Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб е антибългарска партия нанационалния предател борисов.Когато хиляди българи умиратот ковид-19, те искат да питатбрюксел за разрешение са руска ваксина,знаейки, че там върлуват русофобскибюрократи. Чешкият президентнапример каза, че в случая нямада се съобразят с мнението на брюксел.
227
4
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Който си бие "Спутник",рискува да стане путник.
226
2
 
4
 
! Отговори
komitata преди 3 години
що ще питате ще биете ваксини на джендърите ли -Австрия <Чехия ,Унгария кво правят -егати колонията сме
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаех си. Тука комуни**стите са антиваксъ*ри само ако е за качествени ваксини. Ако е Спутник веднага са готови да заголят рамо да ги боцнат. Те други неща не са спрели да заголват пред вожда, ама айде хаха
224
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ше си боцне на Pfizer.
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е не само да внесем ваксина, а някой да ни научи да я произвеждаме у нас защото имаме традиции все още и е възможно. Астрозенешките измамници никога няма да ни дадат технология различна от тази да сгъваме по морето чаршафи...
222
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то днеска както заяви представитеиля на ес ерик мамер на брифинга в брюксел в евросъюза всяка държава решава самасамо че то важи за държавите а не за колонии пълни с шимпанзета като чебурашков
221
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 266Еврогeйзеpска пooдлога. Mного здраве от Орбан и Земан имаш.
220
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз чебурашка на щат ли е тука, през 2 поста неговата муцуна
219
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Правителството ,никакви руски ваксини не ни трябват.Руснаците правят *** политика с тия ваксини ,който иска руска ваксина да ходи в Расия.
218
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 271 Уж все против комунизма ревеш , а искаш пак да бъде , както тогава Пише някой различно мнение от твоето , и се започва - скрий се , изчезни и не знам си какво трябва да минаваме през централата на ГЕРБ за одобрение ли , как трябва да е ?А ако не искаме да минаваме през Герберско одобрение , разбира се ще бъдем дамгосани като слуги нечии Не знам защо само Кремъл е в главата ти . Пекин не ти ли е минавал през ума
217
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен червените бабички и Корнелия ,друг няма да се ваксинират с руската ваксина!
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакерска атака срещу електронната система за записване за ваксинациите сутринта.Спутник ли?Ще видите един Спутник.
215
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 271 Какви лъжи и кремълски опорки съм разпространявал ?
214
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 259 В началото ЕИО е била идея да се подпомагат икономическите взаимооотношения между европейските държави А в днешно време е различно , трябва да се слугува на Франция И Германия . Германия иска мигранти , всички трябва да прибират Германия не дава се построи ЮП ,ама си строи СП2 франция ни принуди да затворим 4 реактора без време , а те си продължават да експлоатират 40 -50 годишни реактори Това е ЕС - едно голямо лицемерие , особено покрай коронакризата си пролича .
213
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 272"Наведените слуги питат за всичко Началниците си."Ти кой пита за да тролиш тук за Спутник?
212
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще питате я.Така здраво са ви хванали за топките евроатлантически духачи , че питате даже дали да питате.Все си мисля ,как едно референдумче за напускане на ЕС ще реши много вътрешни проблеми.Една партия само да го обещае.
211
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 268Абе дървен червен филсоф такъв. Хванах те в лъжи и кремълски опорки и досега ми се оправдаваш. :))))Скрий се, да не се излагаш повече!:)))
210
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 265"Ама нашият Вожд не смее , да не скърши някой хатър""Нашия вожд" срещу теб да тича не можеш да го стигнеш!Той много добре знае, че ние нямаме научния капацитет да проучим изоснови документацията за ваксината за кратки срокове, тъй че и да тръгнем да разглеждаме документацията няма да стане преди решението на ЕМА!Отделно, руснаците го играят "политици", като не си подават документите при нас и Боце им казва, ами щом сте толкова ербап, ще гледате как ви вземат пазар.:))))
209
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 264Що, трябва ми одобрението ти ли ?Знаеш как е , никога не е късно да станеш за излагация Жив пример си за това Ама кой съм аз ,че да ти се бъркам . така си разбираш живота , така си го живееш като си решил да се излагаш , излагай се твоя си работа