Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 244последна дума трябва да я имаме ние които плащаме данъците в тази държава , защото всички от този щаб са на наша хранилка
211
3
 
31
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
На корона_лъжата не само 10 дни няма да й стигнат. Тя се превърна в система за психически , физически и финансов тормоз на п,л,е,б,е,и,т,е.
210
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Последната дума трябва да имат лекарите. Те ни лекуват, те казват. Ако кажат месец, месец да е. Ако кажат два, два да са. Така че трайте и не лайте"........Колко наивно. Кои лекари по-точно? Тия от антуража в джипката, дето ходят да гледат "каква маркировка" има? Кунчевци-мунчевци и други чантаджии, дето нямат един ден работа като лекари? Всякакви на държавна хранилка (БЛС, мин.здр.)?Защото това са "лекарите", които са овластени да ни "казват". Така че, ти си трай и не лай. Аз - не ща.
209
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв Даун бе . Болните намаляват болниците се опразват.Той щял бил да затваря.
208
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ще отложат изборите и ще продължат да ги отлагат до есента. И наесен ще имаме избори 2 в 1, парламентарни и президентски.
207
3
 
19
 
! Отговори
6 преди 3 години
След 04.05 сте история и ти и щаба и началника ви какво си се загрижил.
206
42
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един.Естествено, че за ГЕРБ ще гласуваме... Винаги се избира най-малкото зло...
205
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АНГЕЛЕ ти си на държавна службичка и твоята заплата дето викат вали не вали е сигурна и затова можеш да ги плещиш тези неща остани като хиляди семейсва които заради тази пандемия останаха без препитание и се чудят откъде да намерят пари назаем за да вържат месеца тогава да те видя какви ще ги говориш
204
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната дума трябва да имат лекарите. Те ни лекуват, те казват. Ако кажат месец, месец да е. Ако кажат два, два да са. Обществото не може да има думата по такива въпроси, щом накрая пак тича при докторите. Така че трайте и не лайте.
203
18
 
39
 
! Отговори
Един. преди 3 години
Едва ли има по-големи лъжци и стъкмисти, от правителството на ГЕРБ, плюс кохортата им от верни лакеи и лиZачи!!! Тази "партия" е срам и позор за цялата история на България! Като оставим факта, че през цялата пандемия водят неадекватна политика към заразата, обяснете ми, защо отворихте преди 2 седмици и защо Вожда се кле, че повече няма да затваряте? Сега, друга песен пеете. Нали уж Европа от нас се учела как да управлява кризата? И да не забравите на 4ти пак за ГЕРБ да гласувате!
202
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Швеция се чуди- нормални ли сме!
201
14
 
28
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Не десет дни, а поне десет години са нужни за да ви уврат кратуните ви, че ви правят на маймуни или овце! За да гепнат още нещо от ЕС ковид-фондовете.Ама пък кой съм аз, като тук е пълно с умни и интелигентни хора!
200
6
 
7
 
! Отговори
фа преди 3 години
Винаги съм повтарял това ще продължи минимум 5 години
199
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разхлабване преди юни месец няма как да има. Британският щам е опустушителен - щом успя да прегази Германия, Англия, Франция, Испания и Италия - какво остава за бг здравната система. Пазете се, защото положението е много сериозно.
198
4
 
14
 
! Отговори
До 1-ви Май ще е ! преди 3 години
10 те дена е психологически ход , просто по лесо се приема от 40 дена или 3-месеца ,
197
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя защо е без маска?
196
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдауна ще е поне 20 дни...Чисто психологически се обявява за 10 дни за да се тушира афекта на недоволство сред обществото...Няма, как да има ефект от толкова малко дни върху епидемията...
195
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква карантина ви го бе ей? Вие изобщо карантина знаете ли какво е?Няма никаква карантика, щом има работещи търговски обекти и всеки се движи където и както си иска.
194
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
тя пък жената робиня в Германия...изостави ме...такива като мен са трудни за обичане...ама си я обичам...та нея кой ще я ваксинира?...Справидлив и Солидарен!!!...извадете си главите от задниците...стотици хиляди сме...милиони сме...дайте ни решения...или върнете д-р Менгеле и лагерите!!!
193
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха бах ти...сега проверих и съм безработен...и здравно нямам...ама солидарно плащах ДДС,не е много вярно е...некви 55 г.ама това ДДС кой и как го ползва...ще ме ваксинират ли..."солидарно"...не,че имам нужда...за децата ни ми е болката,до кога ще съм "невидим" бе бойковци???Кога Справедливост???