Балтов убеден: За 2 седмици може да се поставят 300 000 дози от "АстраЗенека"

Това може да стане, ако не се пази втората доза
Обновена: 7 фев 2021 10:38 | 7 фев 2021 10:36, Ния Христова
153
Балтов убеден: За 2 седмици може да се поставят 300 000 дози от "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС
В рамките на две седмици е възможно да се поставят 300 000 дози от ваксината на "АстраЗенека", ако се вземе решение да не се пази втора доза. Това каза директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов след началото на имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" в болничното заведение, съобщава Агенция "Фокус". 
 
"Логистично ваксината на "АстраЗенека" е много по-лесна за разпространение и употреба. Разчитаме, че ще се включат и общопрактикуващите лекари. Ваксината изисква обикновен хладилник между 2 и 8 градуса. В един флакон има 10 дози, може да седи и на стайна температура - до 24 часа без да бъде отварян и  до 6 часа, ако е отворен. В рамките на 6 часа трябва да ваксинираме 10 души, за да се употреби изцяло флакона. Това е ефектът на бързо разпространение и ваксиниране на много хора" обясни проф. Балтов. 
 
"В рамките на следващите 4 седмици очакваме да дойдат 300 000 дози. Ако в понеделник се вземе решение, най-вероятно ще започне употреба на всички пристигнали дози. 300 000 ще могат да се направят в рамките на 2 седмици, а следващите, които идват ще са за втора доза, не по-рано от 60 дни", посочи още той. 
 
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обяви, че днес стартира третата фаза от Националния ваксинационен план.
Още по темата
 
"Ще бъдат включени представители на ЦИК, СИК и РИК. Правителството е осигурило дози за всички желаещи от тезиструктури, за да може да бъде гарантиран един безопасен изборен процес", заяви Кирилов. 
 
"Официалната информация в показанието на ваксината на "АстраЗенека" е, че няма ограничение за възрастта. Над 18-годишна възраст може да бъде поставена ваксината. Тъй като в клиничните изпитвания участниците над 55 години са били по-ограничен брой, това не дава възможност да бъде оценена ефикасността. За тях е направено проучване на база безопасност и имунен отговор. Няма никаква разлика спрямо останалите групи. Това дава възможност на експертите от Европейската агенция по лекарствата да дават препоръка за прилагане на ваксината", посощи още Кирилов. 
 
"В рамките на месец февруари се очакват над 360 000 дози. Повече се очакват през месец март. По отношение на ваксината на "АстраЗенека", тъй като има по-голяма гъвкавост за поставянето на втора доза - между 4-та и 12-та седмица, всички дози, които пристигат, ще могат да бъдат прилагани. Това ще ускори значително ваксинационния процес. В следващите седмици значителен брой хора ще могат да бъдат ваксинирани", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов,дай някакво обяснение защо Швейцария отказа да боцка народа си с тази ваксина,а вие така яростно я рекламирате???
73
1
 
11
 
! Отговори
Астра Зевзека преди 3 години
Леки имат ли толкова бусове за кремвирши или ще се ползват и такива на Бони
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и оня,който се прави на министър крепяха орехите на вожда,докато се разхождаше с джипката,вместо да си седят в болниците и да лекуват,а сега ни вменяват едва ли не засдължително да се боцнем с на-калпавата ваксина,щото пари са давали.Яааааа,у лево.
71
3
 
10
 
! Отговори
до Абе балтов преди 3 години
Има вече български щам - Калоферския. Толкова е заразен, че се предава и по водата. Намерени са тонове мъртва риба по поречието на Тунджа, но не смеят да го обявят.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можете, стига да има на кого
69
1
 
5
 
! Отговори
До тялото преди 3 години
Правилно разсъждавате! Може ли 1 въпрос. Вие ще се ваксинирате или вече го направихте? Коя ваксина предпочитате?
68
3
 
7
 
! Отговори
София преди 3 години
Този балтов е голям пич.октомври или ноември 2020 в едно интервю каза, че корона вируса се влияе силно от авирон рапид ( което не е лъжа) НО веднага след това беше изкупен от гражданите. Три месеца нямаше никъде от медикамента. Точния въпрос би бил има ли участие или договорка на лицето балтов с тази фирма?
67
4
 
10
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
В Израел ваксинираха над 200 000 човека на ден , всеки ден с трудната за транспорт и съхранение ваксина на пфайзер. Вие сте .... нямам думи просто. Когато вменявате на хората, че са виновни за умиращите, а вие поемате ли отговорност, че заради вас ще умират неваксиниране???
66
1
 
10
 
! Отговори
Абе балтов преди 3 години
То се моли да не излезе българския щам защото никаква ваксина не го лови
65
8
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Най- ми е готино, когато шушляците, отричащи опасния вирус и борбата с него, сега взеха да хвалят руската ваксина(която по принцип изглежда е много добра) и да отричат другите. Това ако не е ши зофрени я, здраве му кажи! Давайте, показвайте си неадекватното поведение!
64
5
 
9
 
! Отговори
Я преди 3 години
Абе щом почти цял Израел е ваксиниран с ваксината на байонтех и пфайзер значи това е правилната ваксина. Евреите ( с цялото ми уважение) не биха ди умъртвили народа:)))
63
1
 
5
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
Наздраве Балтов!
62
3
 
10
 
! Отговори
Балтов преди 3 години
Не те ли е страх от бога бе човек? С такива ви действия душата ви ще се разяде.
61
0
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Ти сам си отговори на въпроса.
60
2
 
13
 
! Отговори
В преди 3 години
Госпожа Зоя Паунова е представител на Астра зенека за България. Запя Паунова майка на *** Паунова - майдел. Евродепутат от ГЕРБ. Бийте ваксини народе.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом като при най-хлабавите мерки се вихрят луди купони ,а ресторантите уж са затворени,ама иначе кипи нощен живот,а заразените намаляват,значи българина е изградил стаден имунитет и ваксини не му трябват.Все пак се пазете.За всеки случай.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов , българския народ пита Защо много държави се отказват от тази ваксина ? Явно има риск -какъв ? Защо вие "избраните" се набоцкахте с байонтех , а на народа тая ?или "пенило се не пенило-пари е давано"
57
0
 
13
 
! Отговори
Bond преди 3 години
***! Вие на две магарета сламата не може да разделите за две седмици, но щели да боцнат 300 000. Първо, няма толкова ваксини, ивторо, няма толкова желаещи.
56
0
 
14
 
! Отговори
До балтов преди 3 години
Господин докторе, защо натискате за Астра зенека? Защото може би представителя на Астра зенека за България е една дама, която е майка на една евродепутатка с една небългарска фамилия от партия ГЕРБ. Отивам ли към топло?
55
0
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Абе uzer,защо президента да се ваксинира с Астра,да не би той да е договорил тази ваксина?Да се ваксинира вожда,негова е заслугата за най-скапаната ваксина.

Спонсорирани публикации