Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Ефект на пеперудата"Пандемията само ДОКАЗА,че Евроатлантическата общност НЕ е пример за подражание,"ЕС още от самото начало беше мъртво роден проект, наложен от няколко амбициозни политици с цел да останата в историята. Но няма как да обединиш икономически и политически толкова много държави с толкова различни икономики и политически ситуации.
171
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 202Да, но пропускаш да отбележиш чче и обратното е вярно - работникът с марулите и 300 лв заплата ги купува (марулите) по 30 стотинки, а в големия град ги купуват (както сам го каза) по 1,50.
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 193 "а минималната е 1000 лева. Това зная."Малко знаеш. София не е България. Имаше днес репортаж за зеленчукопроизводителите. И за това как изкупната цена на марулите в момента е 30 ст, а в супермаркетите се продават по 1,50лв. Човекът обясняваше, че при такава изкупна цена един работник работи за 300 лв. на месец.
169
5
 
9
 
! Отговори
Ефект на пеперудата преди 3 години
Пандемията само ДОКАЗА,че Евроатлантическата общност НЕ е пример за подражание, както каза един професор.Идеите за Нов Световен ред от края на миналия век са морално остарели.Американската мечта за личен успех на всяка цена, капиталистическият идеал за печалба на всяка цена, либерален пазар и конкуренция не работят, защото светът Е глобален.Войната в Сирия срина Европа.Вирусът в Китай разболя ЕС и САЩ.Време е за подмяна на стария политически елит!
168
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ГЕРБ
167
14
 
4
 
! Отговори
До 185 преди 3 години
За това, трябва да се въведе ЕВРО. Ако трябва и при курс от 20 лева за 1 евро.
166
2
 
4
 
! Отговори
До 194 преди 3 години
И 1500 да е, малко ли са?
165
2
 
8
 
! Отговори
ха така преди 3 години
И никакви избори нали, докато цар Бойко е жив.
164
18
 
4
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
Средната заплата в България е над 2500 лева, а минималната е 1000 лева. Това зная. Преди, през комунистическо робство заплати са били 10÷20 лева при цена на хляб от 1 лева. Зная, че последните 10 години България се е подобрила.
163
7
 
7
 
! Отговори
ГОВОРИТ МОСКВА преди 3 години
ЛОКДАУН И ЗА КУНЧЕВ И ДА СИ ОДИ В ПЕНСИЯ ЗАЕДНО ЦЕЛОТО ГЕРБЕНО ПРАВИТЕЛСТВО .ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ВОЕННА ХУНТА.РАДЕВ ЩО СПИШ ? МАРШ МАРШ ГЕНЕРАЛЕ НАШ В БОЙ ДА ВЪРВИМ КОВИД ДА ПОБЕДИМ !
162
4
 
2
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До 13033Абсолютно подкрепям това мнение,най-смисленото в дискусията.Само това ще ги стопира ненаялите се,ненапилите се и ненаходилите се.
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както вирусът така и ваксините могат да причинят тромбообразуване, но ваксините не причиняват заболяване.Има прилика между спайка на вируса и човешките имуноглобулини т.е.антитела.Независимо дали се е изгаврила с нас Майката Природа или някой от нас, вирусът причини пандемия и доц.Мангъров е прав, че този тип пандемия ще стихне, когато 70% от хората преболедуват.Ще умрат 3% от заболелите, въпросът е да не са повече.97% ще преболедуват.
160
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 182Кажи ги кои са тези заводи, любопитно ми стана :)))
159
5
 
5
 
! Отговори
До 13033 преди 3 години
Подкрепям изцяло. Но СМСа да е платен с цена от 6 лева за излизане. Така по рядко ще излизат мързеливите.
158
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски форум: питаш и ти отговарят.Руски форум: питаш и те питат.Български форум: питаш и ти обясняват колко си mъп.
157
6
 
1
 
! Отговори
до 180 преди 3 години
Нищо не предлагам. Ако исках да предложа нещо щях да напиша предлагам..... Времената сега са други. Никой не е казал да има по 1 заведение във всеки град. Сега хората имат други приоритети. Само констатирах, че идея си нямате как се е живеело преди време. Молете се да не настъпи отново хиперинфлацията, която преживяхме в България след 1990г. С молитви не буквално разбира се.. Молитва е като хипербола или сравнение да се молим значи да мислим какво ще изберем на изборите.Три фалита преживя Б-я.
156
13
 
6
 
! Отговори
13033 преди 3 години
като в Гърция да направят.Излизане навън само със пуснат SMS с номер и получено разрешение.Отиване до магазин - само с пускане на SMS и получаване на разрешение.Спрат ли те за проверка и не покажеш личен документ и SMS одобрение, олекваш със 150 евраЕто така е малко по на юг от нас.
155
11
 
10
 
! Отговори
До 180 преди 3 години
Ами ако трябва и без заведения и без магазини. А тези, които са работили там, никой не им е длъжен да им дава. Достатъчно заводи има, където търсят и дават заплати от по над 2000 лева заплати чисто.
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми 10 години локдаун предлагам, мисля че ще цъфнете и вържете през този период, не че ви пука :)))) Аз също не харесвам заведенията, не отива на 41 годишен челяк да се перчи вече и да се прави на г*з :)) Все пак ги разбирам челяците собственици на заведения, кредитите трябва да се плащат :))
153
3
 
3
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Няма против историята ти.Но, какво предлагаш?Отново по едно заведение в града и да ходим там само в петък?