Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!

От днес мой приоритет като министър е ваксинацията, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:34 | 18 фев 2021 10:28, Красимир Ангелов
268
Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието, което се шири масово, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто – надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов.

Още по темата
Той призна, че има проблем с хора, които се записват за ваксинация, а когато дойде денят за ваксинация, не отиват.

Не е нормално, хора да искат да бъдат ваксинирани, а други хора преди тях да не идват, посочи здравният министър. "От днес, до деня, в който ще бъде ваксиниран последният български гражданин, който иска, мой приоритет ще бъде ваксинацията", посочи Ангелов.

Той призна, че му е трудно да разбере защо се дава думата на експерти, които говорят това, което хората искат да чуят, а не това, което казва медицината и науката.

Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър.

По думите му всички експерти са отговорили на поставените въпроси и тези позиции вече са изпратени до БЛС, всички лекари и медии. Ангелов изрази надежда, че там са отговорите на всички въпроси, които задават пациентите и бъдещите ваксинирани.

Предлагаме да се премине към четвърта фаза на ваксинацията срещу коронавирус, заяви от своя страна проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

"Както знаете, в момента ваксинационният план застъпва хора от втора и трета фаза. Втора фаза е почти приключила, остават някои контингенти от трета фаза, но се очаква и голям брой ваксини. До края на месеца около 100 000 ваксини, а следващия повече. Освен това, със заповед на г-н министъра бяха определени съответни имунизационни пунктове в цялата страна, което позволява да се разшири гамата от провеждани ваксинации.

В тази връзка Националният ваксинационен щаб предлага на г-н министъра да се премине към четвърта фаза. Четвърта фаза, това с възрастни хора над 65 години, както и тези с хронични заболявания", допълни Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
17
 
! Отговори
Трудовака преди 3 години
От КАЗАРМАТА знаем,че и в ТОАЛЕТНА не се ходи "ПО ЖЕЛАНИЕ" предложи ли СТАРШИНАТА!
197
1
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КВО СТАВА СЕГА НЕМОГА ДА РАЗБЕРА?-ВАКСИНИ БОЛ А ЖЕЛАЕЩИ МАЛКО.-НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА 1-НА ПОРЪЧАНА ВАКСИНА?
196
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за тези хора ще има ли Нюрнбергски съд и то възможно най-скоро, какви са тия деца на Дявола, че животът ми е даден от Бог, а не от една шепа психопати, които искат да живеят 1000 години, а нас и децата ни да ни няма
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-вече се "случва" *** като гьо н политик да приказва про стотии и да сеопитва да изнудва хората със запхлахи.Като недоразумението горе и компания, например.
194
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново глупаво заглавие. За статията - не знам, не чета очаквано глупави статии.Ваксинацията първо не е нещо, което се "случва". Може да се случи да ти падне тухла на главата и да пропишеш глупави заглавия, например, но не и да се ваксинираш. За да се ваксинираш трябва да имаш желание. Като нямаш доверие във ваксина, която си е в експериментален етап, то е повече от логично да не идеш да си я поставиш. И това е причината за реално ниската активност на нормалните хора. Та няма как да се "случи".
193
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от устата на министъра звучи като заплаха ми се струва...
192
1
 
40
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Няма как това да се случи!
191
2
 
40
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Да си се ваксинират герберастите които гласуват за тия фашисти!!!!!
190
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо го наричат ваксина след като пак можеш да се разболееш?
189
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицината и науката в служба на парите и политиците не са никаква наука и медицина.Не разбирам какъв им е проблемът: имат малко ваксини, а направили абсурдни планове за ваксиниране; натискат докторите и учителите, а пренебрегват желаещите.Просто е, гаспада - дайте шанс на всеки желаещ да се ваксинира. Не ви се получи с конкурентното начало. Прекалено се доверихте на българската завист! Лакоми посредственици!
188
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаното от този напудрен и надъхан гербаджия ми звучи като заплаха!Аз го превеждам така - няма значение дали искате или не искате - ще ви ваксинираме.Също като заплаха, но този път към медиите звучи "учудването" му защо се давало думата на хора, които говорят против ваксинирането. В друго интервю от вчера пък засипа личните лекари с упреци, защото били съветвали пациентите си да изчакат с ваксинирането... Изобщо този човек се превръща в реална заплаха за здравето на хората
187
1
 
11
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Аз обиждам само нещастни мижитурки като теб.
186
0
 
13
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
А ти ваксинира ли се?
185
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как? На сила ли? В чужбина кракът ми няма да стъпи.А да видим как ще ми бият този бълвоч,измислен за 20 дни?
184
19
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До до Бауаз ще реша какво да употребявам. Ти ще псуваш и обиждаш :D Всеки си има роля, страхливецо :D
183
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Бау, ако отида при лекар, и той ми каже "имам тук един експериментален препарат, нищо не върши, но би трябвало, ако се отровиш с гъби, да не ти е много зле, пък без него може да умреш" - дали ще си го сложа? И дали ще откажа от "страх", или понеже съм нормален човек с нормална интелигентност, способен да обработва информация?
182
1
 
21
 
! Отговори
Личния пример! преди 3 години
Аааа,не може така другари!Всички дупетати и кандидати,Бойко и Нинова,Бръмбара,цялото БАН да се ваксинират първо!Ние ще наблюдаваме и залагаме кой ще обърне резбата и кой ще ритне камбаната.Няма да е голям зян!НАУКАТА ИСКА И ЖЕРТВИ!
181
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 3 години
Предната година, 2020, която беше годината преди ваксината, НСИ отбелязва рекордно ниска смъртност в сравнение с предходните пет години.
180
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 3 години
Колко много им се иска да извадят калъчката. И рано или късно ще го направят.
179
0
 
22
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Не употребявай Левски бе жалко мекотело!