Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София вече е червена от две седмици насам
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 1 март около 2500 нови случая на ден, а към 5 април по над 5000 нови случая на ден. Всичко е изчислено, а училищата са инструмента за постигането на поставената от ГЕРБ цел.
27
5
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Ами ако не познае?Трябва да се линчува за всяване на страх!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не даде думата на здравния инспектор по всички здравни теми
25
8
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не е трудно да се предвиди какво ще стане. За база се взимат седем поредни дни, за да се елиминират събото-неделните и другите дневни отклонения и се вижда, че от средата на януари за две седмици новите случаи се удвоиха. Обикновено следващото удвояване става по-бързо. В средата ня януари минимума беше 416 нови случая средно на ден за седем последователно дни, сега последно са 849 средно на ден. Би трябвало 1500 да надскочим след една седмица, а 2500 да стигнем около 1 март.
24
4
 
7
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Светва му главата!
23
3
 
26
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Заведенията в цял свят доказаха, че не са проблема, а изкупителната жертва. Тук в Германия на федерално ниво ги затвориха в началото на Ноември, седмичният максимум се достигна на 20-22 Декември. 50 дни след това ясно показва, че заведенията нямаха никаква роля. Всичко е един фарс. Затвориха магазините, останаха няколко огромни и множеството малки хранителни отворени, вътре е като на война. Вместо хората да се пръснат навсякъде, те са концентрирани в 2 магазина на 10 см. Пародия.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооо,я стига!Големи врачки станахте математиците и леко взехте да ми омръзвате.Никой вече не ви слуша.
21
5
 
25
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Не се връзвайте на ковид-психопатите, не се страхувайте. Април всички да гласуваме и да махнем тиквата!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката тестът е отрицателен)))
19
4
 
14
 
! Отговори
Сега ли? преди 3 години
Ами аз си мисля, че сме светнали в червено от ноември, ама не миналата година, а още в далечната 1989г.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев каза, че третата вълна ще е точно преди изборите, този пък сметна, че ще точно на 1-ви март. Да не би да са изместили изборите по-рано или и двамата лъжат.
17
4
 
19
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Предизборното плашене върви с пълна сила. Даже измества пропагандата за ваксините, които хем ги няма, хем и липсват желаещи да се боцнат.Затова се минава на старият изпитан метод да се всява страх - втора, трета, пета вълна; британски, африкански, калиферски щам и т.н.....
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18 АнонименОт коя част на тялото си ги чуваш ?
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Стъкмистикатааечупката бе . кво са прайш на мъж
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 1-ви март България ще светне в бяло и червено. Да ни честита Баба Марта и на всички българи - здраве и късмет. А на КОВИД психарите, блажени са верующите, че съществува тази чума, връхлетяла ни с невиждана досега ярост.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смеееех, смех, смех ! Беге математиците станаха доктори и даже ги надминаха в вирусните прогнози ! Брей какви разбирачи от всичко има в нашата територия брей ! Тцц,тцъцц ! И се питаме защо сме толкова пропаднала държава !
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овце, вчера по спешност изпратиха децата на училище. Да припомня - при пандемия, в неделя вечерта и при минусови температури полудяха да връщат деца в училище?!! Спите ли?
11
6
 
29
 
! Отговори
11 преди 3 години
Не е читав тоя математик. Не умее убаво да лъже, щото не си е направил труда да види, че 01.03 е понеделник и ще бъде с данните за неделя, които винаги са с ниски стойности. Ако беше казал 02.03 можеше по-добре да излъже.
10
7
 
20
 
! Отговори
Гаргамел преди 3 години
Абе този недоносен *** докога ще го четем ? Все интересни прогнози. Все тъмни краски . Все апокалипсис. Спрете да му давате изява. Да си взима заплата ,да смята ,крои. Все по - малко остават хората дето се стресват от неговите пророчества и на останалите платени лакей. Баста!