Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!

От препарата на "Астра Зенека" очакваме 4.5 млн. дози
146
Ангелов убеден: Ваксини ще има за всички!
Снимка: Правителствена пресслужба

В България ваксинираните са вече общо 11 200, съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

Той е на посещение в местната болница заедно с премиера Бойко Борисов.

В лечебното заведение днес ще бъдат ваксинирани още 30 души. Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат.

Още по темата
"Говори се, че ваксините няма да стигнат за българските граждани, очакваме като дойде ваксината на Астра Зенека - още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000 дози, така че няма никаква опасност да не стигнат", посочи министър Ангелов.

"Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да измунизираме -  безплатно и по желание", заяви от своя страна премиерът Борисов.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи, заяви министър-председателят в рамките на посещението си в МБАЛ "Иван Скендеров".

През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по кардиология. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
7
 
! Отговори
Ваксини ще има... преди 3 години
за всички от сърце!Кога одобриха ваксината на Астра Зенека?
75
2
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Гршно мислиш Мики ли си какъв си ...или вкарвайте и от руската ваксина , или ви почваме скоро ...няма какво да губим ...лично аз де, за другите не знам....
74
1
 
5
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 3 години
Нали Адтра Зенека беше сходна с кладическата руска ваксина. Нали толкова време ни проглушиха ушите как новите били много по-хубави. Демек за народа оставиха от старите скапани ваксини.
73
5
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Само руската ваксина става. Ако трябва ще ходиме в Русия да си я слагаме, но западните отрови няма да си инжектираме, демек няма да се чипираме.
72
0
 
1
 
! Отговори
ехх как прихваща преди 3 години
ЛЪЖИТЕ ОТ ШЕФА, УСЪВЪРШЕНСТВА СЕ ОЧИЛАТКОТО, СПОР НЯМА :)))
71
1
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Руската и тази на Астра зенека, са еднакви ваксини-векторни! Бих си я сложил!
70
1
 
1
 
! Отговори
Не преди 3 години
До ТикволандияАз Астра Зенека не трябват хладилници!!!
69
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
какво става с електронните рецепти по аптеките няма лекарствата за разреждане накръвта защо се продават такива скъпи лекарства без рецепти защото вървелислухове за лечение на вируса това вече е анархия
68
8
 
1
 
! Отговори
радеффф преди 3 години
Слагайте си от руската, момчета. На мен нищо ми няма, напред към погребването на държавата.
67
5
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Министър Ангелов, като човек на държавна (и то гербаджийска) служба е длъжен да демонстрира оптимизъм. Но не е за вярване, че на една доставка може да получим 500 000 ваксини. Едно е сигурно: Нямаме толкова хладилни камиони за кренвирши за да ги транспортираме до всяка поликлиника.
66
9
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
за тези "никой не я ще" Днес-а пуснах анкета.. Хубаво е да я погледнете. Това, че вие не искате не значи "всички".
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мисля, че министър на здравеопазването трябва да е лекар със здрав ум в здраво тяло. Този човечец не изпълнява последните две изисквания, обаче.
64
1
 
11
 
! Отговори
ь преди 3 години
И Астра Зенека ли е американска? Не смея да пипам нищо американско вече, нямам никакво доверие на фалшификатори и ало-артисти.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула фон дер Лайен предупреди в петък страните членки на ЕС, че не могат сами да договарят ваксини с трети страни и всички ваксини са в рамките на договорените от режима в Брюксел. Цялото портфолио покрива 2,3 милиада ваксини които режимът в Брюксел е закупил и платил и всички трябва да бъдат оползотворени.
62
1
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Фашунгерче ,ти само се моли да не са яйца или доматки.....
61
2
 
11
 
! Отговори
шибириби преди 3 години
Ваксини ще има за всички , но никоя не я ще .Смех На Бокич вече никой не му се връзва
60
4
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
видя ли някой лекар да е задава със спринцовка в ръка към,ще му забия със всичка сила и ярост един в зъбите!
59
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини ще има за всички от сърце,За Новата Година да тропнем ний хорце!Само че след като се ваксинираме, иначе - глоби!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи 4,5 млн ваксини стигали за 2,5 млн български граждани. Никак не излиза сметката. При двудозов прием - няма начин. При еднодозов прием остават 2 млн дози, които не са въведени в български граждани. Значи остават за български ceляни или реекспорт за северномакедонци. Кажете какво ще правите, не ни се гадае.
57
1
 
6
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Айде тоя път и ние да го ударим на солидарност със ромеите-с радост и на драго сърце им отстъпваме на тях-те да са първи, на всичкото отгоре е и безплатно-само за тях работа! А и мен и още почти 7 милиона не ни бройте..

Спонсорирани публикации