Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази карантина чак започна да ми липсва свекървата.
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От щаба увериха, че пролетта наистина е дошла, но 10 дни ще е под карантина. А може и до лятото.
190
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха...ами от обществени бре,все чиновници на ДПС и Герб агенти на ДС и КГБ...кметчета купуват фактури в илиенци и ги осребряват в общини...и делкат...а 50 бона а 60...кой колкото алчен..кой ще ги пипне...а ние плащаме и гладуваме...разграден двор...хранителна среда за безполезни крадци и измамници превърнаха Народа ни!!!
189
17
 
16
 
! Отговори
до 223 преди 3 години
Не знам за другите. на мен през последните 3 години заплатат ми започна да се вдига и сега е двойна от преди 5 г. Не, че нямам пари за ресторанти, но не ми харесват бъгарските ресторанти. Като ида и главата ми пуши от чалга. Не ми харсеват или вероятно развивах някаква органическа непоносимост към всичко свръзано с ресторантите още към 2000г. На ресторант не ходя ако не ме задължат от работата на работна среща. Но и тогава се измъквам след 1 час. Определено хората имат пари за ресторанти.
188
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията няма да изчезне с локдауни, само ще се забави, респективно удължи и поради това се отпускат периодично мерките.Имунизирайте се, ако не ви се трепери дали няма да се заразите.Преболедуването и ваксинацията са еднакво добри за обществото като болестта убива повече хора в сравнение с ваксините.
187
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая карантина вече ми е като турски сериал. Тъкмо мислиш че е свършила и хоп... нов сезон.
186
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали Алибегов как е на турски мъж след карантина- Фалит Ефенди.ееее всичко знае тоя, бееееееголям доктор станаакъл ще дава на докторите в Европа. Не били весторантите виновни за нищо. Отвориха ги на 1 март и скийте ся кво става. Щурмуват като невидели . Утре ще е като за последно на си р а нее.
185
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
вие първо обяснете на хората защо разпуснахте преди изборите???..с цел паника и зарази ли?франция германия...белите имат и вечерен час..хаоса и паниката ви помагат да вършите манипулации и измами с цел облагодетелстване...не ви пука за животите ни!Да България/без костов и д-р менгеле/ е моят избор...ревизия до дупка,еничарите вън!!!
184
2
 
4
 
! Отговори
до 215 преди 3 години
В условията на карантина,всичко се променя.Време е и критериите,за пропорциите на манекените да се актуализират.
183
2
 
10
 
! Отговори
до 216 преди 3 години
Мерси. Бива. Със тая карантина имам толкова свободно време, че вместо да накисна една тенджера боб - зърната ги къпя едно по едно!
182
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Кунчев, още една седмица карантина и маската ще ми стане малка!
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се замисля, с тази карантина, колко извънбрачни връзки ще идат в канала.
180
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряне за какво?За ядене, пиене, мърсуваме и пътуване?Този етнос се проваля все по-яко.Суверенитетът не е самоцел, а необходимост на една държава да се съхрани и развива.Животът има за цел да се развива и който не го прави и не се адаптира-изчезва, бе, друг етнос заема мястото му!
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 206Прав си, тъкмо по Великден да сме затворени. А защо наистина все по големи християнски празници ни държат затворени? И то не само тук, а и в другите европейски държави?
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търся четвърти за карантина. Картите и мезето от мен. Ваксината от вас.
177
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психолозите съветват:- Ако много ви е харесало някое младо момиче, предложили сте и да я заведете на ресторант, но тя ви е отказала, не се разстройвайте. Приберете се в къщи, поиграйте с внуците - това успокоява!
176
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът гладува, защото по цял ден седи по кафетата, а не по ресторантите.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разправят, че мъжете искаме само да чу каме и бягаме. Жените искат същото, но първо на ресторант...
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В средата на април ще започнат да падат случаите" Значи на първи май да очакваме отварянето. Евентуално 15.
173
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
0.80лв.от всеки лев ни се дават от ЕС.Дава, ни се, защото сме част от евроатлантическата общност, фронтова т.е. гранична държава сме.Все още Западът успява да експлоатира чрез корпорациите си останалия свят.Империализмът все още работи, но докога?