Таксиметровите шофьори подготвят протест

Този път недоволството е насочено към конкурентните фирми
17 фев 2021 22:37, Красимир Ангелов
33

Таксиметрови шофьори в София готвят протест. Този път тяхното недоволство е насочено към конкурентни фирми, които предлагат по-ниска първоначална такса на превозите.

След приета законова промяна, първоначалната такса за превоз вече може да бъде от 2 до 3 пъти цената за минималната такса за километър.

От Националния таксиметров синдикат настояват таксата да е строго определена и да е 3 пъти по-висока за всички фирми, за да станат за късите курсове по-рентабилни.

"В момента фирмите в София се ориентират около нормалната граница 2 пъти. Смятаме, че това не покрива в пълна степен интереса на шофьорите. Проблемът опира до ръководството на фирмите, които определят цените за труда на хората", посочиха от бранша пред Bulgaria ON AIR.

Първите действия, които обмислят протестиращите, са изключване на таблетите, като по този начин ще бойкотират онлайн поръчките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
38
 
! Отговори
:) преди 3 години
На тия па не може да им се угоди нещо! Нали знаят, че света не се върти около тях?
6
1
 
37
 
! Отговори
Да изключват преди 3 години
Откакто половин София работи от вкъщи им е спаднал с 50% оборота. Като цяло могат и да не работят ама не знам кой ще им дава пари.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, всички обществени поръчки са на най-ниска цена, защо за тях да е друго.
4
1
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тия,необаняните,докога ще искат? Сега искали 5 лв на километър пробег !!!
3
0
 
56
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Значи държавата да спира конкуренцията и по-добра или евтина услуга?Тия чуват ли се?Свободен пазар, коми! Не сте свикнали още. Или се адаптираш, или губиш.Колите под наем които отключваш с телефона са в пъти по-добър вариант. След някоя друга година, ако идва и сами до теб, което неминуемо ще стане и какво ще работите?
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези колкото по-бързо ги роботизираме, толкова по-добре.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помислих, че ще протестират пред НС заради убитото от ток 16 годишно момче оня ден.Търсейки справедливост.Да, ама не...Таман си викам, будната съвест на Нацията - таксистите - се пробудиха.