Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!

От днес мой приоритет като министър е ваксинацията, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:34 | 18 фев 2021 10:28, Красимир Ангелов
268
Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието, което се шири масово, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто – надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов.

Още по темата
Той призна, че има проблем с хора, които се записват за ваксинация, а когато дойде денят за ваксинация, не отиват.

Не е нормално, хора да искат да бъдат ваксинирани, а други хора преди тях да не идват, посочи здравният министър. "От днес, до деня, в който ще бъде ваксиниран последният български гражданин, който иска, мой приоритет ще бъде ваксинацията", посочи Ангелов.

Той призна, че му е трудно да разбере защо се дава думата на експерти, които говорят това, което хората искат да чуят, а не това, което казва медицината и науката.

Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър.

По думите му всички експерти са отговорили на поставените въпроси и тези позиции вече са изпратени до БЛС, всички лекари и медии. Ангелов изрази надежда, че там са отговорите на всички въпроси, които задават пациентите и бъдещите ваксинирани.

Предлагаме да се премине към четвърта фаза на ваксинацията срещу коронавирус, заяви от своя страна проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

"Както знаете, в момента ваксинационният план застъпва хора от втора и трета фаза. Втора фаза е почти приключила, остават някои контингенти от трета фаза, но се очаква и голям брой ваксини. До края на месеца около 100 000 ваксини, а следващия повече. Освен това, със заповед на г-н министъра бяха определени съответни имунизационни пунктове в цялата страна, което позволява да се разшири гамата от провеждани ваксинации.

В тази връзка Националният ваксинационен щаб предлага на г-н министъра да се премине към четвърта фаза. Четвърта фаза, това с възрастни хора над 65 години, както и тези с хронични заболявания", допълни Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПЪЛНА ЛУДНИЦА
157
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-тъжното нещо е да обиждаш хората, които не са склонни да се подлагат, без смисъл и нужда, на медицински експеримент... Има и такива твари обаче... Стават чудесни надзиратели на концлагери...
156
1
 
28
 
! Отговори
до БАУ преди 3 години
Българинът, ако винаги приемаше безропотно всичко, което му се поднася, сега ти и баща ти и дядо ти щяхте да се дупите в някоя джамия и да говорите на турски. А жена ти щеше да носи шалвари и забрадка. А може и вече да го правите, ти си знаеш. *** наричай баща си!
155
2
 
10
 
! Отговори
друго е решението преди 3 години
Опитът от социализма спаси Русия от ковид. На запад има високо технологична медицина за много тесен кръг от хора която струва много скъпо и която се провали с ковид кризата. Докато Русия запази масовата съветска медицина (както и Белорус), която не е super-duper медицина, но е масова, достъпна за всеки, и ако възникне беда може да спаси хората.
154
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия отдавна отхвърли социализма, доброто взе, и още ще взима каквото е добро защото това е опит. А западът сега започва да въвежда социализма в най-уродливата му и тоталитарна форма, не защото много харесват социализма, но защото западният модел се провали и това е единственият начин да държат населението под контрол - базов безусловен доход колкото да има за храна, безплатен гаджет за всеки по който да му пускат забавления, леки наркотици, полиция на всякъде и ограничения - и всичко е спокойно. При социализма обаче, да получаваш доход без да работиш беше нечувано извращение.
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се ваксинирах с Пфайзер и на скенера на летището в полето ИМЕ излезе (*7${[9??%% *?* *((*%. Иначе дата на раждане беше ОК. Името го изчетоха от хартията на паспорта.
152
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите щамове, които не ги ловят ваксините са вече тук, а те пробутват още залежалата стока и се чудят, що няма желаещи.
151
30
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
психолозите го обясниха ... *** си намира враг и всичко останало е с/у него. Няма значение нищо.
150
0
 
23
 
! Отговори
Опел Астра преди 3 години
Ако на записалите се предлагат ментето на Зенека е нормално да се откажат!
149
0
 
31
 
! Отговори
повишена трудност преди 3 години
Мда, въпросът е защо ваксината ще се наблюдава още две години, при положение, че хората смятат, че ако на другия ден им няма нищо, то значи е безопасна. Разбира се, въпросите са само за мислещите.
148
1
 
30
 
! Отговори
иван преди 3 години
И на мен ми е трудно да разбера защо се дава думата на експерти, които говорят това, което правителството иска да чуе, а не това, което казва медицината и науката.
147
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВидя се? Как се видя, като е ясно от самото начало - група гущери решили да строят Комунизъм 2.0. ЕУ изкончено може и да е било добра идея, но сега е просто един много стар и много болен човек.
146
0
 
11
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
На Мистър Коце от моята ДНК ваксина, доказана и от сърце!
145
1
 
19
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
Ти кви проблеми искаш да имаш след няколко часа, бе умник Хахахахахаха
144
22
 
7
 
! Отговори
Георги П. - Пловдив преди 3 години
Преди 3 дни цялото семейство се ваксиинрахме с Pfizer, никакви проблеми, всички се чувстваме отлично.
143
1
 
9
 
! Отговори
Чул преди 3 години
Чух, че давали купон за бира от Кауфланд за този, който се ваксинира.
142
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ ВСИЧКИ ИМАТ ДИПЛОМА ЗА ВИРУСОЛОГ! Вчера се ваксинирах, страхотна организация, БРАВО НА ВМА! НЯМАМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ! САМО ПЛАШАТ ХОРАТА! ПРИЯТЕН ДЕН!
141
0
 
28
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АНГЕЛОВ ТРУДНО ЩЕ УБЕДИШ НАРОД ДЕТО 77 ГОДИНИ Е ЛЪГАН
140
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, *** защо ни занимавате с глупости, така и така ще ги направят задължителни ваксините, дайте нещо за доброто момче Навални бореца за свобода срещу тиранина Путин, защо забравхте бореца за свобода Навални, 100 милиона гледания в ютюб?
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се кастрирах с Пфайзер оня ден.Засега няма странични ефекти.