Приятелите на DJ Emotion: Планината прибра Орфей!

Последният пост на Тодор е видео с красив залез, след като е покорил вр. Ботев
5 яну 2021 06:50,
49
Приятелите на DJ Emotion: Планината прибра Орфей!
Снимка: Facebook

Приятелите на починалия в планината диджей от Варна - Тодор Желязков, са в шок и още не могат да повярват, че той вече не е сред тях. Помнят го като човек, който обича да рискува и не се страхува от предизвикателствата.

Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion, е емблематична личност в музикалните среди във Варна. Той е един от основателите на групата Deep zone project. Макар и роден край морето, бил страстен планинар. Приятелите му казват, че обичал екстремните преживявания - често карал сноуборд и предприемал дълги и трудни походи в планините.

Още по темата

"Планината Хемус прибра отново диджей Орфей - това можем да кажем за Тошко, защото той беше истински Орфей и докрай беше екстремен в нещата, които правеше с музиката, с любовта си към бързите скорости", спомня си Милен Минков пред БНТ.

"Той беше една постоянна емоция, идеалист по детски - нещо, от което изкуството и културата се нуждаят във всяка една епоха. Прекрасен човек беше!", каза Иван Чешмеджиев.

Седмица преди инцидента, Тодор Желязков споделил пред приятелите си, че заминава за хижа Тъжа в Стара планина, където ще посрещне новата година.

"Тъй като и аз съм бил на същото място в планината, разбира се в друг, летен сезон, преходът, който са предприели, наистина е, меко казано, сериозно екстремен - като дължина и като трасе, особено в зимни условия", допълни Иван Чешмеджиев.

Последният пост на Тодор в социалните мрежи е точно в 17.17 ч. на първи януари. Той публикува видео с красив изгрев, след като е покорил връх Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ннИстинските планинари знаят кога да спрат. Този си е обикновен ...да не казвам какъв - каот му видиш "произведенията", ти става ясно колко му е бил мозъкът. Да почива в мир, ама да го превъзнасяте така е нелепо.
19
0
 
3
 
! Отговори
нн преди 3 години
Предполагам, след като са го убеждавали, че е опасно да тръгва, е бил пийнал, а в такова състояние човек става много смел и по-малко разсъдлив и естествено по-малко предпазлив. Жалко за човека, бил е истински планинар.
18
0
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Защо хората мислят, че Орфей е само певец. Той е най-големият поет, певец, лечител, философ и жрец на древността. Създател е на първата човеколюбива религиозна доктрина в света, предтеча е на християнството. В първите векове от н.е. Христос е бил наричан "Вторият Орфей" и е бил изобразяван като него. Поради голямата близост на орфизма на траките и първохристиянството/това не е православие/, нашите предци приемат лесно християнството още през 1-ви век. В Пловдив тогава епископ е бил Св.ап. Ерм.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боже, боже...започнаха се глупостите... Какъв орфей бе... omg
16
1
 
23
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Нормално е приятелите му да са тъжни, и да си измислят подобни метафори, както и когато Данчо Добитъка се разбие с мотора, и макар всички да го знаят какво ле кенце е бил, да го наричат дете на вятъра и свободен дух, нетърпящ рамки.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Нека не бъркаме и българския правопис. А и много диджеи правят авторска музика и няма лошо да е на компютър, тя се слуша с ушите и сърцето.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато хобито ти стане твърде опасно и има висок риск за здравето и живота и търсене на много адреналин, нещата не отиват на добре. Жалко за човека.
13
7
 
2
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Преместих си го
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отивам да празнувам на хижа Тъжа"...Bad choice!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номиниран посмъртно за наградата Дарвин
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планината прибира самонадеяните фукльовци и "рамбовци".
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диджей бил Орфей??? Ще падна...
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не бъркаме DJ-ите с музиканти. По-скоро компютърджий.
7
1
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Пак статия тип "copy paste". Гледах му профила на пича, изглежда свестен и добър. Относно екипировката - добре са били екипирани, а и това не му е първия поход, бил е планинар средно ниво, но не и алпинист както писаха тук, основна грешка е, че са тръгнали без котки и то след ЗАЛЕЗ, а не изгрев.Тръгват от Ботев посока запад Жълтец, Костенурка, Купените и Беклемето. Жълтец е най-лекото препятствие.Не са познавали маршрута и са се надценили.Разубеждавали са ги, но не би...Поели са неоправдан риск
6
3
 
6
 
! Отговори
още преди 3 години
някой ,,черноморец,, няма ли да се изцепи към планината- ей големи отворковци са
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родопите са планината на Орфей!
4
8
 
43
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Винаги съм се чудил как може да наричат музикант човека който пуска музиката и по някоя шега в дискотеката!По тази логика и аз като си пускам музика в колата съм последовател на Орфей.Явно не е бил достатъчно разумен щом се натресъл така безславно в планината а приятелите му какво друго да кажат?
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помнят го като човек, който обича да рискува и не се страхува от предизвикателствата"И ето, дами и господа, това обяснява всичко.
2
3
 
18
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Изгрев в 17:17? Да не би да е залез?
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, минал е покрай Орфей.Тя планината не е за такива лигльовци.