Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!

От днес мой приоритет като министър е ваксинацията, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:34 | 18 фев 2021 10:28, Красимир Ангелов
268
Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието, което се шири масово, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто – надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов.

Още по темата
Той призна, че има проблем с хора, които се записват за ваксинация, а когато дойде денят за ваксинация, не отиват.

Не е нормално, хора да искат да бъдат ваксинирани, а други хора преди тях да не идват, посочи здравният министър. "От днес, до деня, в който ще бъде ваксиниран последният български гражданин, който иска, мой приоритет ще бъде ваксинацията", посочи Ангелов.

Той призна, че му е трудно да разбере защо се дава думата на експерти, които говорят това, което хората искат да чуят, а не това, което казва медицината и науката.

Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър.

По думите му всички експерти са отговорили на поставените въпроси и тези позиции вече са изпратени до БЛС, всички лекари и медии. Ангелов изрази надежда, че там са отговорите на всички въпроси, които задават пациентите и бъдещите ваксинирани.

Предлагаме да се премине към четвърта фаза на ваксинацията срещу коронавирус, заяви от своя страна проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

"Както знаете, в момента ваксинационният план застъпва хора от втора и трета фаза. Втора фаза е почти приключила, остават някои контингенти от трета фаза, но се очаква и голям брой ваксини. До края на месеца около 100 000 ваксини, а следващия повече. Освен това, със заповед на г-н министъра бяха определени съответни имунизационни пунктове в цялата страна, което позволява да се разшири гамата от провеждани ваксинации.

В тази връзка Националният ваксинационен щаб предлага на г-н министъра да се премине към четвърта фаза. Четвърта фаза, това с възрастни хора над 65 години, както и тези с хронични заболявания", допълни Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
45
 
! Отговори
Juls преди 3 години
Какво иска да каже този? Че ще ме принуди да се ваксинирам?! Ей Ангелов !!! Когато се разкрият всичките ви престъпления, да не бъдеш осъден от народа на ваксинация с калиев хлорид ... И тя няма да е доброволна ! Министърчета лакейчета и лобистчета, опичайте си акъла и си спомнете че след доктор Менгеле и нюрнбергските процеси свободният свят прие, че ПРИНУДИТЕЛНИТЕ меицински процедури, включително и ПРИНУДИТЕЛНАТА ваксинация са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
177
1
 
8
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Бау, утре да не вземеш пак да пререждаш! Чакай си реда, палавнико;), в събота е твоя ред. Знаеш, ДНК ваксината ми е номер едно и ти си богоизбран да Я получаваш редовно.
176
27
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
много ви се иска да следващият Левски ама сте пълни страхливци мислещи само за себе си. :D "маааамооо, искат да ме наранят!"
175
1
 
10
 
! Отговори
До Ганьо преди 3 години
Точно в Израел да най-смотсните евреи, така че нема да ги гледам ....
174
10
 
8
 
! Отговори
ваксинация преди 3 години
хората чакат руската ваксина. като дойде ще се ваксинираме.
173
9
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
До До социаленбарометър 183А и В става. Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш въпреки ваксината, го караш в пъти по-леко.
172
4
 
8
 
! Отговори
До социаленбарометър преди 3 години
1.Какво предпочитатеа/ да се ваксинирате срещу коронавирусБ/ да се разболеете от коронавирус Сложи и точка В:В/да се ваксинирате и да се рзазболеете
171
1
 
25
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
От горното не разбрах какъв е плана на г-н Министъра ваксинацията да се случи въпреки недоверието.
170
2
 
18
 
! Отговори
Rambo преди 3 години
Брей, хайде да видим дали ще се случи... Как го написа това заглавие ...
169
8
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Чудиш ли се какво да правиш - глеай еврейте. Ако те не отиват на работа, не отиваш и ти ако се бодат, бодеш и ти. Те нема да се затрият току така.
168
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се случи както пролетта ни плашеше с ковчези и чували за трупове. Точно никога. Хората не са прости, не искат експеримент със себе си. Жалко е, че си дал Хипократова клетва. Хората *** от други болести пред болниците, ни ги приемат затова, че нямат тест. Тоаа ли ви е грижата?
167
2
 
30
 
! Отговори
ВЪПРОС-ТРОЛОГОН преди 3 години
Какви други корона-вирусни инфекции са били успешно предотвратени с ваксини?
166
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията няма да се случи, въпреки натиска!
165
18
 
7
 
! Отговори
хвалячите на спутник преди 3 години
Стига сте я хвалили тая жалката Русия. Запада наистина е *** в момента, но Русия по никакъв начин не се е оправила. Освен че още са с планова икономика и брутална мафиото-политическа курупция, икономиката им е в канала. За същия корона вирус, руските деца доносничеха срещу съседите си. По стар модел, като по сталиново време. Същите *** са. Стига сте ги хвалили. Сигурно има руснаци тук, за вас: да знаете - още не сте се очовечили, вярвате на същите сталинови глупости като преди !
164
3
 
7
 
! Отговори
социален барометър преди 3 години
Журна.ля-та ,като сте такива отворковци що не пуснете анкета само от две точки .1.Какво предпочитате а/ да се ваксинирате срещу коронавирус Б/ да се разболеете от коронавирус много съм любопитен какви резултати ще излязат .И повечето хора вече имат подозрения какво ще се случи .
163
5
 
4
 
! Отговори
Three dads and baby преди 3 години
Иън, който е доктор по професия, споделя, че никой от тях тримата не е имал проблеми в професионалния си или личния живот заради решението да встъпи в тричленно еднополово семейство. Иън Дженкинс, Алън Мейфийлд и Джеръми Алън Ходжис използваха дарени ембриони и сурогати, за да посрещнат на света двете си деца, дъщеря им Пайпър и сина Паркър.На запад при цивилизацията и демокрацията е нормално да има три-членни еднополови семейста мъже хомосексуалисти коити да си правят деца от сурогатни майки и да си ги отглеждат. Три татинца и бебенце в широкото семейно легло.
162
1
 
23
 
! Отговори
бонго преди 3 години
До Анонимен 151Ама ти какви проблеми чакаш след ден!? Евентуалните проблеми настъпват след месеци и години - автоимунни заболявания, онкологични, невротични, ... Този протеин, който трябва да се синтезира от тялото ти за борба с вируса, никой не знае дали няма да се бъгне и да се форсира туморен растеж, например.
161
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна пренавиха пружината с тези ваксини и сега се чудят защо хората те искат. Тая работа не е като оная работа, Ангелов. Абсурд да постигнеш някакъв смислен процент ваксинирани, освен, ако не излъжеш за цифрите и после да продадеш ваксините на черно на съседни държави. Това го можете.
160
6
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До до БАУсамо виж сайта, които цитира този над мен ... Все едно да вярва човек на petkonews. com. Намира си враг и търси информация с/у себе си. Конспираторите си знаят публиката :D
159
0
 
18
 
! Отговори
въпроси преди 3 години
А бе на този брифинг има ли ***? Ако има, да вземат да питат който се е ваксинирал сега януари и февруари трябва ли тази зима пак да се ваксинира и безплатно ли ще е? А също може да питат догодина и по-догодина ваксините безплатни ли ще са.