Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград

Министър Костадин Ангелов разпореди проверка
Обновена: 13 мар 2021 22:19 | 13 мар 2021 19:55, Анисия Иванова
130
Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград
Снимка: БГНЕС

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди 3 дни.

Починалата е майка на едно дете и е била бременна в петия месец. Живее в Разлог, но е била наблюдаване от лекар в Благоевград.

В началото на седмицата се оплакала на гинеколога си, че има температура и дишането ѝ е затруднено. Транспортирана е в областната болница в Благоевград и първоначално е била  приета в акушуро-гинекологичното отделение.

Веднага е била настанена в реанимация. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата

"Приемащата акушерка докладва, че е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се консултации с колеги, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев пред Нова тв.

Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който днес беше на посещение там. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск: "Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 96Откъде знаеш да кого е гласувала?Всички ли, които влизат в болница знаеш за кого са гласувалиЍ?А ти за когото ще гласуваш, сугурен ли си, че няма да те благославят за това като влезеш в болница
78
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 81ДА МОЖЕ!!!КОЙТО Е ПРЕИЗБРАЛ БОРИСОВ ,ТО МЯСТОТО МУ Е В ГРОБИЩАТА!
77
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КАКВОТО ПОСЕЕШ , ТОВА И ЩЕ ПОЖЪНЕШ!ГЛАСУВАЛА ЗА ГРОБ И ПОЛУЧИЛА ГРОБ!
76
1
 
1
 
! Отговори
НН преди 3 години
До До ННБРАВО!
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ННза пореден път съжалявам,че споделям нещо,защото насреща има ***
74
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да я прости жената Както каза Мангъров -" сухите съчки ще изгорят "Ако питаме другото недоразумение -" явно не се е пазила"Важното в тиквата да има добър резултат на изборите , а това зависи явно от Алибегов и останалите , на които се кланя недоразумението
73
2
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
До АнонименТи явно си се ваксинирал.А сега трепери друже.
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 3000 нови заразени на ден България ще има след 1 година минимум 2 милиона нови заразени и при 20 % жертви това значи около 500 хиляди жертви до 2022 г.
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бременна на 42 г. е много опасно а и сега при епидеми е още по-опасно. По-добре е намалате секса и без раждания докато трае короната.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Гледат много филми и сериали и смятат, че в реала е същото
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 60Може ли такива глупести след вест за починала бременна жена?На колко години сте? На 15?
68
11
 
10
 
! Отговори
НН преди 3 години
Ако видя Мангълов, може и да га шамаросам...В началото на месеца всички се разболяхме, цялото семейство.Изживявш кошмар, чакаш обречен всеки ден да се влошиш ...дъщеря ми почна паник атаки,че не може да диша.При сестра ми стана пневмония и то без кашлица.Още е с температура..Вирусът е много по-заразен в момента и трябват строги мерки и дисциплина, защото слещата с него и много неприятна.докато си боледуваме почина съседът над нас.От ковид...
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски!
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се е ваксинирала със сигурност това е причината.С увеличаване броя ваксинирани се увеличи и броят на заболелите от вируса.Явно ваксината не е безобидна!Добре де. Не е възможно да си чак толкова глупав. Какво те кара да пишеш подобни глупости? Да не си седесар?
65
4
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 3 години
Вижте, ясно е че животът няма как да спре, няма ка да не се работи, почива, забавлява и да се учи. Там където имат пълен локдаун, пак не са по-добре от нас. Просто българина трябва да си ограничи излишните контакти и да разбере, че не носенето на маска като форма на бунт срещу отнемането на свободата му (докато междувпрочем 30 години го крадат а той мълчи) не е нищо друго освен ганьовщина и чиста проба инфантилизъм!
64
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЩОМ Е ПРЕИЗБРАЛА БОРИСОВ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА МРЕ!!!!!!!!
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се е ваксинирала със сигурност това е причината.С увеличаване броя ваксинирани се увеличи и броят на заболелите от вируса.Явно ваксината не е безобидна!
62
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последиците от отварянето, което започна на 4 януари тепърва ще ги търпим и теръпва ще броим жертвите им - заразени и починали!Другото дете на жената сигурно е ходило на детска градина или на училище, местата, в които се стои по 6 - 8 ч. и вероятността за прилепване на заразата е най-голяма.Много мои познати изкараха ковида, донесен им от техните деца ученици!
61
3
 
13
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Наскоро се видях с приятел, доста отслабнал чак ме стресна. Питам го какво му има. Каза, че преболедувал от коронавирус. Без усложнения, но близо 10 дни с висока температура. В резултат на това ... минус 10 кг.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноПърво научи какво значи думичката "Обективно".После почвай да драскаш еди къде си.Щом за седмица сваля 11 килограма - не е от вируса, да знаеш.Съжалявам, но с този темп на спад на киограми (повече от кило на ден), този човек няма да излезне жив от там. Драстичната промяна в килограмите - не е от вирус, друго му е заболяването. Но и да проверявате, все тая. Тръгнал е. Съжалявам........