Балтов убеден: За 2 седмици може да се поставят 300 000 дози от "АстраЗенека"

Това може да стане, ако не се пази втората доза
Обновена: 7 фев 2021 10:38 | 7 фев 2021 10:36, Ния Христова
153
Балтов убеден: За 2 седмици може да се поставят 300 000 дози от "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС
В рамките на две седмици е възможно да се поставят 300 000 дози от ваксината на "АстраЗенека", ако се вземе решение да не се пази втора доза. Това каза директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов след началото на имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" в болничното заведение, съобщава Агенция "Фокус". 
 
"Логистично ваксината на "АстраЗенека" е много по-лесна за разпространение и употреба. Разчитаме, че ще се включат и общопрактикуващите лекари. Ваксината изисква обикновен хладилник между 2 и 8 градуса. В един флакон има 10 дози, може да седи и на стайна температура - до 24 часа без да бъде отварян и  до 6 часа, ако е отворен. В рамките на 6 часа трябва да ваксинираме 10 души, за да се употреби изцяло флакона. Това е ефектът на бързо разпространение и ваксиниране на много хора" обясни проф. Балтов. 
 
"В рамките на следващите 4 седмици очакваме да дойдат 300 000 дози. Ако в понеделник се вземе решение, най-вероятно ще започне употреба на всички пристигнали дози. 300 000 ще могат да се направят в рамките на 2 седмици, а следващите, които идват ще са за втора доза, не по-рано от 60 дни", посочи още той. 
 
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обяви, че днес стартира третата фаза от Националния ваксинационен план.
Още по темата
 
"Ще бъдат включени представители на ЦИК, СИК и РИК. Правителството е осигурило дози за всички желаещи от тезиструктури, за да може да бъде гарантиран един безопасен изборен процес", заяви Кирилов. 
 
"Официалната информация в показанието на ваксината на "АстраЗенека" е, че няма ограничение за възрастта. Над 18-годишна възраст може да бъде поставена ваксината. Тъй като в клиничните изпитвания участниците над 55 години са били по-ограничен брой, това не дава възможност да бъде оценена ефикасността. За тях е направено проучване на база безопасност и имунен отговор. Няма никаква разлика спрямо останалите групи. Това дава възможност на експертите от Европейската агенция по лекарствата да дават препоръка за прилагане на ваксината", посощи още Кирилов. 
 
"В рамките на месец февруари се очакват над 360 000 дози. Повече се очакват през месец март. По отношение на ваксината на "АстраЗенека", тъй като има по-голяма гъвкавост за поставянето на втора доза - между 4-та и 12-та седмица, всички дози, които пристигат, ще могат да бъдат прилагани. Това ще ускори значително ваксинационния процес. В следващите седмици значителен брой хора ще могат да бъдат ваксинирани", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, сега вече ще уредя и моето стадо танзанийски кози.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ден трябва да се поставят 150000 дози, т.е. 300 хиляди трябва да се поставят за два дни, а не за две седмици. При 300 хиляди за две седмици, ще ни ваксинират година и половина, т.е. действието на ваксината от 6-8 месеца отдавана е свършило
112
1
 
14
 
! Отговори
преди 3 години
Моля, за право на избор! Запознах се с всички ваксини и избрах руската. Ако нямаше политика в тази пандемия, може би щяхме да се справим по- бързо.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми писна да слушам" Спазвайте мерките" и след това да се качвам в претъпканото метро. Кажете, бе хора, как да стане? Иначе имат изисквания за разстояния от 2,5 метра. За фитнеси, кина, театри( за ресторантите пък да не споменавам), а това мазало си остава и нищо не се прави по въпроса
110
3
 
13
 
! Отговори
Не! преди 3 години
300 000??? От дека ки ги събереш толкова доброволци бре ***?!?!?!?
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 115Хехе, умирало коте казваш?!? Тук хората се притесняват, пишат, спорят, че хора ще умрат заради некачествените ваксини на Астразенека и търсят отговори и някаква справедливост! А ти, котета , та котета.... Какво струва за теб тогава човешкия живот, на някой и друг българин, дето ще попадне в групата на статистичестата грешка, а?
108
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До до 115Ти нещо за свободата на словото и свободни хора да си чувал??? Това да не ти е диктатура, че да искам разрешение как да си формулирам мислите преди да пиша коментари тук? На който не му харесва, да не чете! Жалък си с тези напъни за цензура, тичай към Северна Корея!
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ReptileТи пък като познаваш законите/теоремите в статистиката, виж до къде си стигнал - нарцистичен рептил с мания за всичкознаене ? Знаеш само да стоиш у дома пред компютъра и да се сражаваш с невидими врагове! Я излез на вън, подишай чист въздух и опитай за заговориш някоя истинска невиртуална жена например /ако ти стиска/.
106
2
 
