Радев за случая със сина си: Няма повече да коментирам този режисиран скандал

Президентът призова за разследване на злоупотребите с европари
Обновена: 11 фев 2021 19:59 | 11 фев 2021 19:20, Анисия Иванова
421

Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от ОЛАФ.

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ. Към констатацията на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

Още по темата

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се потиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Президентът коментира и случая със сина си Георги, който бе на парти с непълнолетни връстници в апартамент в София.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той, цитиран от Нова тв.

Коментарът на президента беше на откриването на годишната археологическа изложба в Националния археологически музей.

Преди няколко дни от Президенството официално съобщиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. "Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също коментира скандала и лаконично заяви, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които са били хванати на шумно парти в хостел в центъра на София през изминалия уикенд, но там си работило МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Червените крадциЗабрави Гагаузов строителя на вълнистите магистрали обградени от срутища и батко, и братко усвояващи парите за поддържане на пътищата.
248
2
 
29
 
! Отговори
КАЖИ БЕ РАДЕВ преди 3 години
БЕШЕ ЛИ СИНЪТ ТИ , НА КУПОНА , НЕ Е СТРАШНО ДА КАЖЕШ ЕДИН ПЪТ ИСТИНАТА ЩЕ ВИДИШ !!! МАКАР , ЧЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ!
247
3
 
26
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕФФФ преди 3 години
Аз ударих едно ВЕТО , НА 4- то районно, а да видим , ще разберете ли , дали синът ми беше там ?????
246
26
 
0
 
! Отговори
Фончо 2 преди 3 години
Всички ще гласуваме за Цецо Цветанов, най достойният и честит политик в България, всички заставаме зад републиканците
245
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От детска педагогическа стая да работят с президента, та той да се научи как да превъзпита сина си. За него самия е късно вече.
244
3
 
30
 
! Отговори
ТОЯ ФИГУРАНТ преди 3 години
НЕ спря да лъже .....не ти ВЯРВАМЕ вече !
243
3
 
29
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Радев , днес те чакам да донесеш доказателствата , който ТВЪРДИШ, ЧЕ знаеш и имаш , ЗА корупция !!! Иначе ,ще ти повдигна обвинение , ЗА съучастничество и прикриване на престъпление или клевета !!!!
242
27
 
3
 
! Отговори
хахха преди 3 години
Тука вилнеят само герберски ***
241
4
 
39
 
! Отговори
Русе преди 3 години
Другарю, президент .. ама то вашето семейство се олля да прави зулуми , то жена ви , то сина ви , то баща ви , то дъщеря ви, ама айде стига вече поне вие се спрете вече ,, ама че сте ***. Той родата неможе да управлява че ще ми управлява държава.
240
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигнахме политическото дъно с този президент! Препочитам крадеца ББ пред съскащата кукла Радев!
239
23
 
1
 
! Отговори
65 преди 3 години
Какво толкова има да се коментира. И то, като стотици тинейджъри прави каквото си иска.Тате от политика и Седи няма време за него.В селата и малките градове купоните в къщите не са спирали.И пак са здрави.
238
3
 
19
 
! Отговори
До sante_dog преди 3 години
Пламенна пледоария в защита на президента, но ПУКА НИ, че някои синчета и то на власт имащи не зачитат нормите, които родителите им ни вменяват! Това НЕ СА ДЕЦА, а тийнейджъра и по този начин разбират, че са НЕДОСЕГАЕМИ!!!
237
32
 
4
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
1. МВР НЯМА право да разкрива самоличноста на непълнолетен извършител.2. Дори да се е забавлявал младежа, това се наказва с глоба. ГЛОБА. Не е престъпление а административно нарушение. Иначе Милко Калайджиев щеше да е в затвора.3. На кого му пука че 10 тийнейджъра са се събрали да празнуват и МВР ги е разгонило. Защо това е някаква новина?4. Изобщо - оставете детето на мира!мненията, че щом не може да се справи със семейството си са смешни. Росен Банов с кое се беше справил?
236
8
 
41
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Другарю Резидент, стига глупости. Един път излез като мъж, какъвто очевидно не си, ипоеми някаквахотговорност. Та това е твоето дете . Ти не можеш да се оправиш със семейството си а искаш да управляваш държава. Не става така.
235
10
 
42
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
234
4
 
43
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
Лъже като шумкар, те само това правят.
233
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
252- a ТОВА ДЕТО КАЗВАШ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ- ЗАЩОТО РАЗБУТАХА КЕФЛИЙСКИЯ РАХАТ НА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ, ОБРАЛИ НАРОДА СИ!? И ЗАЩО ОТ МАЗЕТА, Я СПОДЕЛИ КАКВИ СА ТИ ВИЖДАНИЯТА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ- ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА ОБРАЛА НАРОДА СИ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯ С ТАЯ ЧАСТ ОТ НАРОДА, КОЯТО ИСКА СПРАВЕДЛИВОСТ И КРАДЦИТЕ ОТ ПРЕХОДА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА....Е ДА ДЕ, АМА НЕ!
232
4
 
42
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Изключително недостойно е човек в неговата позиция да лъже целият народ.
231
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има тежки полови извращения с гербави!
230
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лоши гонения чакат членовете на шайката Гроб в най-скоро време!Народът ще ги вади от мазета и изби и ще ги линчува по улиците.