведе катунарите си към вр.Ботев!
94
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на тоя ли му е виновна Държавата или Боко ?!Решил - умрел.Толкова.Стига сте ревали за тея, дето немат ум по целата глава.Другите им говорили, аме тея си решили да са праят на Батман... еми не станало
93
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Когато те предупредят, че замисленият преход е крайно опасен, а ти, дъртак около 50, се правиш, че не ти пука, защото си недосегаем "бордист" и си падаш по екстремиите, щото винаги оцеляваш - за каква точно мания иде реч, ако не е тайна? С какъв точно хеликоптер може да бъде спасен човек с подобно виртуално самочувствие и реално поведение?
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МарияМдамммммм, страшно слънчеви и добри неща е направил в компанията на най-големите рапъри-простаци в страната....Да почива в мир!
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МарияБегай и ти да се отървеш от терора! Ама веднага! Много мъка има по тази земя! Всякакви амфетаминни и кокайнови кукувици.