Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре

"Отношенията ни с Турция са такива, че ни честитиха националния празник"
328
Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще продължи подкрепата на държавата за опазване религиозните паметници, защото трябва да има мир и разбирателство между религиите.

Десетилетия е бил под риск да се срути камбанарията, казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление, отбеляза премиерът, който посети храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка.

Още по темата
По думите му има ли вяра, има народ, морал, бъдеще, и за радост все повече хора се обръщат към църквата.

В момента се извършва ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, за която правителството отпусна 1 600 000 лева.

Отношенията ни с Турция в момента са такива, че на 3 март на тяхната кула беше осветено българското знаме, пожелаваха ни честит празник. От война до най-добри приятелски и съседски отношения, подчерта Борисов.

Лесно се говори един път в годината, а десетилетия наред е бил в окаяно състояние и никой не го е направил, коментира премиерът. Той допълни, че ще бъдат предвидени и средства за обновяване на другото крило на храма.

Борисов разкритикува и БСП, които не поддържали собствения си символ - Бузлуджа.

Трябва да се обичаме, обичай врага си, освен провокациите те друго нямат, каза обаче премиерът.

Той коментира, че разчетите показват, че следващите четири години БВП може да бъде увеличен до 196 млрд. лева. Премиерът посочи, че заради коронавируса има известно забавяне в икономиката, но според него с ваксинирането този процес ще бъде преодолян.

Ще постигнем поне две хиляди лева средната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - на първо място - църквите, манастирите и джамиите, допълни премиерът.

Премиерът бе удостоен с благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника. При обиколката си в района Борисов получи и риза с българска шевица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато основното възнаграждение на една мед сестра стане 2000 лв тогава ще ти повярвам.Осмелявам се да го кажа, но е така.Животът им е беден ,но така в пазарното ,,стопанство,, скоро ще останете без мед кадри и ще трябва да поемете грижата и лечението за здравето си сами!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще постигнем 2000 и нагоре ако няма чекмеджета Баце!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще я постигнете? Като повишавате вашите заплати?
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес гледах един финансист каза че пари щяло да има до юни после кредити а този обещава 2бона средна заплата а сега де
18
3
 
3
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Най-сетне някой да свърже обещанията за заплати с БВП! Личи си че се е понаучил от финансистите и е управлявал 11 години - разбрал е че за да даваш трябва да вземеш от някой или заем, а заема ти го съдират заедно с лихвите.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса не е колко ще е заплатата в номинално изражение, а с колко ще сме скъсили изоставянето от средното ниво в ЕС. Това е болната тема по отношение на доходите. Иначе не е трудно да обещаващ, дори не е толкова трудно и да се постигне, но тези показатели сами по себе си не носят нищо. То и при Виденов заплатите се покачваха бързо в номинално изражение.
16
3
 
4
 
! Отговори
Бойха Хрес Спасител преди 3 години
Електорат, откак дадох царската си риза на ближният, вече не съм ваш цар. Ваш цар стана моят Яни - Яни Царот Болгарский! А аз минах на по-висока служба, станах Христо Спасител Ваш, Ягнец Божий и ви нося само мир, не войни! Особено с Падишаха! Чок яша, инш аллах -машаллах! Вече и Меркел казва "инш аллах". Тъй е и казал Христо навремето: "Ако може да ме отмине и тази чаша, но да бъде Твоята Вола, Господи" Е, и аз чашата ша я изпия, в манастирят нема да я крия!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, да вярваме в светлото бъдеще, което банкянския кофпомпиер ни вещае. Напред към светли бъднини сме всички устремени.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже Господи, какви *** просто стоят начело на българската държава!Проф. Илчев по БНТМного бе приятно да го пуем от национална медиа
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много малко обещава само 2000лв средна работна заплата. Другите дават много по-вече, едни обещаха 1000лв. средна пенсия, други, ще ни намалят данъците.... Сега чакам друг да обещае да тече мед и масло от чешмите е рабира се който иска - бира, ракия или вино ...
12
1
 
38
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не спира да обещава и да се хвали и никога не казва нищо ново. Драпа да остане на хранилка на всяка цена, а обвинява други, които също искат власт. Жалък индивид, жалки медииподлоги.
11
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Борисов...мачкай мръсните комунисти
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми се иска политиците да се разкарат малко извън големите областни градове и да ми говорят после за заплати от по 2000лв. Хората от цели общини няма, къде да работят, защото няма икономически и инфраструктурни условия за развиване на бизнес. Нямат дори магазини и аптеки, а вие ми се правите, че видиш ли всеки в БГ едва ли не ги взима тия 2000лв. И всички, които го твърдят са просто едни смешници, които не виждат по-далеч от носа си.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При инфлация 20% ще постигнеш и повече.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма къде да се работи , влезте в джобса по малките градове рехави обяви
7
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБЗАЩОТО СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА
6
4
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и от къде ще доидат приходите за тези обещания дето ги ръсите от сутрин довечер кои ще връща заемите
5
2
 
22
 
! Отговори
Не, няма преди 3 години
В затвора не плащат толкова.
4
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средната заплата отдавна е над 2000лв., ако махнем сивия сектор, в който всеки уж взима 650, а дефакто тази МРЗ е механизъм да се осигуряват на нея всяаквки дребни мошеници.
3
2
 
34
 
! Отговори
зорко око преди 3 години
Май мутрата получи знак свише. Докъто се кръстеше в двора на манстира се спъна и щеше да се пречука.

Спонсорирани публикации