Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?

Европейската агенция по лекаствата обяви препарата за безопасен
Обновена: 19 мар 2021 07:02 | 19 мар 2021 07:01, Ния Христова
187
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?
Снимка: БГНЕС
Заповедта за временно преустановяване на имунизирането срещу коронавирус с ваксината на "АстраЗенека" в страната ни се отменя и от днес ще може да бъде прилаган. Стига да има желаещи след последните случаи на нежелани реакции.
 
Вчера властите у нас разрешиха рестарта на ваксинирането с препрата на Оксфор, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефективна. И отново заяви, че ползите от нея надхвърлят многократно рисковете.
 
Връзката й със случаи на съсирване на кръвта не беше изключена категорично.
 
Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че електронната система за записване за ваксинация се подновява от днес, а още снощи са изпратени известия на хората, които днес ще могат да се явят във ваксинационните центрове.
Още по темата
 
Общо 10 страни членки на Европейския съюз обявиха, че подновяват имунизацията на населението си срещу COVID-19 с ваксината на "АстраЗенека". Европейският регулатор все пак отбеляза, че е възможно да има връзка между ваксината и случаите на тромбоза и кръвоизливи, но това продължава да се проучва.
 
По-рано вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че към момента има налични 100 000 дози от нея.
 
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява записването за имунизация, но нови потребители ще могат да се регистрират от събота - 20 март, съобщиха от дружеството "Информационно обслужване".
 
Всички, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.
 
Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 94 и номер 95Фалшива паника ли??? А не е ли фалшива паниката насадена с приказки за "чували с трупове" и "хладилни камиони за морги"???Къде са обещаните чували и камиони?От друга страна хич не виждам нищо фалшиво като почти всички които се ваксинираха развиха пълната гама от странични ефекти описани в листовката на АстраЗенека!!!Само двама познавам на които им нямаше нищо - и това ако е фалшиво, значи аз имам халюционации? Не познавам някой който е стигал до болница, но явно има.
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Бойко Борисов да се ваксинира с Астра Зенека, за да покаже на народа, че е безопасна.
80
5
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Въпросът е има ли още глyпaци които да желаят да се ваксинират?Според мен има още такива, но чувствително оредяха, предвид провала на ваксината на АстраЗенека.Доброволно да си причиниш болест е висша форма на мазохизъм!Но някои българи се доверяват на принципа "шамар да е - аванта да е".Ако трябваше да си плащат за ваксината сигурно нямаше да има толкова мераклии.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато всички казват,че сестра ти е .рва,върви после обяснявай че нямаш сестра!
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябваше да се създава такава паника, сега няма да искат да се ваксинират хората изобщо....
77
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде изчезнаха гругите ваксини.? Защо се слага само Астра?
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точкаЗатова ли крещиш, смята се за викане писането с Caps Lock :))))
75
2
 
13
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Управляващите в ЕС са пълни ***! Няма ваксини достатъчно за всички и предприемат новия рестарт! Никога не бих си поставил това менте!
74
11
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До Анонимен 86НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА.НЕ СЪМ ***. ПРОСТО ИМАМ МНЕНИЕ МИСЛЯ И ГО СПОДЕЛЯМ.ИСТИНАТА БОЛИ ЗАТОВА НЕ МОЖЕШ ДА Я РАЗБЕРЕШ
73
7
 
26
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Ваксините не са създадени, за да ви пазят от пандемия! Пландемията е създадена, за да ви ваксинират!
72
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чух, че вчера трима испанци са гушнали букета след ваксинацията. Ама, който иска - никой не му пречи да се боцне, нали така. Свободна воля.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 87: за статистиката тибих се ваксинирал за сериозна бошлест, а не грип със смъртност под 1%
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точкаВиж сега мой човек, никоя ваксина не е ефективна против пропагандния вирус, просто защото е мистерия :)) Плащат ви, прокарвайте си мнението и се надявайте стадото да ви повярва :) Ония починал, другия починал, все от коронката...когато някой почине от друго, така пишат статията все едно е свързано с вирусчето, голем смех :)))
69
3
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Айдете ов.цетеееее на опашка за бодене !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
68
1
 
31
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Като се изключат тролските и лобистките коментари, реално нещата стоят така. Доверието във ваксината на Астра Зенека е подкопано катастрофално. Поне в България. От сега нататък, каквото и да опровергават винаги ще останат съмнения. Вероятно доверието ще падне и в други продукти на Астра Зенека. А покрай тази ваксина ще падне доверието и в останалите ваксини срещу Ковид. Доверие много трудно се печели, а се губи много лесно.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Ти не знаеш ли че вече има само една болест !? :)
66
4
 
9
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Ваксинираните да седнат и да си препрочетат учебниците. Ясно е че се ваксинират здрави хора преди епидемия, а не болни в лошо състояние от хронично заболяване по време на пик на трета вълна. Освен това не е нужно да се създават антитела на хора с антитела, защото не и ясно дали няма да предобрим нещата. Така, че нека сме разумни, колкото и ентусиазирани първо да ваксинираме здравите, после след направени изследвания за лекарствени реакции - болните и накрая сле като им спаднат антителата болни
65
7
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Сценарият за омаскаряване на Астра Зенека сработи идеално в Европа.БГ като верен поданик на САЩ също се включи. Грешката на Астра беше и е в това че не е Американска или от ЕС и е евтина т.е. продава се на себестойността си. Сега дружно ще отворим път на новата американска ваксина Джонсън и ... за да печелят бедните Американци
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксър с ТОХ ( техникум по обществено хранене ) е същото като тенисист с ампутирани ръце !
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако един неваксиниран с множество заболявания почине ,а три часа преди това се е хранил с гъби,имам ли право да обвиня гъбите за смърта му ?