Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!

"Вотът по пощата е екзотика, защото няма време и не е толкова лесно"
Обновена: 15 яну 2021 10:22 | 15 яну 2021 10:22, Веселина Йорданова
157
Симеонов: Който иска да гласува, да си хване самолета!
Снимка: БГНЕС

Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него по никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", коментира още Симеонов.

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той обясни, че държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот, тоест да се води някаква кореспонденция.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел - исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя ред на мисли какво стана с Бялата Златка.. Явно само пудри нослето
96
5
 
6
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Хайде стига сте плакали от чужбина. Има секции и там отивате, редите се, както е и в България, и гласувате. Ама искали по пощата, ама това,онова. Самолетен билет и тука. Как си идвате за да си оправите зъбите или за операция. А здравни вноски плащате ли, тези ми мили сънародници по чужбина.
95
0
 
2
 
! Отговори
До 105 преди 3 години
Именно.. Не уловихте сарказма и иронията ми
94
1
 
2
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 3 години
най-зле с мненията и постовете се представя Sk не е от моите хора най-вероятно е от ОФ-то на фигуранта
93
2
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
До 104Далавери си направи милионите, както и много други, ама човешката алчност я засича само една лопата пръст
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли го фара Далавери Симеонов.. Той направи толкова милиони че няма да е в следващия парламент
91
4
 
2
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Бюлетини, пари..... бла бла бла.... Последно ЦИК фалшифицира изборите чрез валидни и невалидни бюлетини, които населението обществото няма нито достъп, нито пък някой от мафиотите му дава обяснение за това.
90
1
 
3
 
! Отговори
КАТЕГОРИЧНО! преди 3 години
САМО на територията на България да се гласува, тези в чужбина ползват врътка, че са с по-малко от 300 гласоподаватели и няма да имат машини, ами *** искеаше във ВСЯКА секция да се гласува САМО на машина, като как щеше да стане това, например в Лагос, Ханой или Луанда
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... да си хване самолета и да дойде...Господина получава достатъчно висока за може да се самообразова!Щом не иска нови неща, да хваща лък и стрела и да бяга да си хваща храната!Просто не разбирам как, такива чието образование е само партийното (на бившите комунисти) може да дава съвети в България? Лустрация!
88
5
 
4
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Истината е, че фалшивата ЦИК, която е под ботуша на парламентарно представените партии ликвидира вота на българите в чужбина и тиквата си осигурява мнозинство в парламента и дори върху простата кърджалийска п у така.
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко зависи от бюлетините както парите,които ще се предлагат за оборот щото,ако бюлетините как истински са пуснати в обращение имат като парите маркировки как водни печати и други удостоверяващи производител с вид артикул и допълнителни за различаване от недействителните подобни пуснати за употреба то не може да се произведат фалшиви избори понеже съпътстващи са необходимите документи как регистриране за дистанционно участие,че още повече изборите са приоритет на обществото и обществени органи
86
7
 
8
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
" Който иска да гласува, да хване самолета"! Подобна глупост може да излезе от устата на един гл........к. Това да не е София- Бургас! В условията на пандемия поне запознат ли е как се пътува, колко дни трябва да престоят хората под карантина и т.н.!Отново тъпотии от тези дето лижат г...за на тиквата!
85
2
 
1
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Изборният кодекс играе роля до някъде.
84
2
 
1
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Дори и силно спомен, текстът се разбира .
83
5
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Изборният играе определена роля , но само до някъде. Когато 660000 гласа са обявени от фалшивата ЦИК за невалидни без да се изясни на кого са тези гласове. Вероятно са гласове на сънародниците ни в западните страни, тогава е ясно, че изборите бяха фалшифицирани, което не даде възможност демократическата партия да има представители в парламента. Техният вот е игнориран и преправен за сметка на първостроителите.. Ето защо черкезите Симеонов се страхува от българите в чужбина.
82
1
 
7
 
! Отговори
до 94 преди 3 години
министър-председателят е зависим от мнозинството в Народното събрание, доста премиери през годините бяха изхвърлени, защото изгубиха мнозинство, ама като протестърите искат Нинова да ги управлява да вземат да гласуват за БСП-то, а не само да критикуват изборите, като се има предвид, че Изборния кодекс го писа Мая
81
2
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
И аз това казвам, ако министър председателят не краде, да изкара 2 мандата по 4 години и никога повече да не ни яздеше като бели коне.
80
3
 
4
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 3 години
ТОВА Е ВЕЧЕ екзотична идея - един вид там където са кметове от ДПС-то да не могат да гласуват за турската идея, там където са кметове на Пинокио да не могат да изберат "така наречените достойни професионалисти" от ДАЙ България и ДСБ, а за кметовете от БСП да не говорим, че тогава ще влезе само Славчо Трифчо Учиндолски и компания
79
4
 
4
 
! Отговори
до 89 Sk преди 3 години
моля троловете да се подготвят преди па пишат глу..неверни.. кметовете нямат ограничение ими такива сега в 5-ти мандат, а президентът, ако не е фигурант може да изкара на два пъти по 5 години и това му стига за цял живот и може и ... доживитна
78
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Аз предлагам хора със статут на държавни служители да не могат да гласуват, защото се създава конфликт на интереси - те са зависими от политическото ръководство на държавата, тоест от управляващата партия. В някаква степен те се самоизбират. Заличете ги от списъците. Аналогично и за служителите в общинска администрация при общински избори.

Спонсорирани публикации