Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!

От препарата на "Астра Зенека" очакваме 4.5 млн. дози
146
Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!
Снимка: Правителствена пресслужба

В България ваксинираните са вече общо 11 200, съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

Той е на посещение в местната болница заедно с премиера Бойко Борисов.

В лечебното заведение днес ще бъдат ваксинирани още 30 души. Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат.

Още по темата
"Говори се, че ваксините няма да стигнат за българските граждани, очакваме като дойде ваксината на Астра Зенека - още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000 дози, така че няма никаква опасност да не стигнат", посочи министър Ангелов.

"Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да измунизираме -  безплатно и по желание", заяви от своя страна премиерът Борисов.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи, заяви министър-председателят в рамките на посещението си в МБАЛ "Иван Скендеров".

През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по кардиология. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А до 6 000 000 ваксинирани?Колко остават?И да иска човек евентуално, ваксини нема
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любов и Свобода! Имунната система може да се справи с всичко.Когато човек има правилни мисли чист ум и сърце, той е здрав и живее в хармония със себе си и природата!
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ти иска скапаната ваксина бе ***
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ми трябват ваксини ви!И спрете да ни занивате с простотиите си!
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ваксините разбрах, ами кюлчета?
91
2
 
5
 
! Отговори
ваксинки преди 3 години
е таз ваксина като не действа на нови мутирали щамове за чий ми е :D
90
1
 
6
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
За кои ВСИЧКИ и защо за ВСИЧКИ?
89
2
 
10
 
! Отговори
защо? преди 3 години
Някой от великите "експерти" с прехвалените ваксини да обясни защо ваксинирани лекари се заразяват само след седмица?
88
4
 
3
 
! Отговори
УЧУДЕН преди 3 години
До Селянина с Колелото"А Ангелов ... който или които ... НЕ искат ваксини ?!?! У дома си имаме едни много по яки "ваксини". 55 градуса. Убива всичко. Всяка вечер жулим здраво по 200 - 300 грама. Да хванем ли бас , че нашата "ваксина" е по - добра от вашата ?!?!"ТО ТАКИВА КАТО ТЕБ ПЪЛНЯТ БОЛНИЦИТЕ, ДАЖЕ И ОСИГУРОВКИ НЕ ПЛАЩАТ! АМАН ОТ ВАС,
87
9
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ ГОСПОДИН АНГЕЛОВ ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !ДАНО ВАКСИНАЦИЯТА ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ! ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА КАБИНЕТА И НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ !
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата ваксина е вашият собствен имунитет.
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има определени вируси, които веднъж попаднали в човешки организъм, не го напускат. През повечето време, вирусът не е в състояние да навреди на организма на заразения човек. Активира се при определени условия, водещи до отслабване на имунната защита на човека. Дали вируса Ковид-19 не е от този вид? Ако е така, дали ваксините, при определени условия няма да активират вируса и да разболяват, понякога, смъртоносно?
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко вероятно е да получите ваксини дори и да желаете. То за спешните медици и личните лекари са в недостиг, а и не сме нито Израел, нито Гърция. Преди около седмица в България се ваксинираха около 5000 души срещу 55000 в Гърция и около 1000 000 млн. в Израел.Въпрос на финансов ресурс, а не на желание.Иначе в Гърция нямаше да има протести,че висши държавници пререждат нуждаещите се от първа линия.Ако се съмнявате ....звъннете в най- близкото РЗИ и питайте къде и КОГА може да се ваксинирате.
83
2
 
7
 
! Отговори
Играч на едро преди 3 години
....... Всички ИСКАТ да се "ваксинират" ....... Всеки вика ........ "ВЗЕМИ Я ТИ" ....... Ха ха ха ха ха ......... Аз съм напълно съгласен и гласувам с две ръце първо да бъдат "ваксинирани" всички ПОЛИТИЦИ в това подобие на "Държава" , да изчакаме две - три години за странични реакции и после можем и ние да се "боднем" .......... :) :) :) Особено с тия Западноевропейски и Американски л _ _ на !!!!!!!
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм убеден, че Ангелов през април вече няма да е здравен министър.
81
2
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
поетапното ваксиниране по отделни групи е противоконституционно. равнопоставеност на всички граждани е задължение за еднаквото им третиране от държавната власт.какво е това 1во тия, после ония и накрая еди кои си. Мутрата се е самозабравила и все едно неговата собствена държава управлява
80
0
 
1
 
! Отговори
Хипократ като пумпал преди 3 години
Разбира се, ваксините ще стигнат за българските граждани. Ако наистина се поставят по желание. Не е ясно дали българските граждани ще стигнат за предвидените за тях ваксини.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ти иска тъпите ваксини? Защо трябва постоянно да ни ги пробутват? Човек с акъла си никога няма да си бие тази гадост.
78
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Писах, но го изтриха. За да ема ваксини за всички българи, евреите, ромите и турците няма да ги ваксинират. Привеждам и доказателство - трият!
77
0
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Дали ще пукна от рак след време или сега в битка за Свободата си ми е все тая ...все ще се мре ,нали така фашисти....

Спонсорирани публикации