2
 
! Отговори
до 112 преди 3 години
Виж сега, когато използваш термин, ако обичаш използвай го коректно, щото с всяко некоректно използване някъде умира коте и се добавя по един пирон в ковчега на рационалната мисъл. А скоро ще я търсим под дърво и камък, че то не останаха хора, дето да могат да мислят...Ако искаш да напишеш "що купувате по-смотаната ваксина", напиши го. Само недей да тълкуваш числата, че е някакъв криндж.
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо купуваме ваксина с 50% ефективност, а не тази с доказани 92%? Защо търгуват и политизират нашето здраве? Значи световно доказано е, че купуваме по-неефективна ваксина, но няма да купим ефективната само защото е Руска. Няма ли да дойде време да отговаря някой за този риск на здравето ни дето ни подлагат съзнателно?
104
7
 
1
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Само ще напомня на Курнелките, че 0.3% могат да дадат информация за 100%, ако са ПРЕДСТАВИТЕЛНА извадка. Точно така така се правят и самите изпитания. Това, че не познавате законите/теоремите в статистиката, не е причина да ни губите времето с червените си шизофрении... Курнелки, Радевчетата и Божковчета
103
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До 105Мда, поредния изкукал научен сътрудник, който си мисли, че се намира на научно събрание в БАН, където правилната терминология е по-важна от смисъла на изразената критика! Явно неграмотникът си ти, след като не можеш да разбереш смисъла на тези коментари тук и правото на не-специалисти като мен да изразяват свободно мнението си и да попитат защо нашето правителство е избрало най-лошата ваксина за нас! А ти с твоята блестяща терминология само заблуждаваш хората, че ти пука за тяхното здраве
102
0
 
3
 
! Отговори
до 110 преди 3 години
Ох, абе кажи си от самото начало, че си фен на конспирации, та изобщо да не се мъчи да ти обяснява човек...Ами ти тогава трябва никога да не стъпваш в апттека или в болница. Ефикасността на всички лекарства по света и на всички медицински манипулации се изчислява по същия начин.
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този БРОЙ е абсолютно ПРОИЗВОЛЕН, СЛУЧАЕН И НЕПОВТОРИМ. Може би сто човека от едната група са имали СЛУЧАЙНИ срещи със заразени, а от другата група са имали СЛУЧАЙНА среща десет човека. Затова да даваш "резултат" при непредизвикано събитие при група от 60 до 150 човека от изследваните, е МАРКЕТИНГОВА МАНИПУЛАЦИЯ, а когато става дума за здравето, също и ДОЛНА ЛЪЖА.
100
1
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 3 години
Няма значение какъв процент от изследваните са се заразили. Има значение какъв БРОЙ са се заразили от едната група и какъв БРОЙ са се заразили от другата. Този БРОЙ събития е определен предварително преди началото на изследването, за да се постигне определена доверителност на резултата.Да не мислиш, че като се тества върху 50 човека и се сметне резултат след 5 събития (10%, което е повече от 0.3%), той е по-достоверен? Процентите са безсмислени тук.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път, когато някой напише нещо положително за руската ваксина, Гил Бейтс пуска сълза.
98
0
 
9
 
! Отговори
Джипката преди 3 години
Явно доктора пак са го возили на джипката и е получил инструктаж от Баш Разбирача на всички болести и Повелител на фитнес салоните. Интересно до каква нова позиция ще се докопа този път чевръстият в чупките в кръста доктор, пардон професор?
97
4
 
10
 
! Отговори
6 преди 3 години
Интересното е , че над 50 държави поръчаха неограничени колечества от ваксината Спутник ,европейската комисия я лицинзира със 100% ефективност т.е.най-високата в света , а нашата държама мълчи !И не дава заявки ,медиите пък гаднярски мълчат в услуга на подмазваческото правителство ,докато целият свят приветства големият успех на руската ваксина -от Меркел до Борел , че и Байдън!Възмутително!Безобразие , за което ще си платите жестоко на 4 април!Промяна -всички управляващи -вън!
96
1
 
1
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Що реши, че ми пука за ваксината на АстраЗенека? Тя е с най-смотаните резултати от целия куп одобрени или такива, които скоро ще бъдат одобрени.Пука ми обаче, когато се пишат неща, нямащи нищо общо с реалността, или когато термини се използват некоректно. Но пък съвсем типично за неграмотниците е да си мислят, че когато някой ги поправя, значи има скрит интерес...
95
4
 
2
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
НИЩО не може и не трябва да се изчислява върху 0.3% от изследването. Това се нарича лъжа и измислица, а не наука.

Спонсорирани публикации