Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН

НПО-та инициират петиция в подкрепа на проф. Чорбанов
19 фев 2021 14:25, Анисия Иванова
99
Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН
Снимка: Сдружение "Велика Болгариа"

С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу COVID-19, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука. Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат поредното изискване от суверена и до държавните институции, съобщиха от сдружение "Велика Болгариа".

"Повече от ясно е, че тези, които се правят на много загрижени за здравето ни и по цял ден обикалят телевизионните студия, за да ни убеждават в това, всъщност се правят на слепи и глухи, когато трябва да помогнем на екипа на проф. Чорбанов", пишат в петицията.

Според тях една от причините за това е, че няма да имат комисионни, на които са свикнали за прокарването на вносни препарати в България.

"Както се вижда от цялата им катастрофална концепция за мерки и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за чуждите вериги  чрез затварянето на заведенията, които са огромна част от малкия и средния бизнес в България. Да не говорим, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-много болници на глава от населението - но нико от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни", категорични са инициаторите на петицията. 

Те настояват институциите да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу COVID-19, за която  професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите.

"Властимащите  неглижират българските  научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с тях", допълват инициаторите.

И припомнят, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А.

Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най-добрата в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
4
 
! Отговори
КАЛЕКО ,... преди 3 години
,.. БЯГАЙ ДАЛЕКО !
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма атака с тези инжекции, не се търпи. И за какво да се инжектираме? Някаква опасност ли има?
21
8
 
8
 
! Отговори
нали ! преди 3 години
До AzА ми давайте да даваме пари за ''самолети'' , които я дошли , я не !Не виждате ли че всичко в тая държава е сбРъкано ?
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Като компютрите Правец - за нищо не ставаха, но се хвалехме, че произвеждаме компютри ;)"Компютрите правец бяха копия на Apple и IBM. Нищо ново не е измислно там. И единия влезе в производство само месеци след като пуснаха "оригинала".И разкарай я тая мазна усмивчица.
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АРЕ ПА И ТЕЯ
18
4
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
До До *** народРусия ли ни е виновна пак ?То на нас все някой друг ни е виновен !
17
14
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
До AzМного правилно и точно казано.БАН трябва да се закрие.И как ще съберат пари за ваксина като тоя Чорбанов обиколи всички медии да ни разправя че няма вирус пък сега иска пари за ваксина.Лицемеер.
16
10
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Фактите ... Кои учени, тези дето защитаваха дисертациите си, като се кълняха във вярност на БКП и КПСС, а после превеждаха от английси чужди научни разработки за да получат титлите си ... ?!
15
9
 
4
 
! Отговори
До тъп народ преди 3 години
Тъпият си Ти!Защото не разбираш, че Държавата дава пари от Нашите данъци, от нашите пари!Научи какво е Държавата, руски ***!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то хубаво, ама какъв е келепира от тази ваксина? Щото от АстраЗенека има? Трябва нещо да има...
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е дано се окаже вярно, а не да пълним джоба на Чорбанов до девето коляно
12
9
 
6
 
! Отговори
Az преди 3 години
Абе хора, огледайте се, България 40 години хрантути БАН, а резултата какъв е? Милиарди левове потънали в гушите на дърти корумпи-***, имащи по 3,4 фирми, работещи на 2,3 места и ходещи в БАН да си вземат само огромните заплати. Хайде някой плачещ за тях да ми изброи поне 3 научни разработки техни, но внедрени, приложени и носещи печалба на държавата, защото това е тяхната задача. Само Симеон Дянков можеше да ги вкара в правилния път тях.
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стига дивотии.Това като през комунизма - не взимаме добро и доказано, а се пъчим да направим родно.Като компютрите Правец - за нищо не ставаха, но се хвалехме, че произвеждаме компютри ;)БАН само ще краднат парите, щото нямаш ли изгода, както е при фирмите, никой не работи усърдно.
10
10
 
16
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Вече 32г. , унижихме учените в Бг , добре че от чужбина някой се е сетил за тях !В Бг на власт са узаконените престъпления , пошлостта , некадърността , опростачването , неграмотността ...Свестните считат за луди !СРАМ МЕ Е !
9
6
 
13
 
! Отговори
тъп народ преди 3 години
е баси жалката територия....човека измислил ваксина...,е долната държава една стинка не дава....НЕЩАСТНИЦИ......
8
12
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Той и фигуранта вече заяви че ще има и българска ваксина, което наистина е чудесно ако се окаже вярно, а не само блян на "родолюбец" и "патриот" решил да си направи реклама преди изборите, залагайки Уж на българското, но с кремълска подкваска ... !!!
7
15
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Каква ваксина? Искат да наложат в света нов фашистки ред. Отровната "ваксина" е за да се намали населението на Земята.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А."После комуниста не краде ...И това и всичко останало откраднаха, па после клъжеха хората, че са "развити". Ако не бяха няколко предателя в САЩ, нямаше да имаме и атомни реактори до 95-а сигурно ...
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kasno e...izobretenite smolyanski kapki lekuvat zavinagi ...samo 3 kapki i sled 60 minuti na 555 metra tosi virus stava zavinagi impotenten...;-)...
4
2
 
10
 
! Отговори
НАПРАВО ,.. преди 3 години
,... или през кабинета ?Питам за един приятел !Иначе , много добра новина най-после , БРАВО !

Спонсорирани публикации