Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сталин,СССР,КПСС,КГБ,ГРУ Ви създадоха ЦСКА и Българската национална докртрина още през 1948 и червена българия си я изпълнява до ден днешен и с Бойко и без негоЛошото е че Червена България на Бойко,Цецо,Волен,Краси и сие УЗАКОНИХА МАКЕДОНИЗМА като нямащ нищо общо със СССР защото държавата на КПСС е България и като по "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ 1985-1989" дето в учебниците на другаря Т.Живков пишеше че сте ТЮРКИ сега с ГЕРБ сте още по-гоуеми ТЮРКИ
68
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значии за рекламни туристи кинти има, а за 2 медицински хеликоптера йок?!
67
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До "Москвич" Алеко ... Тези с москвичите са фенове на фигуранта, не случайно кака Корни ходи в маскава, преди да издигне кандитурата му, така че москветата ги търси на Бузлуджа и яз.Копринка ... !!!
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И смъртта е ПР за Бацо! Гнус!
65
2
 
3
 
! Отговори
ФАКТЪТ преди 3 години
Югославия скъсва със СССР на ПЕТРОВДЕНСКИЯ 29 декември и СССР,КПСС,КГБ,ГРУ създават на Бойко,Краси,Волен,Цецо,Екатеринки и прочие червени от през 1948 ЦСКА и Българската национална доктрина която изпълняват и до сегаНе е важно дали Бойко от Банкя и сие са безмозъчни или имат сърп и чук в мозъка а това че този този ТЮРКСКИ народ на Слави Трифонов както пишеше във всички учебници на другаря Тодор Живков през "Възродителния процес" 1985-1989 трябваше с шамари да ги изхвърли и лустрира
64
3
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Комунистииииии,24 човека Екип изпратихте на Еверест,Там се скараха, Проданов тръгна сам без кислород, пък даже и тялото му не прибрахте,Колко пари изхарчихте
63
4
 
4
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Бойко, бащице наш,не давай пари за лешта на тоз комунистичеси туллуп скатов дет са молихме ден и нощ да псовиса и слава богу Господ чу молитвите ни,дай още по 50 лева на нас, бедните пенсионери и ти гярантираме още 20 години на власт!Уважи ни, ти наш Бог на земята и небето!
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за какво са тези застраховки?
61
4
 
23
 
! Отговори
оставкааааа преди 3 години
От какъв зор бре, кой го е бил по ушите този Скатов да запъва по баирите, та сега и държавна пара харч?
60
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за Скатов може, а за хилядите бедни хора умрели по чужбината няма пари, хората си стоят непогребани или ги хвърлят в общински общ гроб без име без кръст... Отново популизъм от страна на Тиквата.
59
1
 
17
 
! Отговори
H преди 3 години
Има противоречие - причината е уж скъсано въже, а сега излиза, че такова не е имало и са ползвали дрехи. Нещо не се връзва. Ако не е имало, как са се качили?
58
11
 
7
 
! Отговори
Москвич Алеко преди 3 години
До Калеко АлекоТи и Чебурашката сте от най-скъпо платените *** на Началника!
57
5
 
14
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
А тялото на тулупа кога и къде.!.
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мене най-добре го оставете човека да почива в планината на 6000 метра височина. Сигурно и самия Скатов това би искал. Какво по-хубаво място за вечен покой? Там няма никой да го притеснява и ще бъде на любимото си място - планината. А сега ще се хвърлят страшно много пари вместо да се дадат на някое болно дете за операция примерно.
55
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламодателите не искат ли да отпуснат пари? Ще облепят ковчега с марката им, а на гроба му ще разпънат транспаранти с марките финансирали го.
54
9
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Пак с помощта на правителството, Държавният глава Гумен Грипенов Гадев не успя ли да уреди и той нещо, стратегическите му съветници да бяха свършили и те нещо полезно
53
3
 
15
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 3 години
А стига заблуди!Някой си чеше егото и сега ние да сме съпричастни за неговата АВАНТЮРА.Пълна заблуда . А България ЗАГИВА.
52
2
 
17
 
! Отговори
пари нема действайте преди 3 години
За 50 бона можеха да пратят някой опитен алпинист да качи върха и да слезе жив и здрав. Те ще връщат умрял.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мен до Хавай, Бора-Бора нещо можели, държавата? само питам...
50
5
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Боко раздава еднолично пари, сякаш държавата му е ЕТ "Бойко Борисов". А уж сме парламентарна Република. Тези неща трябва а се гласуват, след преценка дали тази частна авантюра, която очевидно има и частни спонсори си заслужава да се покрие от данъците на суверена. Затова и съм на мнение, че ГЕРБ трябва да управлява, но Бойко да ходи да става Президент и нищо да не прави по цял ден, като Фигуранта сега. А начело на ГЕРБ млад, интелигентен човек, завършил на Запад юрист и с поне 2 езика