Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград

Министър Костадин Ангелов разпореди проверка
Обновена: 13 мар 2021 22:19 | 13 мар 2021 19:55, Анисия Иванова
130
Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград
Снимка: БГНЕС

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди 3 дни.

Починалата е майка на едно дете и е била бременна в петия месец. Живее в Разлог, но е била наблюдаване от лекар в Благоевград.

В началото на седмицата се оплакала на гинеколога си, че има температура и дишането ѝ е затруднено. Транспортирана е в областната болница в Благоевград и първоначално е била  приета в акушуро-гинекологичното отделение.

Веднага е била настанена в реанимация. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата

"Приемащата акушерка докладва, че е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се консултации с колеги, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев пред Нова тв.

Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който днес беше на посещение там. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск: "Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Има повече от елементарни мерки взети от правителството, но няма елементарно старание да се спазват!Пример: срещам се с клиент на около 60. Аз съм с маска, той не. Казва ние колко вируси сме видели, че с този ли няма да се преборим. В бензиностанция, младеж влиза без маска. На опашка за банички друг се наврял в мен с маска на брадата. На Гошо сина си бърше сополивия нос и пипа дръжката на вратата на входа с влажна ръка. Колко да изреждам?!?
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В.С. -пиянкатаДнес хората се разхождаха по града живи и здравиТези информации са за такива като теб луумпени
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката жена... искала да даде живот а то кво? - Отиде си без време. Да почива в мир. Светъл път нагоре, момиче :)
56
3
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Абсолютно обективно ви казвам. Баща ми е 1950 година роден. На 2 март почна с лека температура,нищо особено. На третия ден, понеже беше контактен на мястото където работи взе че си направи тест. Излезе позитивен.Почнахме курс , от колега на д-р Мангъров, не го харесвам, но казват че е добър лекар. 300 лева са хапчетата...За 7 седмица свали от 11 кила. От два дни е на кислород във ВМА.С дебели връзки го вкарах едвам. Пневмония и така нататък. Пазете се.Там е фул вече.
55
2
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Много добре знаете, че изборите са по-важни от здравето и живота на отделни личности. Не може да се затварят бизнеси точно сега преди изборите. Ами ако хората се ядосат и гласуват против властта? Това е недопустимо.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да има придружаващи заболявания или да не спазва лична хигиена. Нищо не се знае.
53
14
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ИстуканИЗПРЕВАРИ МЕ!ТОЧНО ЩЯХ ДА НАПИША : ТЯ Е ГЛАСУВАЛА ЗА ГЕРБ НА ПРЕДИШНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И СЕГА СИ ПЛАЩА ЗА ПОСТЪПКАТА СИ И ТО НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО!
52
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
можеше да е жива и здрава ако властите бяха взели елементарни мерки против пандемията, елементарни мерки няма с тази страна, нула, никой нищо не спазва държава на пълните дибили начело с главния дибил
51
8
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ефектът Борисов в действие. Гласуваш за ГЕРБ, умираш в болница.
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой има претенции към да ми пише на личния.Мойте съболезнования към близките на починалата жена.Аз никога няма да се ваксинирам с ваксина против Ковид.Тестови инсайдер няма да бъда, защото Господ ни е създал да Обичаме и Помагаме!!!!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да я прости! Жалко за нероденото, както и за другото, което остава без майка.Господ да дава сили на близките й!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зо 53Много точно го каза 53!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторите не могат да спасят всеки. Явно са опитали.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53, когато имаш ментални проблеми е добре да посетиш психиатър.Иначе може да се видим и ще ядеш яко хурката!
45
2
 
5
 
! Отговори
Хей 52 преди 3 години
Що бе са няма къде да миеш пода ли та толко искаш да отворят заведенията?
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МдааУжас! Точно по време на ежегодния сезонен грип! Някакъв апокалипсис направо! Живеят ми те, сякаш са безсмъртни, а? До юли всички ще сме измрели!
43
12
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Отваряне на заведения децата на училище!!!Ганйовската простащина ще ни струва пре скъпо!!!Много лоши и черни дни се задават !!!!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че Ковиа удари много някой шизоф рени във форума и само нацелване в десятка ще им върне акъла.Те гънки че нямат е очевадно, но един як кютек ще им направи тикв те меки!
41
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобните, истерични проваксъри освирепяха в коментарите. Иначе са много интелигентни и успели хора. Те така ми казаха.
40
4
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Много ти е интересно на тебе, а на мен ми е интересно дали ако те поливам с кипяща вода ще пищиш като момиченце...или ще виеш като възрастен?