4300 лични лекари се включват от утре във ваксинациите

За колко време може да се разчита на имунитет след преболедуване?
Обновена: 21 фев 2021 21:22 | 21 фев 2021 21:21, Веселина Йорданова
117

От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични лекари.

В днешния ден също имаше зелени коридори и опашки за ваксини пред големите болници в страната. Здравният министър обяви, че се откриват и денонощни пунктове за имунизация и написа в социалните мрежи, че у нас 1500 души се ваксинират на час.

Още по темата
В Александровска болница бяха ваксинирани 56 души. На разположение там са два ваксинационни пункта. А от понеделник ще станат шест, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което е по-различно може би от останалите болници, е, че е създадена организацията за т.нар. мобилни екипи, които по заявка от различни организации, ще отиват на място, ще бъдат ваксинирани желаещите по места", заяви проф. д-р Борис Богов.

А здравните власти обмислят зелените коридори за ваксинация да продължат и през седмицата.

Водим преговори и с ЦСМП, които също да се включат във ваксинацията. Там където опашките продължават, имаме готовността за разкриването на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове", каза здравният министър Костадин Ангелов.

До обяд над 350 желаещи се ваксинираха с продукта на AstraZeneca и в столичната окръжна болница "Св. Анна". На място работят 4-ма лекари и 10 медицински сестри, а до опашки не се стига.

"Работят 5 кабинета. В това число има и специализиран кабинет за хора с придружаващи заболявания и за хора, които искат да се консултират, преди да им бъде направена ваксинацията, да им бъде позволено това. Даже днес се наложи на няколко пациенти да бъдат пуснати допълнителни изследвания, за да са спокойни самите те, че състоянието им в момента по никакъв начин не пречи на това да се ваксинират", заяви зам.-директорът по медицинските дейности в болница "Св. Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Голям е интересът към ваксинацията и в Пловдив. В града има 14 кабинета.

"Убеден съм, че със схемата, която имаме за доставки и до края на месеца, а особено през месец март, когато очакваме над 500 000 дози, всеки един с интерес, всеки един желаещ ще може да получи ваксина", каза доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите на доц. Кунчев поне година хората могат да разчитат на имунитет от ваксината.

"Ние казваме, че 3 месеца е срока след преболедуване, който няма много смисъл да се имунизират хората, защото считаме, че имат имунитет. Разбира се, това не е 100 процента за всички вярно. Така че ще се опитаме да осигурим на РЗИ тестове, с които да доказват количеството на антителата, за да може всеки един човек да реши", добави той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
16
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ ли?! преди 3 години
Българинът не се ли реди и бута по опашки, не е българин!
19
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еесовците от Брюксел натискат васалите да ваксинират стоката. Урсула е купила 2.3 милиарда ваксини (цените са тайна) с парите на европейските данъкоплатци за които са взели тлъсти комисионни, и сега кампанията им се оказа абсолютен провал.
18
2
 
14
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
За многото заразени след две седмици няма да са виновни училища и ресторанти, ОПАШКИТЕ ще са.
17
5
 
4
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
На трима доктора - ще се пада по една ваксина! И ще хвърлят чоп на кого да се падне. После 'късметлията' ще чака да дойде и някой мераклия да се боцне - да може да си заслужи десетте лева...
16
4
 
11
 
! Отговори
Масовките преди 3 години
Тия не са си забравили тарикатлъците.Масова приватизация: за богопомазаните милиони, за останалите - бонови книжки.Масова ваксинация: за богопомазаните ваксини, за останалите - боцкане.Цирка си е все същия - започва с масова бъркотия и следва замитане на далаверите. И циркаджиите са си същите, а виновни разбира се няма.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах как се включват 4300 лични лекари от утре, като ваксини няма налични при тях... но важното е че Коцко Здравето пак си срича лъжите пред камерите.
14
6
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
След две седмици ще видим резултата от опашките.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка втора новина звучи като виц. Това е нова тактика.
12
8
 
14
 
! Отговори
Изборите идат преди 3 години
Овцете бързат да се боцкат и после да гласуват за вожда.
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди - ленински съботници , сега - гей паради.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократичната опозиционерка Тихановская се оплака от чужбина пред демократичните западни свободни медии, че белорусите са изпростели и вече не излизат на улицата да я подкрепят и да свалят Лукашенко, при това в Белорус няма никакви мерки, намордници, ограничения за събиране и за ресторанти, молове, театри, партита.
9
8
 
13
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Пукната пара не давам в какво се включват ? Що не се включват в лечението на пациенти до сега ? Включват се в тровенето щото от хунтата са им обещали кинти ! Всички знаем ме тук на тая територия бялата престилка нищо не прави за без пари и безплатно . Като про-ститутки са : първо плащаш после получаваш услугата . Даже и про-ститутката има повече принципи
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ще разполага с по 5 ваксини някъде. Важното е масовост да има. Ленински съботници. Всички да участват в масовото самоубиство
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко боцкане ще пада. Трябва 70% да им мушнат иглите и да направят сатден имунитет.Аз предпочитам да са сред останалите 30%! Нямам бърза работа, пък и отдавна съм се дистанцирал от стадото.
6
4
 
14
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 3 години
Денонощни пунктове за ваксинация!
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Подкрепям,а на най-коректните ваксинирани направо жълти значки
4
5
 
7
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо?!
3
6
 
23
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
Онколозите също ще трябва да се включат след известно време
2
23
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Предлагам да приложим Израелския почин и на ваксинираните да се раздават зелени значки с които ще могат да посещават театри, ресторанти, партита, молове и общестени места които са ограничени за неваксинираните. Израел са на светлинни години пред нас бългаите и ако искаме да се опрвим трябва да се учим от тях.
1
7
 
17
 
! Отговори
Мустафа преди 3 години
Здравейте български туземц..., пардон, здарвейте български приятели, здравейте френдс, искате ли да сте супер герои, супъ хироус? Приятели! Знаете ли, че днес супер героите се ваксинират. Ваксинирай се - бъди супер герой! Йееее, грейт!