4300 лични лекари се включват от утре във ваксинациите

За колко време може да се разчита на имунитет след преболедуване?
Обновена: 21 фев 2021 21:22 | 21 фев 2021 21:21, Веселина Йорданова
117

От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични лекари.

В днешния ден също имаше зелени коридори и опашки за ваксини пред големите болници в страната. Здравният министър обяви, че се откриват и денонощни пунктове за имунизация и написа в социалните мрежи, че у нас 1500 души се ваксинират на час.

Още по темата
В Александровска болница бяха ваксинирани 56 души. На разположение там са два ваксинационни пункта. А от понеделник ще станат шест, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което е по-различно може би от останалите болници, е, че е създадена организацията за т.нар. мобилни екипи, които по заявка от различни организации, ще отиват на място, ще бъдат ваксинирани желаещите по места", заяви проф. д-р Борис Богов.

А здравните власти обмислят зелените коридори за ваксинация да продължат и през седмицата.

Водим преговори и с ЦСМП, които също да се включат във ваксинацията. Там където опашките продължават, имаме готовността за разкриването на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове", каза здравният министър Костадин Ангелов.

До обяд над 350 желаещи се ваксинираха с продукта на AstraZeneca и в столичната окръжна болница "Св. Анна". На място работят 4-ма лекари и 10 медицински сестри, а до опашки не се стига.

"Работят 5 кабинета. В това число има и специализиран кабинет за хора с придружаващи заболявания и за хора, които искат да се консултират, преди да им бъде направена ваксинацията, да им бъде позволено това. Даже днес се наложи на няколко пациенти да бъдат пуснати допълнителни изследвания, за да са спокойни самите те, че състоянието им в момента по никакъв начин не пречи на това да се ваксинират", заяви зам.-директорът по медицинските дейности в болница "Св. Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Голям е интересът към ваксинацията и в Пловдив. В града има 14 кабинета.

"Убеден съм, че със схемата, която имаме за доставки и до края на месеца, а особено през месец март, когато очакваме над 500 000 дози, всеки един с интерес, всеки един желаещ ще може да получи ваксина", каза доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите на доц. Кунчев поне година хората могат да разчитат на имунитет от ваксината.

"Ние казваме, че 3 месеца е срока след преболедуване, който няма много смисъл да се имунизират хората, защото считаме, че имат имунитет. Разбира се, това не е 100 процента за всички вярно. Така че ще се опитаме да осигурим на РЗИ тестове, с които да доказват количеството на антителата, за да може всеки един човек да реши", добави той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Личните Лекари са 4300 , а Полицаите са 60 000 хиляди , с Армията стават 100 000 . Не може ли Полицията и Армията да карат с Патрулки и Танкове Ваксината до МЕН ?
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От понеделник децата са отново присъствено в училищата /по заповед на същия г-н/, там се заразяват, пренасят вируса по домовете си!!! Вече има болни, а не се тестват. Защо децата са "присъствено", след като персонала не е ваксиниран??? Първо ваксинирайте-сред това отваряйте училищата, не обратното!!!!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Вече ще ни пишат :)) Отивам в Замунда тя блокната :) Утре също е ден, може даизмислят как да се отърват от Гешев и братята американци :))
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли да ни пишат всички ваксинирани и да продължим напред?
36
1
 
3
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До Наука аПрекалявате с холивудските филми. Ходете на чист въздух, спортувайте.Здрав дух здраво тяло...Само дето това коронавируса не го знае...
35
2
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
14-годишно момиче е изчезнало вчера .......сигурно е Коронавирус...... Ни ума ни дума ......Не спират със сегашните ла**а !
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' 4300 лични лекари се включват от утре ... ''...................в България всичко е от утре ... само далаверата е от вчера.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чете - 100 наши хора се ваксинираха с плацебо, вервайте :))) Важно е да повярвате хора, защо сте такива от лошо тесто замесени :)))
32
8
 
1
 
! Отговори
Победа преди 3 години
Гарантирана победа на изборите тълпи от ваксинирани пенсионери получи по 50 лева бонуси и безплатни ваксини.
31
3
 
7
 
! Отговори
Друг път преди 3 години
Кой им каза, че 4300 лични лекари се включват във ваксинациите ? Тези лекари не са магарета, освен ако някой енергичен и безмозъчен е пресметнал Х по 10 лева.В София има достатъчно имунзационни центрове.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези лекари взели ли са си дозите като ще бодат други?
29
4
 
5
 
! Отговори
Космат Булгар преди 3 години
Бойко е велик! Прави чудеса! Ваксините са чудо! Пенсионерите с по 50 лева чудеса ще сътворят на изборите.
28
4
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
Скоро и чрез банкоматите и кафеавтоматите. Трябва да обхванем цялото население.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вторник ще ви пръскат с Агент Ориндж и ще ви казват, че е пясък от Сахара. Натровените ги пишем болни от ковидhttps://bg.wikipedia.org/wiki/Агент_Ориндж
26
7
 
5
 
! Отговори
Ромски от Ром преди 3 години
Безплатно ваксиниране плюс бонус осеменяване и оплождане на българи Елата да се редите на опашки във факултето ... Чекам ви и ще ви чекна.
25
1
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А от Понеделник в Кауфланд Пилешки бутчета на 2.40лв:):):)От опозицията ше кажат,че пак са скъпи:):):)
24
4
 
4
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 21.А бе, глу.пак, какви 27 000, какви 5лева? Ти изобщо проверяваш ли данните преди да се плюнчиш или просто така да сееш омраза.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15. Включването не означава от утре да почнат да ваксинират, а че се задвижва процесът.
22
1
 
7
 
! Отговори
Наука а преди 3 години
човеците са био роботи. Започна войната на био роботите едните измислиха отрови и вируси да ликвидират по-вече био роботи. А филма на био роботите какво ще кажете кой кого ***. Тия са манипулатори.
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата на ГЕРБ е най-брутална в събота и неделя и това е от години. Тъй като хората са си в къщи, особено през зимата вождът и слугите му обикалят страната и телевизионните студия за да облъчват хората.За почти два месеца ваксинираните с две дози са под 27 000 души. А днес тоя с мокета на главата твърди, че са се ваксинирали за един ден 10 000 души?!!! Ваксинирани, ама друг път! Ако има някой, който не е добре с главата може и да му повярва!